Welkom gast
Tips van Gretha

Vijf redenen om je werkgever niet te informeren

1

Door Heidi de Jong, Gretha van der Veer en Ria Schlepers van Jong en Veer

Wanneer je mantelzorg combineert met je werk is het advies vaak om dit bespreekbaar te maken met je werkgever. Voor veel werknemers is dit niet zo vanzelfsprekend. Zij zijn eerder terughoudend in wat er thuis speelt en hebben hiervoor legitieme redenen. Jong en Veer begeleidt bedrijven naar een mantelzorgvriendelijk beleid en heeft de afgelopen jaren gezien dat werknemers met mantelzorgtaken moeite hebben om de zorg van thuis bij hun werkgever op tafel te leggen. Veel werknemers beschouwen mantelzorg als een privé zaak en zien niet in waarom ze met hun werkgever de mantelzorgsituatie zouden bespreken.

Eén op de acht werknemers is mantelzorgers. Binnen de zorgsector is zelfs één op de drie werknemers mantelzorger. In de praktijk blijkt dat de leidinggevende en collega’s vaak niet weten dat hun werknemer/collega het werk combineert met mantelzorg. Soms weten ze wel dat een collega zorgt voor een zieke partner, kind of ouder, maar hebben geen idee van de belasting en de impact op het leven van hun collega. Zij kennen niet het ‘verhaal’ achter de collega, omdat deze collega het hele verhaal niet durft te vertellen.

Er liggen verschillende redenen aan ten grondslag waarom werknemers met mantelzorgtaken terughoudend zijn en huiverig om de mantelzorgsituatie te bespreken. Deze redenen zijn:

1. Angst voor baanverlies
Zeker nu in de zorg veel banen op de tocht staan, spreken werknemers minder snel openlijk over de situatie thuis. Vaak speelt hier de angst dat werkgevers hierin een reden zien om ze te ontslaan of een contract niet te verlengen.

2. Angst om een last te worden voor collega’s en de leidinggevende
De combinatie mantelzorg en werk kan zwaar zijn. Vanuit deze ervaring willen werkende mantelzorgers hun collega’s en leidinggevende niet lastig vallen met hun sores. Ze zien de collega’s rennen en vliegen om het werk klaar te krijgen en de leidinggevende heeft een volle agenda. Door de collega’s en leidinggevende te ontzien en niet te delen wat er bij hen leeft, zorgen ze in feite voor de collega’s en leidinggevende.

3. Angst om buiten de groep te vallen
Mensen reageren vaak met kant en klare adviezen of snelle oplossingen op het ‘leed en probleem’ van een ander. Deze ervaringen leiden bij veel werknemers tot het idee dat collega’s en leidinggevende hen niet begrijpen. Vooral wanneer ze al een paar keer hun neus hebben gestoten is de angst om als ‘zeur’ te worden gezien en daarmee buiten de groep te vallen een reden om de mond dicht te houden.

4. Privé is privé
‘Neem je privé niet mee naar je werk en je werk niet mee naar huis.’ Veel werknemers gaan uit van een strikte scheiding tussen werk en privé. De zorg voor een ouder, kind of partner is voor hen een privé aangelegenheid waar het werk niets mee te maken heeft. Het spreekwoord ‘je hangt de vuile was niet buiten’ speelt hierin mee. Het vinden van oplossingen voor de problemen die zich in hun privé leven voordoen zien ze dan ook als hun eigen verantwoordelijkheid.

5. De werkplek is de plek zonder zorg
Voor werkende mantelzorgers is het werk de plek waar ze even geen mantelzorger zijn. Het werk geeft hen energie en ze kunnen hun overige talenten ontwikkelen. Ze willen het op het werk juist niet over de zorg thuis hebben, maar het even loslaten.
Deze redenen hebben als consequentie dat werknemers met mantelzorgtaken zichzelf beperken in het ontvangen van hulp en steun vanuit het werk. Je zou kunnen stellen dat zij daarmee de dupe worden van hun eigen angst en terughoudendheid.

We zijn benieuwd naar jouw ervaring als werkende mantelzorger. Herken jij één of meerdere van de beschreven redenen om zaken niet te bespreken? Wat is er volgens jou nodig om binnen bedrijven een klimaat te creëren waarin de mantelzorg bespreekbaar wordt?

Wat is er nodig bij de mantelzorger zelf om over de angsten heen te stappen? Heb je hier een idee over? Heb je het juist wel besproken en heb je positieve ervaringen die je met ons wilt delen?

reacties

Anneke Harte
Communities: Ouderenzorg

Ik heb jaren lang mijn full time baan in de zorg gecombineerd met mantelzorgen voor mijn moeder.

Ik ben ook best wel iemand die werk en prive gescheiden wil houden maar omdat mijn broer bij mijn moeder was wanneer ik werkte en hij vanwege onze neef, waarmee hij altijd op vakantie ging met de boot en die alleen tijdens de bouwvak vakantie had, moest ook ik in die periode vakantie opnemen omdat er iemand bij mijn moeder moest zijn.

En ondanks dat ik dat aan mijn werkgever had uitgelegd had dat altijd heel wat voeten in de aarde.

Men wilde er geen rekening mee houden en dat zorgde bij mij voor heel veel spanning.

Ik heb 13 jaar lang mijn vakanties met en bij mijn moeder doorgebracht en heb daar nooit een seconde spijt van gehad.

Maar de stress die het me opleverde om het te kunnen blijven doen zorgde de eerste dagen van mijn vakantie altijd voor vreselijke hoofdpijn en vermoeidheid.

Niet door het zorgen voor mijn dierbare moeder maar door de strijd die ik steeds opnieuw moest aangaan om de vakantie in die periode te krijgen.

Reageer

Meld je aan of log in om te reageren op dit onderwerp.