1. Home
 2. Werk-privébalans
 3. Werkgeluk
 4. 5 redenen waarom werken in de zorg zo bijzonder is

5 redenen waarom werken in de zorg zo bijzonder is

2 2 minuten lezen
Overzicht
werken in de zorg: verpleegster houdt plastic hart vast
 • 3 reacties
 • 119 vind ik leuks
Geplaatst door Anni op 3 december 2019
Het is weer tijd voor de jaarlijkse Week van Zorg en Welzijn. Veel organisaties openen deze week hun deuren en laten zo zien hoe het is om werkzaam te zijn in zorg en welzijn. Omdat werken in de zorg niet altijd even positief in het nieuws komt, geven wij je vijf redenen waarom het juist wel zo bijzonder is.

1. Je zet je in voor anderen

Jouw werk heeft een grote invloed op iemands leven. Je zorgt voor een ander op de manier waarop jijzelf ook verzorgd wilt worden. 

2. Je staat er nooit alleen voor

Zorg en aandacht geven aan mensen die het niet meer alleen aankunnen is soms zwaar. Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk. Gelukkig heb je een team van betrokken collega’s waarmee je de mooie en de moeilijke momenten deelt.

3. Je verveelt je nooit

Een saai moment is zeldzaam wanneer je in de zorg werkt. Daarnaast kom je vaak bijzondere mensen met bijzondere verhalen tegen. Hierdoor heb je altijd wel iets te vertellen op een feestje. Zeg maar dag tegen ongemakkelijke stiltes terwijl de borrelnootjes rondgaan.

4. Onregelmatige diensten brengen ook voordelen met zich mee

Heerlijk uitslapen en naar de kapper op een rustige maandagochtend? Het kan zomaar. Wat soms ook handig is: je hebt geen smoesjes nodig als je echt geen zin hebt in de verjaardag van je achternicht. Sorry, weekenddienst.

5. Er is werk genoeg

Economische crisis of niet; er is altijd genoeg werk in de zorg. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het vinden van een baan.

Wat zijn jouw redenen om te werken in de zorg?

Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen te verzinnen die werken in de zorg zo bijzonder maken. Vertel ons de jouwe. Waarom kies jij voor een baan in de zorg?

Reageren

Reageer hieronder op het artikel. Je ingevulde voornaam is te zien bij je reactie.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Reactie

 • Marjon
  Ik ben vrijwilliger in de ouderenzorg. Er is werk genoeg in de zorg. Toen ik me aanmeldde voor vrijwilligerswerk bij mij in de buurt werd ik meteen teruggebeld en ik kon meteen beginnen. Dat is me nog nooit gebeurd. Het werk in de (ouderenzorg) geeft me veel voldoening. Je kunt écht het verschil maken, iets voor iemand betekenen. Ik krijg er ook veel waardering voor en dat maakt dat ik me nog meer inzet. Ik krijg er ook nieuwe contacten door. Ik ben met pensioen en heb nooit in de zorg gewerkt, Het is alsof ik aan een nieuwe baan begonnen ben.
 • maria
  hoop dat mijn schoonzus hiervoor in aanmerking komt ze staat altijd voor andere mensen klaar .ik bedank haar dat zij dit voor mijn broer heeft gedaan.gr Maria thomassen.
 • maria
  Hoop dat mijn schoonzus hiervoor in aanmerking komt. denk nooit eens aan haar eigen .