1. Home
  2. Werk-privébalans
  3. Werkgeluk
  4. Winnende idee Fitte Top 100 bekend!

Winnende idee Fitte Top 100 bekend!

3 3 minuten lezen
Overzicht
  • 0 reacties
  • 2 vind ik leuks
Geplaatst door Emmelie op 4 juli 2022
Met 13.749 likes is het fitte idee voor zorg en welzijn ‘onder toezicht van bewoners fit cross’ de absolute winnaar van de Fitte Top 100. Het idee kwam van Saskia, locatiemanager bij woonzorglocatie het Hoevehuis. Afgelopen week bezochten we haar en haar collega’s in Terneuzen om het heugelijke nieuws én hun welverdiende prijs te brengen.

Fitte ideeën voor zorg en welzijn

Met de Fitte Top 100 konden medewerkers in zorg en welzijn de afgelopen tijd hun fitte idee voor zorg en welzijn delen. Vervolgens kon iedereen de ingestuurde ideeën liken. Van de 381 ingestuurde ideeën, verzamelde het idee van Saskia de meeste likes. Daarmee won zij samen met haar team een fitheidspakket én kickboksclinic, gegeven door niemand minder dan Remy Bonjasky.

Blij verrast

De dames van woonzorglocatie het Hoevehuis in Terneuzen waren blij verrast met het nieuws. ‘’Wauw! Super dat we hebben gewonnen. We zijn als team vol voor de winst gegaan, en dat alleen al was een erg leuke ervaring. Maar; we kijken stiekem ook heel erg uit naar onze kickboksclinic met Remy Bonjasky!’’

Leuk voor het team én de bewoners

Het idee is ontstaan doordat Saskia, locatiemanager van de woonzorglocatie, zelf 1x per week aan CrossFit doet. Ze wil haar team graag meenemen in deze ervaring, met in het achterhoofd wetende dat fitte medewerkers minder verzuim geven. Het idee wordt op korte termijn gerealiseerd, en dat op de woonzorglocatie zelf. Want naast dat het gezellig is om dit als team te doen, is het ook nog leuk om de bewoners met dementie erbij te betrekken. Voor hen is bewegen net zo belangrijk!

Budget voor dit soort sportieve activiteiten 

We vroegen Saskia of zij nog iets wil meegeven aan collega’s in zorg en welzijn. ‘’Ik wil eigenlijk vooral een oproep doen naar organisaties en werkgevers. Het zou mooi zijn als er meer budget vrij wordt gemaakt om de fitheid onder medewerkers te bevorderen, bijvoorbeeld door dit soort sportieve activiteiten te organiseren. Want dit zorgt voor minder verzuim en uitval. Daarnaast is groepsvorming- en dynamiek natuurlijk altijd extra motivatie.’’

Over de Fitte Top 100

De Fitte Top 100 is een samenwerking tussen IZZ, PFZW en PGGM&CO. We slaan de handen ineen om medewerkers in zorg en welzijn te helpen om fit te blijven. Daarom lanceerden we de Fitte Top 100: 1 website voor 100 fitte ideeën van én voor medewerkers in de zorg en welzijn. Doe inspiratie op om fit te blijven. Alleen of samen met je collega’s. Je kunt tenslotte pas goed voor een ander zorgen als je goed voor jezelf zorgt.

Neem een kijkje op de Fitte Top 100

Reageren

Reageer hieronder op het artikel. Je ingevulde voornaam is te zien bij je reactie.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.