1. Home
 2. Gezond leven
 3. De overgang
 4. Dit kun je wel doen aan de overgang: 3 tips

Dit kun je wel doen aan de overgang: 3 tips

3 3 minuten lezen
Overzicht
 • 2 reacties
 • 33 vind ik leuks
Geplaatst door Emmelie op 14 oktober 2020
Heb jij klachten die misschien wel met de overgang te maken kunnen hebben? In deze video delen dr. Manon Kerkhof (gynaecoloog) en dr. Maaike de Vries (gezondheidswetenschapper) hun beste tips om de overgang goed door te komen.

Meer weten over de overgang? In het boek Ook leuke meisjes worden 50 geven Maaike en Manon antwoord op al je vragen over de overgang volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. Een concreet, praktisch en (h)eerlijk nuchter boek met veel uitleg en tips waar je gelijk mee aan de slag kunt. Je bestelt ‘m nu via bol.com. Neem ook een kijkje op hun website voor speciale programma's, workshops en individuele begeleiding voor vrouwen in de overgang.

Reageren

Reageer hieronder op het artikel. Je ingevulde voornaam is te zien bij je reactie.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Reactie

 • Suus
  Ik vind dit stuk geen recht doen aan (veel) vrouwen die echt vreselijk last hebben van de overgang. Er zijn veel meer klachten waar vrouwen last van kunnen (paniek aanvallen, emotionele instabiliteit etc) hebben en ook veel meer behandelmogelijkheden (careforwomen bijv). Daarnaast vind ik dat jullie als verzekeraar hier veel meer aan vergoeding tegenover mogen stellen, bijv het bezoek aan een overgangs consulent. Dit scheelt een hoop nutteloze bezoekjes aan de huisarts, die hier ook vaak geen kaas van gegeten heeft. Dit is namelijk een generalist en geen specialist.
  • Emmelie
   Hoi Suus, Bedankt voor je reactie en feedback. De klachten en symptomen verschillen inderdaad heel erg per vrouw. Daarom delen experts Manon en Maaike in deze video een aantal algemene tips als je met de overgang te maken hebt. Op onze algemene themapagina lees je veel meer over de overgang en hoe je hiermee kunt omgaan, ook als je er extreem last van hebt: https://www.pggmenco.nl/gezond-leven/de-overgang/ Daarnaast is PGGM&CO de ledenorganisatie en dus geen verzekeraar. Wel ontvangen leden van PGGM&CO 5% collectiviteitskorting bij de IZZ-zorgverzekering, speciaal voor professionals in zorg en welzijn. En vergoedt deze verzekering in het speciale Zorg voor de zorg-pakket ook het bezoek aan een overgangsconsulent. Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Groetjes, Emmelie - PGGM&CO