1. Home
  2. Geldzaken
  3. Besparen
  4. Negenhonderd zorgverleners met corona krijgen eigen risico terug

Negenhonderd zorgverleners met corona krijgen eigen risico terug

3 3 minuten lezen
Overzicht
  • 0 reacties
  • 5 vind ik leuks
Geplaatst door Emmelie op 9 november 2021
Zo’n negenhonderd zorgprofessionals krijgen hun maximale eigen risico van 385 euro terug van ledencollectief IZZ. Zij ontvangen deze vergoeding omdat zij tijdens hun werk corona opliepen. En daardoor hun eigen risico moesten gebruiken. Hiermee steunt IZZ haar leden in coronatijd.

Veel professionals hebben nog lang klachten

Helaas zet corona het werk en leven van veel zorgprofessionals nog steeds op z’n kop. Uit onderzoek blijkt dat 81% piekert over corona. 18% is het afgelopen jaar besmet geraakt met het virus en 47% had daar lange tijd klachten van. Dit is een kwart meer dan het landelijk gemiddelde (37%). Ook uit de verhalen die leden met ons delen, blijkt steeds weer hoe groot de impact van corona is op hun werk en dagelijks leven.

Ook volgend jaar deze financiële vergoeding bij IZZ

Nu de cijfers opnieuw stijgen, komt het werkplezier van veel professionals in zorg en welzijn flink onder druk te staan. Daarnaast merkt IZZ dat het eigen risico voor sommige zorgprofessionals een drempel is om bepaalde zorg te gebruiken. Daarom geeft IZZ ook volgend jaar het eigen risico terug. ‘’We willen hiermee het herstel van zorgmedewerkers bevorderen en hen helpen om gezond aan het werk te blijven’’, vertelt Ronald Kip, directeur van IZZ.

Binnenkort zorgpremies bekend

IZZ is dé zorgverzekering speciaal voor zorg en welzijn. Wil je weten waar IZZ jou komend jaar nog meer in kan ondersteunen? Houd onze website dan in de gaten. Binnenkort maken we hier de nieuwste zorgpremies en vergoedingen bekend. Als lid van PGGM&CO profiteer je van de aantrekkelijke collectiviteitskorting bij een zorgverzekering via IZZ.

Bronnen: NU.nl, IZZ

 

 

Reageren

Reageer hieronder op het artikel. Je ingevulde voornaam is te zien bij je reactie.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.