1. Home
 2. Werk-privébalans
 3. Met pensioen

Met pensioen

Velen van ons kijken uit naar ons pensioen. Het moment dat je lekker alle vrijheid hebt. En de dagen vult waar je echt energie van krijgt. Toch is de omschakeling van werk naar 'lekker niets hoeven' soms best zwaar. Zelfs als je er al die tijd naar uitkeek. Wij helpen je gebalanceerd op de weg naar je pensioen. Zodat je er ook echt van geniet als het eindelijk zover is.

2 senioren dames schilderen lachend

Poll: hoe zag jouw vakantie er als kind uit?

Waar we tegenwoordig de hele wereld over vliegen voor onze vakantie, was dat vroeger wel anders. We zijn benieuwd: hoe zag jouw vakantie er als kind uit? Vroeger ... toen AIRBNB en Google Maps nog niet bestonden. En we elkaar via social media nog niet gek konden maken met jaloersmakende foto's van witte stranden en prachtige natuurlandschappen. Vul hieronder de poll in en deel in de reacties jouw leukste vakantieherinnering als kind.
 • 36
 • 29
Lees meer

Verschillende pensioenen samenvoegen, wel of niet?

Een hele carrière werken voor dezelfde werkgever; dat hoor je niet vaak meer. Mensen veranderen van werk, hebben bijbanen of lassen een 'sabbatical' in. Als je meerdere banen hebt gehad, kan het zijn dat je ook meerdere (kleine) pensioenen hebt opgebouwd. Soms ben je je hiervan niet eens bewust. Maar wist je dat je deze pensioenen kunt samenvoegen tot één geheel? Dit proces heet waardeoverdracht.
 • 0
 • 6
Lees meer

Wacht niet tot je pensioen met doen waar je blij van wordt

Harry is 66 en sinds januari met vervroegd pensioen. Hij is nog altijd actief in de sector zorg en welzijn. Vanuit zijn rol in de ledenraad bij PGGM&CO, maar ook met het opzetten van stichting TIE. In een persoonlijk interview vertelt Harry hoe hij zijn pensioendagen vult en waarom hij nog zo betrokken is bij de sector.
 • 4
 • 44
Lees meer

Ik kan eindelijk weer écht de tijd nemen om voor anderen te zorgen

Je hebt jarenlang voor mensen gezorgd en dan is het moment ineens daar. Je gaat met pensioen. Hoe geef je invulling aan deze tijd en blijf je doen waar jíj blij van wordt? In een persoonlijk interview vertelt Jannie hoe zij als zeventigjarige nog steeds verbonden is met de bijzondere sector waarin ze haar hele leven heeft gewerkt. En vertelt ze alles over hét grote voordeel van vrijwilligerswerk in de zorg.
 • 5
 • 55
Lees meer

Deze bijzondere hobby’s pakt Arlien op nu ze met pensioen is

Arlien in haar keuken aan het schilderen
In deze video vertelt ex-zorgmedewerker Arlien over hoe zij haar pensioentijd ervaart. Ze neemt je mee in de wereld die voor haar is opengegaan met onder andere het oppakken van bijzondere hobby’s. Ben jij al bezig met de invulling van je pensioentijd? Of denk je er liever nog even niet over na? Deel onder de video met jouw collega’s uit de zorg hoe jij naar deze nieuwe fase kijkt.
 • 10
 • 70
Lees meer

3x leuke dingen om te doen tijdens je pensioen

2 senioren dames schilderen lachend
Na jarenlang hard werken is het eindelijk zover. Je welverdiende pensioen gaat van start. Nu heb je de tijd om je leven helemaal in te richten zoals jij dat wilt. Misschien heb je al helemaal bedacht hoe je deze invult. Maar weet je nog niet zo goed wat je wilt nu je (bijna) met pensioen bent? Lees dan onze 3 leuke tips om je vrije tijd in te vullen.
 • 9
 • 355
Lees meer

5 bijzonder leuke hobby’s om te doen tijdens je pensioen

Dansend stel senioren
Jarenlang heb je het vooruitgeschoven. Want je zou het ‘later’ wel weer oppakken. Als je meer tijd hebt. Nu is het (bijna) zover: later is eindelijk aangebroken. Hoe ga jij je tijd invullen? Kies je voor vrijwilligerswerk? Of misschien wil je wel een dag per week op de kleinkinderen passen? Wat je ook doet; vergeet jezelf niet. Geniet van je welverdiende vrije tijd en ontdek deze 5 bijzonder leuke hobby’s om te doen tijdens je pensioen.
 • 8
 • 191
Lees meer

7 x bijzonder vrijwilligerswerk om te doen tijdens je pensioen

Oudere dame doet vrijwilligerswerk in buurthuis
Na een leven lang hard werken heb je misschien nog helemaal geen zin om stil te zitten. Of het rustiger aan te doen. Maar wat doe je dan wel als je zeeën van tijd hebt terwijl je nog barst van de energie? Vrijwilligerswerk is een leuke manier om (een deel van) je pensioentijd mee in te vullen. Wil jij je nog steeds inzetten voor een ander? Ontdek dan snel deze 7 bijzondere vrijwilligersbaantjes.
 • 17
 • 458
Lees meer