1. Home
 2. Werk-privébalans
 3. Werkgeluk
 4. Werkplezier in de zorg: 7x LOL op de werkvloer

Werkplezier in de zorg: 7x LOL op de werkvloer

7 7 minuten lezen
Overzicht
dokter met patiënt aan het lachen
 • 4 reacties
 • 32 vind ik leuks
Geplaatst door Amy op 13 september 2019
Het is soms flink aanpoten in onze sector. Juist daarom is werkplezier in de zorg zo belangrijk. Ben je niet zo’n grapjas? Of ligt je lolbroek in de wasmand? Wij geven je 7 tips voor meer plezier en ontspanning op de werkvloer. Want samen lachen is gezond!

1. Vertel een mop voor meer humor

Maak jezelf, je collega’s en je patiënten aan het lachen. Vertel eens een mop. Of laat een grappig filmpje zien op YouTube. Want wist je dat lachen enorm gezond is? Het verlaagt je bloeddruk en vermindert stress.  Zorg er wel altijd voor dat je respectvol blijft en let op de gevoelens van anderen. Een goede vuistregel is om te vermijden grapjes te maken die kwetsend of beledigend kunnen zijn. Het belangrijkste is dat we allemaal kunnen genieten van een goed, gezond lachje!

‘Dokter, ik ben de laatste tijd zo moe als een hond, maar toch heb ik honger als een paard en eet ik als een varken.' 'Tja, dan kan ik u alleen maar doorverwijzen naar een dierenarts.'

2. Trakteer jezelf en je collega’s op iets lekkers

Wist je dat chocolade ervoor zorgt dat je lichaam endorfine aanmaakt? Dat is een stofje waar je blij van wordt. Zo zorg je dus echt voor een geluksmomentje voor jou en je collega’s. Onze favoriet: melkchocolade met karamel en zeezout.

3. Koop een leuk notitieboekje

Komt er een vergadering aan? Of moet je gewoon iets opschrijven? Koop dan een mooi notitieboekje. Bijvoorbeeld eentje met een leuke quote of vrolijke kleuren. De bedoeling is dat je zin krijgt om in dat boekje te schrijven. Daar wordt die vergadering een stuk leuker van.

4. Deel complimenten uit aan je collega’s

Complimenten vergroten je geluksgevoel. Verspreid daarom geluk op de werkvloer en deel complimenten uit aan je collega’s. Daar voelen zij zich beter van. En jij ook.

5. Schrijf leuke uitspraken van patiënten op

Gebruik je nieuwe notitieboekje ook om leuke of bijzondere uitspraken van patiënten in op te schrijven. Soms maken ze je enorm aan het lachen. Of zeggen ze iets wat jou raakt. Zorg ervoor dat je ze niet vergeet. Zit je een dag even niet lekker in je vel? Pak dan je boekje erbij. En lees het eens terug.

6. Je moet helemaal niets meer

Geef jezelf vandaag de uitdaging om het woord ‘moeten’ te vermijden. Het woord ‘moeten’ veroorzaakt namelijk stress, druk en voelt negatief. Vervang moeten daarom door ‘mogen’ of ‘willen’. Dan haal je de druk eraf.

7. Wees dankbaar

Dankbare mensen zijn gelukkiger. Schrijf aan het einde van elke dag daarom 3 dingen op waar je dankbaar voor bent. Komt dat mooie boekje weer goed van pas 😉.

Deel jouw tips voor meer werkplezier in de zorg

Wat doen jij en je collega’s voor meer lol op de werkvloer? Deel je tips hieronder en laat ons lekker lachen.

 

Bronnen: vakervrolijk.nl, gezondverbond.nllibelle.nl

Speel onze speciale bingo met je collega’s voor nóg meer werkplezier

Nóg meer lol op de werkvloer met een beetje competitie? Daag je collega’s uit voor de Lekker Bezig Bingo, speciaal voor zorgmedewerkers. Het leuke van deze bingo? Hij is ook geschikt voor de drukke dagen en je hebt zélf invloed op de uitslag.

Download de gratis bingo

Reageren

Reageer hieronder op het artikel. Je ingevulde voornaam is te zien bij je reactie.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Reactie

 • Paula
  Denigrerende tips.
 • RBH
  Hartelijk dank voor de tips! Liever zie ik mijn pensioen, dat ik in 35 jaar heb opgebouwd, groeien ipv. afbrokkelen door verkeerde beleggingen van de pensioenfondsen. Het is wel geld waar ik heel erg hard voor gewerkt heb en nog voor werk.
 • Jidske
  Positiviteit De zon Laten schijnen In iemands leven Dat heet "Positiviteit geven" Die enkele straal De twinkeling In iemands ogen Veerkrachtig omhoog Niet langer gebogen Een enkel woord, een aai, een compliment Iemand dit mogen geven Brengt positiviteit In ieders leven Iedereen is uniek Mooie mensen Dat zijn wij Waardering Laten we dit elkaar wensen Een enkele straal Samen de volle zon Dat enkele gebaar Naar elkaar Is hoe positiviteit begon Jidske van de Klundert (c)
 • Willempie211
  Leuk!