1. Home
 2. Geldzaken
 3. Wonen & geld
 4. Huis & hypotheek

Huis & hypotheek

Heb jij een eigen koophuis? Of denk je na over de koop van je eerste huis? Misschien ben je wel op zoek naar ideeën om de overwaarde van je huis te gebruiken. Hier ben je op de juiste plek voor tips, informatie en producten speciaal voor leden.

Jong stel zit tussen verhuisdozen na het kopen van hun eerste huis

10 vragen die je aan de makelaar stelt bij de bezichtiging van een huis

Je gaat een huis kopen! Er breekt een tijd aan waarin je veel moet uitzoeken. In welke plaats wil je wonen? Wat is je budget? Je gaat op zoek naar een huis en dan… ga je op een dag je eerste huis bekijken. Wat zijn dan dé vragen die je een makelaar moet stellen? Wij zetten de tien belangrijkste vragen voor een bezichtiging voor je op een rij:
 • 0
 • 1
Lees meer

Gratis infographic: 'Koop je een nieuw huis? Let dan extra goed op deze 3 dingen.'

In deze infographic noemen we drie dingen waar je éxtra goed op moet letten bij het kopen van een nieuw huis.
 • 0
 • 1
Lees meer

Huis kopen of wachten? 8 redenen waarom verhuizen in deze tijd een slimme keuze kan zijn

jong stel laat sleutels zien van hun gekochte huis
De woningmarkt verbreekt dit jaar record na record. In januari 2021 waren huizen 9,3% duurder dan een jaar daarvoor. Er is een historisch laag aanbod van woningen en de concurrentie om een eigen huis te kopen is hoog. Je zou dus denken dat je nog beter even kunt wachten met de zoektocht naar een nieuwe woning. Toch kan verhuizen in deze tijd ook juist een slimme keuze zijn. Wij leggen uit waarom.
 • 0
 • 2
Lees meer

Alsjeblieft! De Wegwijzer In 9 stappen naar je nieuwe woning

Misschien zit je voorlopig nog goed in je huidige woning. Of begint het soms toch te kriebelen en denk je erover om te verhuizen? Hoe dan ook; het is handig om te weten wat er allemaal komt kijken bij deze grote stap. Naast dat je op zoek gaat naar een nieuw stulpje, moet je huidige woning namelijk ook verkocht worden. In de ‘Wegwijzer in 9 stappen naar je nieuwe woning’ zetten we voor je op een rij wat er allemaal geregeld moet worden. Zo ben je goed voorbereid!
 • 0
 • 1
Lees meer

Verhuizen binnen Nederland: dít zijn de meest populaire plekken

Groen landschap Nederland
Het zal je vast niet verbazen, maar het is flink druk op de woningmarkt. Van april t/m december 2020 verhuisden 1,15 miljoen mensen. 6% meer dan in diezelfde periode in 2019. Maar waar verhuist iedereen naartoe? Wat zijn op dit moment de meest populaire dorpen en steden? En welke huizen zijn het meest geliefd? We zetten het hieronder voor je op een rij.
 • 0
 • 2
Lees meer

Een bestaande woning of een nieuwbouwhuis kopen? Dit zijn de 9 grootste verschillen

nieuwbouwhuis met fiets voor de deur
Je hebt besloten om te verhuizen. Spannend! Al gauw komen een hoop belangrijke vragen om de hoek kijken. Zoek je bijvoorbeeld een bestaande, sfeervolle woning waar je komend seizoen al in kan? Of wil je toch liever een duurzaam nieuwbouwhuis kopen? Hier heb je misschien iets meer geduld voor nodig, maar kun je wel helemaal naar jouw eigen smaak maken. Lees hieronder de grootste verschillen tussen bestaande bouw en nieuwbouw.
 • 0
 • 1
Lees meer

5 redenen om een huis te kopen in de lente

man en vrouw staan voor huis wat ze willen kopen in de lente
Ga je je eerste woning kopen? Blijf je huren? Wil je een groter huis of verhuizen naar een andere stad? Hoe je er ook mee bezig bent, elk seizoen heeft voor-en nadelen voor het kopen van een huis. Wat zijn de voordelen van het kopen van een huis in de lente?
 • 0
 • 0
Lees meer

Huis & overwaarde

Thema
Lees meer

Een huis kopen in coronatijd. Wel of niet doen?

Jong stel voor hun nieuw gekochte huis
In het derde kwartaal van 2020 steeg het aantal hypotheekaanvragen opnieuw. Maar de stijging was minder dan het kwartaal daarvoor. Wat betekent dit als je tijdens de coronacrisis – misschien wel voor het eerst – een huis wilt kopen? Moet je dat nou wel of niet doen?
 • 0
 • 19
Lees meer

Je hypotheek oversluiten in coronatijd. Wel of niet doen?

Man met rekenmachine om voordelen te berekenen hypotheek oversluiten
In het tweede kwartaal van 2020 vroegen 145.940 mensen een hypotheek aan. Dat is het hoogste aantal sinds 2008. En 40% meer dan in hetzelfde kwartaal in 2019. Een groot deel van die aanvragen komt van mensen die hun hypotheek willen *oversluiten. Je hypotheek oversluiten kan interessant zijn als je daardoor elke maand wat meer overhoudt in je portemonnee. Maar past oversluiten bij jouw situatie? En is het wel slim om tijdens de coronacrisis je hypotheek over te sluiten?
 • 0
 • 0
Lees meer