1. Home
 2. Werk-privébalans
 3. Loopbaan
 4. Leiderschapstraining Gezond Werken 2.0

Leiderschapstraining Gezond Werken 2.0

Wil jij als leidinggevende in zorg en welzijn je invloed, kennis en vaardigheden beter toepassen? Meld je dan nu aan voor de training Gezond Werken 2.0. In deze driedaagse training van Stichting IZZ werk je aan het werkplezier en behoud van je team.

Meld je aan voor de training

Over de training

Snel resultaat
Na drie dagen training bezit jij de vaardigheden en kennis om vanuit jouw rol en invloed je team gezonder te laten werken. Wat jou dit als leidinggevende oplevert? Direct effect van jouw gezonde leiderschap: een veerkrachtig zorgteam waar werkplezier voorop staat, het verzuim laag is en de kwaliteit van zorg juist hoog.

Pak jouw rol  
Heb ik daar invloed op als leider? Ja, juist jij hebt de invloed om daar van heel dichtbij je team bij te helpen. Stichting IZZ weet door onderzoek wat de doorslaggevende onderdelen zijn als het gaat over gezond werken. En dat gaat veel verder dan extra fruit tijdens de pauze of voldoende tilliften op de afdeling.

Aan de slag met verbeterplan

Het gaat erom dat je team onder jouw leiding in oplossingen denkt, problemen eerder signaleert en bespreekt. Ingewikkeld? Nee. Effectief? Ja! Veel (team)leiders en zorgteams in de gehandicaptenzorg, verpleeg- en verzorgingshuizen, geestelijke gezondheidszorg en ziekenhuizen gingen je al voor. Met succes... Ook jij kunt dit voor jouw team en organisatie laten werken. Je werkt aan een direct toepasbaar verbeterplan ’Gezond werken’ voor jouw organisatie . Je weet jouw plan met de juiste feiten en cijfers te onderbouwen en krijgt niet alleen je team, maar ook je regiomanager en –directeur enthousiast voor de uitvoering ervan. 

Data & locatie 

Dag 1: donderdag 23 september 2021
Dag 2: donderdag 25 november 2021
Dag 3: donderdag 20 januari  2022

Locatie: conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, Soesterberg 

Ledenvoordeel en voorwaarden

De kosten voor deze driedaagse training zijn € 2.495,-. Als lid van PGGM&CO ontvang je een korting van 250 euro en betaal je € 2.245,- voor de driedaagse training. 

De (annulerings)voorwaarden van stichting IZZ zijn van toepassing. 

Inhoud driedaagse 

De trainingen zijn in kleine groepen. Met veel mogelijkheden om praktijkcases uit te wisselen en vragen te stellen over jouw werksituatie. Na iedere trainingsdag heb je een lijstje met actiepunten waar je morgen mee aan de slag kan in je team. Kennis kun je direct gebruiken in jouw dagelijkse werkpraktijk. Na de training ontvang je een voucher van 2 uur voor een consult met een adviseur van Stichting IZZ voor verbeteren, behouden en uitzetten van je verbeterplan. Je mag daar uiteraard collega’s uit je organisatie bij betrekken. Samen met een collega teamleider deelnemen? Ook dat is mogelijk. Breng jullie krachten samen en ga aan de slag voor een gezond werkend team.

 

Dag 1: Inzicht

Donderdag 23 september 2021

 • Hoe gezond werkt mijn team nu?
 • Gezondheid medewerkers in zorgorganisaties
 • Hoe gezond is mijn team en organisatie?
 • In welk klimaat en met welke leiderschapsstijl werk ik?


Dag 2: In dialoog

Donderdag 25 november 2021

 • In gesprek over verbeteren
 • Zakelijk rechtvaardigen van gezond werken
 • Businesscase Gezond Werken maken voor mijn team
 • De teamdialoog als basis voor alles


Dag 3: In actie

Donderdag 20 januari  2022

 • Aan de slag met gezond werken
 • Verbeterplan maken
 • Voorkeursstijlen en valkuilen bij aanpak gezonder werken
 • Leren van en met elkaar

 

Jouw trainers deze dagen:
- Martijn Venus, adviseur/trainer Gezond Werken Stichting IZZ
- Anouk ten Arve, programma manager Stichting IZZ
- Desiree Plaisier, teamcoach en A&O deskundige bij WerkPlaisier
- Henrico van Roekel, promovendus Gezond Leiderschap in de Zorg, Universiteit Utrecht