1. Home
 2. IZZ Zorgverzekering

IZZ zorgverzekering 2024

De IZZ zorgverzekering is er speciaal voor zorg en welzijn. Met fijne extra's speciaal voor jou én je gezin. Ook als je met pensioen bent.

Lees meer over IZZ

 • Basisverzekering vanaf € 138,95 per maand
 • Ruime vergoedingen voor fysiotherapie en psychische hulp
 • Eigen risico compensatie tot €385 en extra zorg bij (post) covid en PTSS
 • Tot 20% korting op de aanvullende verzekeringen
 • Vergoeding mindfulness bij burn-out tot €350

IZZ Zorgverzekering via CZ of VGZ

IZZ werkt samen met twee zorgverzekeraars. Ontdek het volledige aanbod van basis- en aanvullende verzekeringen bij CZ en VGZ

Bekijk alle pakketten 

Kies uit twee verzekeraars

 • 5 ongebruikte fysiobehandelingen meenemen naar het volgende jaar
 • Krijg praktische tips om zelf aan de slag te gaan met je leefstijl dankzij de HealthCheck
 • Ruime vergoedingen in de aanvullende verzekeringen 
vanaf €143,00*

*Premies zijn per maand op basis van €385 verplicht eigen risico

Bereken je premie
 • Tot 52 fysiobehandelingen 
 • Tot €400 preventiebudget, bijvoorbeeld voor een leefstijlcheck
 • Gratis mindfulnessprogramma Zen in de Zorg: speciaal voor zorgmedewerkers in de VGZ Mindfulness Coach app
vanaf €138,95*

*Premies zijn per maand op basis van €385 verplicht eigen risico

Bereken je premie

IZZ Zorgverzekering: zo werken we samen aan gezond werken in de zorg

Veel gestelde vragen

 • Krijgen mijn gezinsleden ook collectiviteitskorting?

  Als jij als zorgmedewerker kiest voor de IZZ Zorgverzekering, kun je ook je partner en kinderen meeverzekeren. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd en hebben recht op dezelfde aanvullende verzekering als de hoofdverzekerde op de polis.

  Is er afgelopen jaar iets veranderd in jullie situatie? 
  Bekijk dan of er consequenties zijn voor jullie zorgverzekering

 • Krijg ik nog collectiviteitskorting?

  Vanaf 2023 is de collectiviteitskorting op de basisverzekering door de overheid afgeschaft. Op de IZZ Zorgverzekering door VGZ krijg je in 2024 tot 20% korting op de aanvullende Zorg voor de Zorg-pakketten. Dat is inclusief de extra korting die je van Stichting IZZ ontvangt. De korting hebben we al voor je verwerkt in de prijzen op deze pagina.

  Op de IZZ Zorgverzekering door CZ krijg je alleen de extra korting van IZZ op de Zorg voor de Zorg-pakketten. De korting hebben we al voor je verwerkt in de prijzen op deze pagina.

 • Wie kan gebruik maken van de IZZ Zorgverzekering?

  De IZZ Zorgverzekering is er voor alle leden van PGGM&CO. Dat betekent voor iedereen die werkt of heeft gewerkt in zorg en welzijn. Ook als je inmiddels met pensioen bent.

  Voor de uitvoering van onze zorgverzekering werkt IZZ  samen met zorgverzekeraars CZ en VGZ. Voor vragen kun je direct contact opnemen met VGZ of CZ.

 • Wat houdt de Eigen Risico Compensatie in?

  Met deze regeling kunnen zorgmedewerkers met een collectieve IZZ Zorgverzekering het verplichte eigen risico van maximaal €385 terugvragen voor zorgkosten door (post-)covid. Nieuw in 2024: Heb je PTSS-klachten door ongewenst gedrag, agressie en geweld tijdens je werk? Vanaf 1 januari 2024 kun je hier ook de eigen risico compensatie voor aanvragen.

  Goed om te weten: deze compensatie geldt alleen voor zorgmedewerkers; gezinsleden die niet in de zorg werken, komen niet in aanmerking. 

  Lees meer over de Eigen Risico Compensatie.

 • Kan ik op ieder moment overstappen naar de IZZ Zorgverzekering?

  Er is jaarlijks één moment waarop je kunt overstappen van de ene zorgverzekering naar de andere zorgverzekering. Je moet deze wijziging voor 31 december doorgeven. Als je je voor 31 december aanmeldt bij de IZZ Zorgverzekering zegt de verzekeraar (VGZ of CZ) automatisch je oude zorgverzekering op. Als je zelf uiterlijk op 31 december je zorgpolis opzegt, heb je tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgpolis af te sluiten.

  Er is een aantal uitzonderingen op deze regel:

  • Je verandert gedurende het jaar van werkgever;
  • Je bent 18 jaar geworden en valt niet meer onder de verzekering van je ouders;
  • Je hebt in het buitenland gewoond.
 • Kan ik mijn premie ook via mijn salaris betalen?

  De meeste werkgevers houden de premies van de IZZ Zorgverzekering in op je salaris en betalen deze maandelijks aan de zorgverzekeraar. Dit geldt zowel voor de IZZ Zorgverzekering uitgevoerd door CZ als door VGZ. Of er sprake is van premie incasso door jouw werkgever hangt af van de cao waarbij jouw zorgorganisatie is aangesloten en de afspraken die je werkgever hierover heeft gemaakt met VGZ en CZ.

  Je kunt dit navragen bij jouw eigen werkgever.

 • Kan ik mijn premie ook via mijn salaris betalen?

  Om de Zorg voor de Zorg-pakketten toegankelijk en betaalbaar te houden, betaalt Stichting IZZ hieraan mee. Dat noemen we de korting van IZZ. In 2024 betaalt IZZtot € 30 per betalende verzekerde per jaar. Op Zorg voor de Zorg Budget en Zorg voor de Zorg Instap is de extra korting van IZZ dit jaar € 15. De extra korting van IZZ is al in mindering gebracht op de premie van alle Zorg voor de Zorg-pakketten en staat dus niet apart op je polis vermeld.

 • Heb ik recht op een werkgeversbijdrage?

  De werkgeversbijdrage is een afspraak tussen werkgevers en werknemers in de zorg als onderdeel van de meeste zorg cao’s. Deze bijdrage is bedoeld als aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde voor medewerkers in de zorg en maakt een organisatie en het werken in de zorg aantrekkelijker. In een aantal grote zorg cao’s is de werkgeversbijdrage eind 2019 en begin 2020 omgezet naar een garantieregeling. Dit betekent dat zorgmedewerkers die onder deze cao’s vallen en de werkgeversbijdrage hebben, deze houden. Nieuwe toetreders hebben dan geen recht meer op de werkgeversbijdrage, tenzij de werkgever dit uit vrijwillige basis doet. Hiervoor kan bijvoorbeeld de werkkostenregeling worden aangewend

  De werkgeversbijdrage is in veel gevallen van toepassing op de aanvullende verzekering Zorg voor de Zorg. Of jij recht hebt op de werkgeversbijdrage en hoe hoog deze bijdrage is, hangt af van de zorg cao waar jouw zorgorganisatie bij is aangesloten.  Meer informatie over de werkgeversbijdrage en de garantieregeling


 • IZZ werkt samen met VGZ en CZ. Wat betekent dat?

  Stichting IZZ organiseert de collectieve IZZ Zorgverzekering voor meer dan een miljoen medewerkers in de zorg en welzijn en werkt hierin samen met zorgverzekeraars CZ en VGZ. Zij maken zich sterk voor een goede zorgverzekering op basis van de specifieke behoeften van mensen in de zorg. Door samen te werken met twee zorgverzekeraars heb je meer keuze, omdat je uit meer basisverzekeringen en aanvullende pakketten kunt kiezen. Zo wordt de IZZ Zorgverzekering voor nog meer zorgmedewerkers aantrekkelijk en kunnen we ons nog krachtiger inzetten voor een gezonde zorgsector.

  De IZZ Zorgverzekering uitgevoerd door VGZ is niet hetzelfde als de IZZ Zorgverzekering uitgevoerd door CZ. Beide zorgverzekeraars hebben een eigen assortiment. IZZ heeft wel afstemming met VGZ en CZ over de inhoud van de pakketten, de premie én de korting. De inhoud van de Zorg voor de Zorg-pakketten is bij beide zorgverzekeraars grotendeels gelijk, alleen de premie en de invulling verschillen. Lees meer over het aanbod van beide zorgverzekeraars

 • Ik heb een andere vraag over de IZZ zorgverzekering?

  Voor de uitvoering van onze zorgverzekering werkt IZZ samen met zorgverzekeraars CZ en VGZ. Voor vragen kun je direct contact opnemen met VGZ of CZ.

   

 • Hoe maak ik gebruik van de collectiviteit bij IZZ?

  Wil je een van de aanvullende verzekeringen afsluiten? Dan kun je gebruik maken van de collectiviteitskorting via PGGM&CO. Deze pas je als volgt toe:  

  • Collectiviteit bij CZ: kies bij 'Selecteer uw collectiviteit' de P en klik op PGGM&CO
  • Collectiviteit bij VGZ: vul onder ‘selecteer uw collectiviteit en profiteer van collectief voordeel’ PGGM&CO in (of collectiviteitsnummer 1525)

   

Zo maak je gebruik van de collectiviteitskorting via PGGM&CO 

Wil je een van de aanvullende verzekeringen afsluiten? Dan kun je gebruik maken van de collectiviteitskorting via PGGM&CO. Deze pas je als volgt toe:  

 • Collectiviteit bij CZ: kies bij 'Selecteer uw collectiviteit' de P en klik op PGGM&CO
 • Collectiviteit bij VGZ: vul onder ‘selecteer uw collectiviteit en profiteer van collectief voordeel’ PGGM&CO in (of collectiviteitsnummer 1525)