1. Home
  2. Werk-privébalans
  3. Stress & werkdruk
  4. 3 snelle manieren om werkstress te verminderen

3 snelle manieren om werkstress te verminderen

5 5 minuten lezen
Overzicht
Zorgmedewerkers zitten rond de tafel en moeten hard lachen
  • 0 reacties
  • 23 vind ik leuks
Geplaatst door Amy op 16 mei 2019
Laten we eerlijk zijn: werken in de zorg is af en toe best stressvol. Personeelstekorten, hoge regeldruk en je eigen privéleven. Het stapelt zich soms behoorlijk op. Gelukkig zijn er simpele manieren om snel je werkstress te verminderen. Zo stap je morgen weer een stuk relaxter uit bed.

1. Verminder werkstress door te lachen om jezelf

Soms nemen we onszelf te serieus. Dan vergeten we dat we gewoon mens zijn. Je hebt topdagen en dagen die je het liefst gewoon zo snel mogelijk vergeet. Dat hoort erbij. Ging het vandaag niet zoals gepland? Lach er dan eens om en zie het als een nieuwe les. En morgen? Morgen is er ook weer een dag. Vol met nieuwe kansen. 

Vind je dit lastig? Geen zorgen. Het is een leerproces. Probeer het gewoon en geef jezelf de tijd. Doe bijvoorbeeld inspiratie op door een boek te lezen dat hierover gaat.

Onze tip: Steeds Leuker van Jasper Hermus

2. Geef jezelf 1 doel per dag

Is jouw dag pas geslaagd als alles gelukt is? Leg de lat dan eens wat lager. Bedenk onderweg naar werk wanneer jij vandaag tevreden bent. En geef jezelf dan 1 doel. Dan heb je aan het einde van de dag een veel grotere kans dat je tevreden bent met je dag.  

Bijvoorbeeld: Ik ben vandaag tevreden als cliënt X zich gezien voelt.

3. Verlaag je werkdruk door pauze te nemen

Je dag zit vol genoeg. Je rent van cliënt naar cliënt en hebt 100.000 dingen op je to-do-lijstje staan. Zorg daarom dat je pauze houdt! Dit zijn dé momenten op een dag om even op te laden en met je collega’s bij te praten. Zo ga je met frisse energie weer aan het werk. 

Reageren

Reageer hieronder op het artikel. Je ingevulde voornaam is te zien bij je reactie.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.