1. Home
 2. Gezond leven
 3. Slapen

Slapen

Om overdag fit aan het werk te zijn is het heel belangrijk om goed te slapen. En dat is soms best een uitdaging met een drukke, misschien wel onregelmatige baan in zorg en welzijn. Op deze pagina lees je handige tips voor een goede nachtrust. Zodat jij weer helemaal opgeladen bent voor een fitte werkdag.

Wekker met slapende vrouw op achtergrond

Poll: hoe goed slaap jij na je nachtdienst?

Draai jij wel eens nachtdiensten? Dat betekent vaak dat je overdag wat uurtjes slaap pakt. Voor sommige professionals is dit geen probleem. Anderen lukt het maar niet om in slaap te komen als de rest van Nederland juist aan een gloednieuwe dag begint. We zijn benieuwd: hoe goed slaap jij na je nachtdienst? Laat het hieronder weten.
 • 3
 • 5
Lees meer

Doe mee met de challenge ‘Slaap je fit in 10 dagen’

Een goede nachtrust is goud waard. Maar met een drukke baan in de zorg is het niet altijd even makkelijk om goed te slapen. Zeker met onregelmatige diensten. Wil jij ook beter slapen? Doe dan mee met onze speciale challenge en slaap je fit in 10 dagen!
 • 0
 • 35
Lees meer

Samen in de zorg, samen slaapgebrek

Gaby en Walter werken allebei in de zorg. Eerder hadden ze verschillende werkschema’s en ieder een ander dag- en nachtritme. Tel daar de komst van hun eerste kindje bij op en er zijn genoeg redenen voor slaapproblemen. In een persoonlijk interview vertellen ze wat hen door deze tijd heen heeft geholpen.
 • 0
 • 0
Lees meer

‘Ik heb weer rust in mijn hoofd’

Monique geniet van haar werk als verzorgende ouderenzorg. Maar werken met ouderen is ook intensief. Soms is het lastig om “rust in je hoofd” te vinden. Nadat de druk bij Monique zo hoog opliep, besloot ze dat het zo niet langer kan. Ze zocht een manier om te ontspannen en meer tijd voor haarzelf te nemen. En die vond ze. Hieronder vertelt ze erover.
 • 1
 • 1
Lees meer

Is jouw slaapkamer goed ingericht voor een goede nachtrust? 7 tips op een rij

Te weinig slapen is slecht voor je. Het is niet goed voor je gezondheid en laten we maar niet beginnen over je humeur… Gelukkig kun je een hoop dingen doen om je slaap te verbeteren! Te beginnen in de slaapkamer. Dé plek waar het allemaal gebeurt. We geven je 7 tips om je slaapkamer in te richten voor een goede nachtrust.
 • 3
 • 26
Lees meer

Kende jij deze 7 verrassende effecten van genoeg slaap?

Dat slapen gezond is wist je natuurlijk al. Na een goede nachtrust kom jij fitter én vrolijker de dag door. Ook is je concentratie overdag een stuk beter. Maar wist je dat genoeg slaap nog veel meer effecten heeft? We zetten 7 positieve maar minder bekende effecten voor je op een rij.
 • 3
 • 23
Lees meer

Zo val je sneller in slaap na je nachtdienst

Draai jij ook wel eens nachtdiensten? Dan weet je dat het niet altijd even makkelijk is om daarna lekker te slapen. Want terwijl jij je bed induikt, begint de rest van het land aan een gloednieuwe dag. Toch zijn die uurtjes slaap juist zo belangrijk om je weer fit en energiek te voelen. Ontdek daarom een aantal slimme trucks waarmee je zo in dromenland bent na je nachtdienst.
 • 1
 • 12
Lees meer

Terug naar dromenland: in 7 stappen je nachtmerries stoppen

Wekker met slapende vrouw op achtergrond
Een goede nachtrust is goud waard. Zeker met een drukke baan in de zorg. Maar wat nou als je dromenland ruw verstoord wordt door nare dromen? Dan is de kans groot dat je onbewust bezig bent met het verwerken van stress. Het goede nieuws? Het is mogelijk om in 7 stappen je nachtmerries te stoppen.
 • 0
 • 88
Lees meer

Doe de gratis slaapscan

Ledenvoordeel
1 op de 4 professionals in zorg en welzijn heeft moeite met slapen. Heb jij slaapproblemen om serieus te nemen? Of valt het misschien wel mee? Kom er nu achter met de gratis slaapscan van IZZ en Hallo Slaap. Met deze simpele, wetenschappelijk onderbouwde test ontdek je hoe hoog jij scoort op slaapproblemen. En krijg je tips om dit te verbeteren.
Lees meer

Webinar: Meer slaap, meer energie!

Webinar
Uitgerust wakker worden. Wie droomt daar niet van? Door een goede nachtrust voel je je fit en heb je meer energie. Maar hoe werkt dat precies? In dit webinar legt slaapexpert Irma Leijten van HalloSlaap uit wat de functie van slaap is. En nog belangrijker; wat jíj kunt doen om beter te slapen. Kijk het webinar nu terug. 
Lees meer