1. Home
  2. Geldzaken
  3. Wonen & geld
  4. 5 redenen om een huis te kopen in de lente

5 redenen om een huis te kopen in de lente

4 4 minuten lezen
Overzicht
man en vrouw staan voor huis wat ze willen kopen in de lente
  • 1 reacties
  • 2 vind ik leuks
Geplaatst door Lotte op 20 april 2021
Ga je je eerste woning kopen? Blijf je huren? Wil je een groter huis of verhuizen naar een andere stad? Hoe je er ook mee bezig bent, elk seizoen heeft voor-en nadelen voor het kopen van een huis. Wat zijn de voordelen van het kopen van een huis in de lente?

1. In de lente heb je meer keus, dus meer kans om een huis te kopen

Iedereen krijgt lentekriebels, ook verkopers van huizen! Er staan meer huizen te koop in de lente, dus het aanbod is groter. En meer keus betekent meer kans.

2. Tijdens de lente heb je het beste beeld van huis en buurt

Het zonnetje schijnt, de tuin is volop in bloei; alles ziet er beter uit in de lente. Binnen zie je precies hoe de lichtinval is. Je krijgt het allerbeste beeld van het huis en de buurt als je in de lente op huizenjacht gaat.

3. Je kunt tijdens de bezichtiging kletsen met de buren

Er zijn mensen op straat, je vangt misschien een glimp van de buren op. Lukt het om een praatje te maken met een buurman of buurvrouw? Diegene kan je vaak veel waardevolle informatie vertellen over het huis of over de buurt, die de makelaar niet weet of niet met je deelt.

4. Tijdens de lente heb je vrije dagen om op huizenjacht te gaan

In de lente hebben we relatief veel nationale feestdagen. Maak gebruik van deze vrije dagen om locaties langs te gaan, huizen van de buitenkant te bekijken en buurten te verkennen. Online huizen zoeken is leuk, maar in het echt krijg je toch een beter beeld. Bovendien krijg je wandelend of fietsend een beter gevoel bij de omgeving. Ervaar bijvoorbeeld zelf de afstand van het huis tot voor jou belangrijke punten, zoals  supermarkten, scholen, parken en het centrum.

5. Goede timing voor de verhuizing

Als je in de lente een huis koopt, is de kans groot dat je in de zomer kunt verhuizen; een ideaal seizoen voor een verhuizing. Zo pak je nog lekker die mooie dagen in je nieuwe tuin of op je nieuwe balkon mee. En als je nog wat moet klussen, is dat natuurlijk ook een stuk leuker om te doen in mooi weer dan op donkere druilerige dagen. 

 

Reageren

Reageer hieronder op het artikel. Je ingevulde voornaam is te zien bij je reactie.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Reactie

  • FransHendrik
    Juist in najaar winter en hoogzomer meer kans op woning. Er zijn minder geinteresseerden. Voor appartments is het seizoen nauwelijks van belang.