1. Home
  2. Corona verhalen
  3. Het verhaal van Ilse: Anderhalve meter afstand houden lukt echt niet

Het verhaal van Ilse: Anderhalve meter afstand houden lukt echt niet

7 7 minuten lezen
Overzicht
  • 0 reacties
  • 0 vind ik leuks
Geplaatst door Amy op 6 mei 2020
Elke week gaan we in gesprek met leden. We praten met hen over hun werk en hoe corona invloed heeft op hun dagelijks leven. Ik ben Amy en ik werk op de redactie van PGGM&CO. Deze week spreek ik met Ilse. Mijn beste vriendin. Ze weet het niet. Maar voor mij is ze een held. Een echte doorzetter. En nu al helemaal. Ze is net verhuisd en zwanger van haar tweede kindje. Ilse en haar man Sebastiaan werken allebei in de zorg. Zij als praktijkbegeleider en verpleegkundige en hij als anesthesist. Hoe heeft corona invloed op hun werk en dagelijks leven? En wat doet dat met haar? We spraken elkaar via videobellen.

Ik sta een dag extra in de zorg en werk een dag thuis als praktijkbegeleider

Wat is er voor jou veranderd de afgelopen weken? Normaal gesproken ben ik 2 dagen per week als praktijkbegeleider bezig met leerling-verpleegkundigen op onze afdeling. En sta ik 1 dag per week als verpleegkundige op de afdeling cardiologie. Nu is dat andersom en doe ik mijn werk als praktijkbegeleider vanuit huis Ik kijk dan verslagen na en werk plannen uit voor onze leerlingen.”

Anderhalve meter afstand houden kan echt niet in ons werk

Wat merkt je bij jou op de afdeling in deze periode? “De eerste 3 weken was het heel erg rustig op de afdeling. Nu wordt het langzaam weer drukker. Er liggen meer patiënten op de afdeling. Voor mijn gevoel ook echt wel ziekere patiënten dan normaal. En ik merk ook wel onrust. Anderhalve meter afstand houden van collega’s en patiënten kan gewoon echt niet in ons werk. Soms liggen er patiënten bij ons op de afdeling die geen corona lijken te hebben en dan blijkt later toch dat ze het wel hebben. Dat maakt het wel spannend.”

Mijn man stapt eerst onder de douche als hij thuiskomt

Je man, Sebastiaan, is anesthesist. Wat merk je aan hem? “Sebastiaan werkt wel met coronapatiënten. Zijn werk is wel echt wat drukker. Hij is soms later thuis en ook zijn 24-uurs-diensten zijn intensiever. Overdrachten duren soms langer omdat hij moet wachten totdat er iemand beschikbaar is die het over kan nemen. Ook is hij extra voorzichtig in het contact met ons. Als hij thuiskomt, loopt hij direct door naar boven om zich te douchen en zijn kleren in de was te doen. Daarna komt hij pas naar beneden voor een knuffel.”

Sebastiaan kan niet bij de bevalling zijn als hij verkouden is

Je bent ook zwanger. Hoe is het voor jou om in deze tijd zwanger te zijn? “Ja, heel gek. Ik ga alleen naar afspraken met de verloskundige en Sebastiaan mocht niet bij de 20-wekenecho aanwezig zijn. Hij was erbij via videobellen. Natuurlijk begrijp je dat. Maar ik vind dat wel lastig hoor. En ik vraag me af hoe de bevalling en kraamweek straks gaat zijn. Als Sebastiaan verkouden is en ik in het ziekenhuis moet bevallen, mag hij er niet bij zijn. Mijn ouders kunnen dan niet op bezoek komen. En kraambezoek verandert naar raambezoek.”

Reageren

Reageer hieronder op het artikel. Je ingevulde voornaam is te zien bij je reactie.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.