1. Home
  2. Mantelzorg
  3. Wetten & regels
  4. In gesprek met Jet Bussemaker over mantelzorg

In gesprek met Jet Bussemaker over mantelzorg

13 13 minuten lezen
Overzicht
  • 2 reacties
  • 0 vind ik leuks
Geplaatst door Emmelie op 18 juni 2019
Veel mensen kennen haar als voormalig minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Maar wist je ook dat Jet Bussemaker mantelzorger was? Wij interviewden haar en Lodewijk Schmit Jongbloed over mantelzorg en maakten kennis met de Reisgids Mantelzorg, een boek om mantelzorgers op weg te helpen in de wereld van de zorg voor ouderen. Bekijk de video voor het hele interview.

Reageren

Reageer hieronder op het artikel. Je ingevulde voornaam is te zien bij je reactie.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Reactie

  • Gea14
    Heel leuk, maar helaas heb ik slechte ervaringen toen ik buren/buurt probeerde in te schakelen, ik vroeg niet veel, alleen of ze mij konden waarschuwen als ze iets zouden opmerken, ze hoefden er niet speciaal op te letten maar gewoon omdat ze naast en tegenover mijn vader woonden, stond hij soms op de stoep en wist niet binnen te komen, kwam er vreemde rook uit het huis, oid wil je mij dan bellen. Nou dat was te veel gevraagd, daar begonnen ze niet aan. Ook helaas meegemaakt dat de thuiszorg absoluut niet wilde meewerken aan overleg en dingen zo doen zoals oma het graag had en gewend was. Bijvoorbeeld: Ze gaven halfkoude havermoutpap met klonten en zeiden dan tegen mij " ze weigert haar ontbijt" ze moet naar een tehuis. Vreselijke tafrelen. Ik logeerde er soms in een weekend, dan wist de thuiszorgmedewerker niet dat ik er was, dan kwam ik tevoorschijn als ik oma helemaal overstuur hoorde zeggen dat ze dit niet kon wegkrijgen. De thuiszorgmedewerkers, de paar goede niet te na gesproken, maar helaas er kwamen er zovelen! waren vaak niet vriendelijk en ook niet accuraat, lazen het boek niet en de aanwijzingen werden niet gevolgd enz enz. Ik heb helaas heel veel slechte ervaringen, ik probeerde wel iedereen betrokken en op de hoogte te houden, dat werd door familie wel gewaardeerd, maar veel effectieve bezoekjes of telefoontjes of belangstelling voor ouders en oma heeft het niet opgeleverd. Voor mijn broer ben ik ook mantelzorger, hij heeft helaas met Obin te maken gehad als bewindvoerder, daarna heb ik een advocaat nodig gehad om de puinhopen te herstellen, je blijft zelf verantwoordelijk maar je krijgt je post niet te zien, hij had na het schuldsaneringstraject door alle fouten van Obin, meer schuld bij de belastingdienst dan voor hij in het traject kwam!!Als ik hem niet had kunnen helpen had hij nu nog in vreselijke problemen gezeten of zelfmoord gepleegd, want het traject schuldhulpsanering heeft zes jaar!! geduurd, met wachtlijsten voor vanalles en de afsluiting totdat Obin het achtergehouden geld, dat allang niet meer in beslag mocht worden genomen, had terugbetaald en hun fouten bij de belastingdienst waren hersteld. Nee zo mooi als het bij Jet en Lodewijk ging is het niet overal, helaas Mijn werkgever, een groot ziekenhuis, wilde pertinent nergens rekening mee houden, als je over je mantelzorgtaken wilde praten om een beetje medewerking of flexibele houding of zelfs maar wat belangstelling te krijgen, nee dat werkte averechts, dan kreeg je juist de diensten waardoor je helemaal niet meer wist hoe je alle ballen in de lucht moest houden. Nee in Nederland zijn werkgevers in de zorg echt niet zo sympathiek voor de gewone werknemers van de werkvloer.
    • AmyN
      Hoi Gea, Wat vervelend dat jouw ervaring met de inzet van je eigen netwerk, steun vanuit de werkgever en samenwerking met instanties moeizaam verloopt. Laten we hopen dat we steeds meer positieve ervaringen horen. Zoals die van Jet en Lodewijk.