1. Home
 2. Werk-privébalans
 3. Stress & werkdruk
 4. Mindfulness oefeningen

Mindfulness oefeningen

Drukte op de afdeling, een moeilijke vraag van een patiënt, e-mails die binnenstromen, een WhatsAppje en ga zo maar door. Iedere dag komen er continu prikkels op je af. Soms zit je hoofd al vol nog voordat de middag is begonnen. Mindfulness kan je helpen om weer te ontspannen. Door echt even aandacht te geven aan de ervaring op dat moment krijg je weer rust en helderheid. En kun je er vervolgens weer tegenaan.

Dé 3 mindfulness oefeningen om in de zorg toe te passen

dokter loopt met patiënt
Werken in de zorg kost soms veel energie. De druk is hoog en het werk kan emotioneel veel van je vragen. Mindfulness helpt je om weer te ontspannen. En aandacht te hebben voor het hier en nu. Ook in je werk als zorgprofessional kan mindfulness een groot verschil maken. Bijvoorbeeld om cliënten of patiënten te kalmeren. Ontdek hieronder 3 mindfulness oefeningen die ideaal zijn om in de zorg toe te passen. Bij jezelf én jouw cliënten of patiënten.
 • 1
 • 34
Lees meer

4x waarom een mindful mindset zo belangrijk is als zorgprofessional

Vrouw met bloemen en gieter
Je bent nog niet klaar met de ene patiënt of je ‘moet’ alweer door naar de volgende. Ook al ben je fysiek aanwezig, je hoofd is er nog helemaal niet bij. Mindfulness kan je hierbij helpen. Het geeft je brein een korte pauze en helpt je om in het nu te zijn. Zo kun je er beter voor je patiënten zijn. En heb je aan het eind van de dag nog genoeg energie. Hieronder vertellen we meer over mindfulness en leggen we uit waarom het juist voor zorgprofessionals zo interessant is.
 • 0
 • 2
Lees meer

Zo ontspan je met mindfulness

Jongen doet een mindfulness oefening tijdens zijn werk
Mindfulness en het beoefenen ervan bestaat al 2500 jaar. Het is ontstaan in het leven en werk van Boeddha. Hierdoor denk je misschien ‘nou dat klinkt lekker zweverig’! Maar gelukkig is het vaak heel toegankelijk en praktisch. Niet voor niets gebruiken veel grote bedrijven het om hun medewerkers te helpen bij het omgaan met uitdagingen. Mindfulness trainer Saake Buwalda legt uit wat mindfulness nu precies is en hoe het jou helpt.
 • 1
 • 4
Lees meer

Zitoefening mindfulness

Saake doet de korte zitoefening voor
In deze video legt mindfulness trainer Saake Buwalda de zitmeditatie uit. Pak een stoel en creëer een momentje voor jezelf met deze ontspannende oefening!
 • 0
 • 19
Lees meer

Loopoefening mindfulness

Saake doet de loopoefening voor
Vaak loop je op de automatische piloot van a naar b. Je denkt aan van alles en je hoofd is al op de eindbestemming. In deze video legt mindfulnesstrainer Saake Buwalda je uit hoe je loopt met aandacht. Een mooie oefening die je altijd en overal kunt uitvoeren. Zelfs tijdens je lunchpauze.
 • 0
 • 3
Lees meer

Ontspannende bodyscan

Saake doet de ontspannende bodyscan voor
In deze video ga je met mindfulnesstrainer Saake Buwalda aan de slag met de bodyscan meditatie. Een oefening die heel geschikt is voor het ontspannen van je lichaam én geest.
 • 2
 • 4
Lees meer