1. Home
 2. Corona verhalen
 3. Het verhaal van Gerietha: Ik voel me soms zo machteloos

Het verhaal van Gerietha: Ik voel me soms zo machteloos

5 5 minuten lezen
Overzicht
 • 30 reacties
 • 0 vind ik leuks
Geplaatst door Amy op 30 maart 2020
Gerietha werkt op de afdeling Oncologie van een ziekenhuis. Zij vertelt dat corona ook haar patiënten hard raakt.

Het verhaal van Gerietha: Ik voel me soms zo machteloos

Wil jij vertellen hoe de coronacrisis jouw werk raakt? Stuur dan een mail naar redactie@pggmenco.nl Dan nemen wij contact met je op. 

Reageren

Reageer hieronder op het artikel. Je ingevulde voornaam is te zien bij je reactie.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Reactie

 • Henriette Olthof
  ​
 • Irma
  Maar weinig woorden voor. Dank voor de gene die er voor staan. Maar het is Heftig, machteloos, ongeloof, liefde en toch ook weer saamhorigheid. iedereen heel veel sterkte en steun
 • J.Joosten
  Dag Gerietha en alle anderen die op welke wijze dan ook eenzelfde situatie meemaken, het is hartverscheurend inderdaad. Ik heb meerdere familieleden verloren aan kanker en weet hoe belangrijk nabijheid van dierbaren is! Maar ook andere doelgroepen en mensen met andere ziekten lijden hieronder. Ik denk aan al diegenen en wens ieder veel moed en kracht toe! Ook de mensen zoals jij Gerietha, heel veel sterkte en heel veel dank💕💕💕💕💕💕 warme groet, Janneke
 • kaatjecanada
  Dank je wel - ik ben net een paar uur geleden gediagnosticeerd met een zeldzame longkanker. (niet roker). Ik heb gelukkig alle onderzoeken, die noodzakelijk waren toch kunnen ondergaan, mede door de inzet van je collega's in mijn omgeving. Ik ben daar erg dankbaar voor. Ik hoop voor alle patiente COVID of niet dat het tij snel mag keren. Gerietha blijf aub ambassadeur voor ons!
 • Trijnie Smidt
  Hallo Gerietha Wat verwoord jij het goed. Mijn broer heeft vorige jaar Juni te horen gekregen dat darmkanker heeft met uitzaaiingen in de Longen en Lever. We moeten tot juni wachten of hij dan misschien kan starten met de Chemokuren. Ik voel mij als zus al zo machteloos. We wonen samen maar het is heel moeilijk. Ik werk zelf in de ouderen zorg. Maar ik hebt grote bewondering en respect voor jullie als verpleegpersoneel.
 • Catharina139
  Ha Gerietha, Wat mooi dat je dit noemt en deelt. Ik voel de onmacht en het verdriet hier ook in. Naast dat dit onoverkomelijk is denk ik ook gelijk, wat zou het dragelijker maken. Ik zit te denken aan een meditatie of aandacht hiervoor zowel voor patiënten, personeel en zelfs de familie. Bijvoorbeeld via een ZOOM actie. Het delen van de pijn, onmacht en het verdriet maakt het iets dragelijker als je er niet alleen voor staat.
 • Nelleke
  Het is zo waar wat je zegt. Veel sterkte en wijsheid gewenst.
 • Janneke
  Jij verwoord wat ik en vele anderen voelen. Misschien begrijpelijk in deze toestand, maar zorgwekkend. Hoorde ik gisteren nog arts zeggen op tv dat de behandelingen van ernstig zieke mensen door ging. Heel veel sterkte met je toch al heftige werk en voor jou en iedereen die dit leest veel liefs en kracht om uit deze rottijd te komen.
 • Yvonne
  Lieve Gerietha, en lieve mensen die jij verpleegt en alle mensen die dit treft ik zou zo graag troostende woorden schrijven ik zou zo graag zeggen dat het niet waar is ik zou zo graag iemand de schuld kunnen geven ik zou zo graag weten wie we moeten verslaan hoe we het moeten doen waar we moeten zijn en ondertussen luisteren we naar de anderen naar hun verhalen naar hun zorgen omdat ze onze eigen angst verdriet en zorgen weerspiegelen in de lentezon ja de lentezon de dieren die zich vrij weten de natuur wie zich weer ontvouwd ik zou zo graag het leed op mijn schouders laden meenemen en wegbrengen naar nergens als ik wist dat ik slechts hoefde te zeggen ik zou zo graag
 • Fred en Greet Scholten
  Lieve Gerietha, Zeer emotioneel en indrukwekkend verhaal. We zijn trots op je. We wensen je veel, inclusief jou collegae, veel sterkte toe en hou vol. Veel liefs.
 • Ella
  Pff wat heftig ik snap je machteloosheid....... Ja Corona gaat zoveel verder en raakt echt IEDEREEN !! Geef liefde waar je kan! Trots op ons vak. Samen staan we sterk maar het machteloze gevoel dat blijft. Take care. Ella
 • Ans Smit
  Gerietha, ik voelde me geraakt door je verhaal. Wat heb je een zeer moeilijke taak nu de emotionele druk zo hoog is. Maar je bent enorm belangrijk en waardevol voor deze patiënten, doordat jij en je collega`s degenen zijn, die hen de aandacht kunnen geven, die ze nu zo hard nodig hebben. Veel moed en kracht toegewenst om het vol te kunnen houden!
 • Miek Janssen
  Ik kan me heel goed voorstellen hoe heftig en emotioneel dit is voor al het verplegend personeel en de artsen. De aantallen Corona patiënten zijn zo groot en ook de wereldwijde besmetting is iets dat wij allemaal nog nooit hebben meegemaakt. En dan al die andere zieke mensen met ernstige kwalen: iedereen verdient de zorg en aandacht. Dat komt nu in het gedrang. De isolatie is dan bijna niet te verdragen, juist omdat je in die situatie héél veel behoefte hebt aan een arm om je heen en een knuffel van je naaste familie en vrienden! Ook die geestelijk steun is onverbrekelijk gebonden aan de mogelijkheid tot een goed lichamelijk herstel. Een ding is zeker: Alle artsen/ verplegend personeel doen hun uiterste best, maar staan nu met hun rug tegen de muur. Ik wens jullie allemaal heel veel sterkte en waardeer al jullie werk en aandacht in deze heftige periode!
 • Rinus Rits
  Zorgmedewerkers zijn altijd te weinig gewaardeerd en zouden niet alleen nu tijdens de coronacrisis in het zonnetje gezet moeten worden. Diep respect voor de empathie die je toont voor anderen dan de coronaslachtoffers. Maar ook voor die groep alle sterkte toegewenst.
 • Anja Klingeman
  Ik zie de machteloosheid en dat raakt mij. In mijn thuissituatie zit ik hier met mijn man die kanker heeft en alleen palliatief behandeld wordt. Wij zitten gelukkig samen thuis, ik ben daar blij mee. Maar het had zo maar anders kunnen zijn. En dan is het fijn om te weten dat jullie er zijn. Zeker in deze zware tijd. Petje af en veel sterkte, kracht en moed toegewenst.
  • Gerietha
   Hoi Anja, Zeker fijn dat jullie wel samen kunnen zijn. Maar net zo goed voor jullie ook een nog zwaardere tijd dan het al was voor jullie. Wellicht hadden jullie nog wensen willen voltooien die nu niet kunnen. Geniet van elkaar! Heel veel sterkte toegewenst.
 • Jolanda Heemskerk
  Gerietha jouw boodschap heeft me erg getroffen en ontroerd. De corona crisis heeft zoveel consequenties voor zoveel mensen. De patienten hebben een fantastische, empathische verpleegkundige aan jou. Ik hoop dat je het volhoudt en ik wens jou en je patienten veel sterkte, moed en het allerbeste toe. Jolanda
 • Sybille
  Wat een heftig verhaal en wat ben jij een kanjer 👊🏻Knap dat je dit verteld Wees ook een beetje lief voor jezelf ❤️En blijf gezond ..Dikke knuffel
 • Ingrid
  Ik begrijp je frustratie en compassie met alle patiënten. Ik heb bewondering voor jullie kracht en zorg en alles. Leef met jullie mee . Hou moed 😘
 • Miryam
  Je verhaal raakte me. Jeetje sterkte in deze onrustige tijd liefs van een zorg collega ( Gehandicaptenzorg)
 • Nelleke van Ravenstein
  Wat een waarheid het lijkt wel of er niemand anders meer ziek is en alleen maar Corona patiënten ik heb ook kanker en moet enorm uitkijken omdat mijn weerstand heel slecht is je durft niets meer en wat zal je eenzaam zijn als je op een afdeling ligt en er mogen maar heel weinig mensen bij je ik weet wat eenzaam kanker hebben is. met de chemokuur wat was ik daarvan erg ziek en heel vaak alleen.
  • J.J.
   Heel veel sterkte Nelleke, hoewel het zo voelt misschien, je bent niet alleen. Veel mensen denken nu juist ook aan jullie!! Warme groet, Janneke
  • Gerietha
   Hoi Nelleke, Bedankt voor je reactie. Dat is wat ik vaak zie eenzaamheid ook als er wel veel mensen om je heen zijn. Zie het maar eens uit te leggen hoe je je voelt. Het is een hele strijd. Denk goed om jezelf!