1. Home
 2. Corona verhalen
 3. Het verhaal van Anne: Ik zit aan twee kanten van het bed

Het verhaal van Anne: Ik zit aan twee kanten van het bed

10 10 minuten lezen
Overzicht
 • 4 reacties
 • 55 vind ik leuks
Geplaatst door Susannah op 22 april 2020
De coronacrisis heeft impact op iedereen die in zorg en welzijn werkt. Veel professionals maken deze weken overuren, terwijl anderen nu juist (deels) thuis zitten. Zo ook Anne.  Ik ben Susannah en ik werk op de redactie van PGGM&CO. Afgelopen week ging ik in gesprek met verpleegkundig specialist Anne die nu vanuit huis werkt als praktijkopleider.

Dat was nog wel spannend

Hoe ziet jouw werk er nu uit in de coronatijd? “Mijn man heeft kanker en daarom werk ik nu tijdelijk een deel van mijn normale uren. Om de week gaan wij nu voor chemotherapie naar Antwerpen. Dat was nog wel spannend. Het leek er even op dat hij zijn behandeling niet mocht voorzetten in België. Gelukkig is het zover niet gekomen. Alleen nieuwe patiënten worden tijdelijk niet toegestaan. Daarnaast ben ik praktijkopleider voor twee leerlingen die de masteropleiding tot verpleegkundig specialist volgen. Ik zit dus aan twee kanten van het bed.”

Het is fijn dat ik op deze manier wat werk uit handen neem

“Niet alle studenten kunnen verder met hun studie, omdat ze minder dringende zorg verlenen. Voor cardiologie is dit wel het geval dus mijn studenten kunnen gewoon door. Zij maken opdrachten die ik als praktijkopleider normaal samen beoordeel met mijn collega praktijkopleider. Dit doe ik gewoon vanuit huis. En dat kan natuurlijk prima. Zij plaatsen afgeronde opdrachten online en ik beoordeel het vervolgens. Ik neem nu ook wat werk van mijn collega. Zo heeft die extra tijd op de werkvloer. Het is fijn dat ik op deze manier wat werk uit handen neem.”

Het risico dat we besmet raken is te groot

Wat vind je ervan dat je nu zelf niet aan het bed staat? “Dat is best een beetje vreemd. Ik zou natuurlijk graag zelf helpen en mijn man ook. Maar het risico dat we besmet raken is te groot. De weerstand van mijn man is heel laag door de chemotherapie. Hierdoor heeft hij een vergroot risico om te overlijden wanneer hij besmet raakt. De uren die ik nu thuis werk zijn daarom wel heel fijn. Het geeft me het gevoel dat ik toch wat kan betekenen voor een ander.”

Ik hoop dat er goed geluisterd gaat worden

Gelukkig kan ik ook een luisterend oor bieden. Voor mijn leerlingen, maar ook voor vrienden die in de zorg werken. Soms zit het werk best hoog. Bijvoorbeeld omdat er een tekort is aan persoonlijke beschermingsmaterialen. Dat geeft dan spanning want je eigen leven staat ook op het spel. Een groot deel van mijn netwerk werkt in de zorg, dus ik hoor nu veel. Ik maak me best zorgen over de toekomst. We gaan nog lang de gevolgen van corona merken. En dus ook de op werkvloer. Ik hoop dat er goed geluisterd gaat worden naar de mensen op de werkvloer.

Reageren

Reageer hieronder op het artikel. Je ingevulde voornaam is te zien bij je reactie.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Reactie

 • Stijni
  Anne en gezin heel veel sterkte gewenst, voor jou en alle andere mensen in de zorg een welverdiend lintje zou zeker op zijn plaats zijn.
 • Mirjam Leijzer
  ik wens u en uw man heel veel sterkte toe, en dat uw man hersteld van de kanker. en u doet fantastisch werk, samen met al uw collega's, ik kan me niet voorstellen hoe de situatie is in de ziekenhuizen, maar wat je hoort op tv, is het een ware wedloop,nogmaals respect
 • Twelly
  Lieve Anne Wij bewonderen je blijvende inzet voor alle zorg die je geeft. Je doet met hart en ziel wat mogelijk is. Heel veel sterkte in deze, voor jullie beiden, zware tijd. We zijn blij dat we elkaar hebben leren kennen en leven op afstand met jullie mee. Dikke knuffel van ons 😍 Elly en Wim de Schipper - Wabeke
 • Ria Rijsbergen
  Sterkte gewenst in alle opzichten.