1. Home
 2. Prinsjesdag
 3. Poll: wat betekent de Miljoenennota voor jouw financiële situatie

Poll: wat betekent de Miljoenennota voor jouw financiële situatie

2 2 minuten lezen
Overzicht
 • 64 reacties
Geplaatst door Susannah op 20 september 2022
In de Miljoenennota presenteert de overheid een maatregelenpakket om de toenemende kosten te compenseren. Wij zijn benieuwd: hoe beoordeel jij jouw financiële situatie na het lezen van de Miljoenennota?

Hoe beoordeel jij jouw financiële situatie na het lezen van de Miljoenennota?

778 stemmen

Reageren

Reageer hieronder op het artikel. Je ingevulde voornaam is te zien bij je reactie.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Reactie

 • I.L. Mahabier
  Mijn reactie: Ik heb mijn levenlang gewerkt en pensioen gespaard. Ik heb als alleenstaand ouder gewerkt en leef nu van een mijn pensioen en kom net ermee uit Het leven is duur !! Met de nu verhoogde energiekosten per maand € 1088 houd ik maar 50% van mijn maand inkomen over om deze dure tijd rond te komen. Heb ik mijn levenlang hiervoor gewerkt ??
 • Jose
  Ik vind het niet normaal dat het het pensioenfonds PFZW niet indexeert conform de huidige inflatie. Al jaren vindt er geen indexatie plaats waardoor gepensioneerden er aldoor maar op achteruit gaan in hun koopkracht. En dat terwijl er miljarden bij het pensioenfonds zijn!!
 • Ger van den Bergh
  Duidelijk aan gegeven welke onderwerpen aan bod komen
 • Angeles
  Goed artikel ,waarde informatie! 👏👏👏👏bedankt voor de duidelijkheid ✅⭐️⭐️⭐️⭐️
 • CJ
  Voor mij levert de miljoenennota niet veel extra op. Ik krijg geen enkele toeslag, maar ga wel meer betalen. Plus de collectiviteitskorting verdwijnt. Het enige dat ik 'al' in 2024 ga merken bij de belastingaangifte over 2023 is dat de inkomstenbelasting omlaag gaat. Het energieplafond, daarvan moet ik nog zien of ik dat ga merken. Zorgelijke tijden en schandalig dat je als zorgmedewerker moeite hebt met rondkomen. Ook al werk je fulltime. Ook zou ik graag willen zien dat er meer beleid gemaakt wordt voor alleenstaanden. Dat zijn er steeds meer! Verder zou werken veel duidelijker moeten lonen.
 • jan
  Na 49 jaar gewerkt te hebben ontvang ik iedere maand 1260 euro a.o.w+pensioen Uiteraard ben ik daar zeer ontevreden over. Ik ben een aantal jaren kwijt van mijn pensioen wat niet meer te achterhalen is. Aangezien alles maar dan ook alles duurder wordt, is het voor veel mensen niet meer op te brengen.
 • Dicky
  Ik maak me zorgen over de toekomst, nog niet zo zeer voor mijzelf, ben 85 dus zal mijn tijd wel duren maar de gezinnen die nu maar net de eindjes aan elkaar kunnen knopen is er weinig hoop en voor mij wordt het ook moeilijker om bij te springen of te doneren. Maakt ook mij verdrietig
 • Lies
  Heb bijstand vanwege gezondheid. Nu boodschappen duurder word zorgzorgwekkend hoog.nu ook nog gas energie kosten pan uit vliegen. Ben ik genoodzaakt de voedselbank aan te vragen.😭triest.
 • MH63
  Voor mij als weduwe van 59 jaar alleen qua inkomen door verlagen inkomstenbelasting van 37,07 naar 36,93% wat zo'n €500,- op jaarbasis oplevert, wauw, hier ga ik het wel mee redden zeg, pfff ..... Hard werken als verpleegkundige, inmiddels lichamelijke klachten maar niet minder kunnen werken omdat dit financieel niet haalbaar is. Je kunt tegenwoordig beter in de bijstand zitten, kijk wat die allemaal worden toegeschoven. Ik gun het de mensen die het echt nodig hebben en in de bijstand zitten van harte hoor, hun buiten beschouwing gelaten. Maar zeker 25% van de "bijstandgerechtigden" is te beroerd om te werken, krijgt bijstand, klust er her en der zwart bij en leven als God in Frankrijk. Zeker nu met zoveel vacatures kun je mooi het kaf van het koren scheiden. Schop onder hun kont die luiaards en aan het werk, er is altijd een passende baan!! Hier is zeker op te bezuinigen!
 • Joan van der Hulst
  Onuitputtelijke bron gas in Israël. Waarom zijn we afhankelijk van Rusland en Groningen. Er hoeft geen gas crisis te zijn. Uw prijzen kunnen 90% lager wanneer we gas nemen van Israël. Nogal verdacht dat de overheid niet over begint. …..
 • Marianne
  Super goeie uitleg en hele handige tips👍
 • Niekki
  De inkomstenbelasting wordt verlaagd maar slechts met 0,11%. Ik zit net boven de norm om enige toeslagen te ontvangen. Met die 0,11% minder belasting kan ik alle prijsverhogingen niet opvangen., ook niet door de hogere arbeidskorting. Pakket ziet er goed uit voor de minima, maar dus niet voor de werkende middenklasse. Zo worden we arme werkenden. Waarom moet de zorgtoeslag hoger zijn dan de premie om de zorgverzekering te betalen??
 • Storm2017
  Alleen aan een poll lees ik niets af. Globaal ziet het er voor mij minder goed uit, echter je kunt pas over een jaar echt terug kijken wat herinneringen de praktijk betekent heeft.
 • Xxx
  Nep voor de pensionadoos.
 • AIOYS
  Waarom betaalt iedereen,niet over zijn/haar totale inkomen inkomens afhankelijke zorgpremie. En het eigen risico moet worden afgeschafd.Dat treft voornamelijk de burgers,die niet honderd procent gezond zijn.Dat doet mij denken aan de opmerking, alleen gezonde mensen,die door een bepaald persoon is uitgesproken.
 • jan
  de overheid besteelt de burger
 • Ruud
  Plan koolmees is door een minster van d'66 uitgewerkt dus is altid een plan zo.lek als een mandje. Dwz alle gepensioneerden gaan de teil in. Hou aub vast aan de oudr regeling.
 • Hgfm
  Hier wat eraf, daar wat erbij. Maar omdat ik in de middenmoot qua inkomen val, zal het vooral eraf zijn. De werkende betaalt, nietwaar?
 • Hendry
  Het is een bondig en duidelijk artikel die je snel op de hoogte stelt en overzicht geeft van de uitkomsten van de Miljoenennota voor de deelnemers van PGGM.
 • Dana
  Ik ga met deze "koopkrachtmaatregel" er heel hard op achteruit vermoed ik. Ik heb "maar" 2 kinderen dus daar geen voordeel. Mijn energie verbruik is hoog omdat ik gas wil besparen, een bedrijfspand in privé beheer (aan huis) heb en een elektrische auto rij. Nu betaal ik per 1 oktober 0,35 euro/kwh, wat dat door dit plafond uiteraard weldra verhoogd zal worden naar 0,70 door mijn energie levancier, want dat is een prima tarief volgens de overheid. Zorgverzekering omhoog en wij komen (net) niet in aanmerking voor een toeslag). En als klap op de vuurpijl heb ik ook nog samen met mijn partner een VOF waar de belasting op verhoogd gaat worden. Dus ja ik zie de toekomst financieel gezien somber in.