1. Home
 2. Gezond leven
 3. Gezond eten

Gezond eten

We weten allemaal dat we ons fitter voelen als we gezond eten. Maar hoe doe je dat met een drukke baan in zorg en welzijn. Op deze pagina lees je handige informatie en hulpmiddelen om wél voor gezond te gaan. Zodat jij met energie aan het werk blijft!

Jonge vrouw in keuken houdt stukje komkommer voor haar oog

Poll: Controleer jij regelmatig je borsten?

Elk jaar wordt in Nederland bij ruim 17.000 vrouwen borstkanker (inclusief voorloperstadium) geconstateerd. Hoe eerder borstkanker wordt ontdekt, hoe groter de kans op genezing. Daarom is het belangrijk om je borsten te kennen, weet wat de 12 mogelijke symptomen van borstkanker zijn en bij twijfel of met een klacht naar de huisarts gaat.
 • 1
 • 3
Lees meer

Gewoon Gezond voedingsprogramma

Gezond eten helpt je om lekkerder in je vel te zitten en geeft energie. Maar voor veel mensen kóst het ook tijd en energie. En daar heb je vaak al een tekort aan met een drukke baan in zorg en welzijn. Daarom bieden we jou ´Gewoon Gezond`. Een gratis voedingsprogramma dat je 4 weken ontvangt per mail. Tijdens dit programma ga jij aan de slag met jouw eigen voedingsplan vol gezonde, simpele en vooral snelle recepten. Ontwikkeld door voedingsdeskundige Elly Kaldenberg. Want gezond eten hoeft echt niet ingewikkeld te zijn.
 • 3
 • 8
Lees meer

Webinar: Sterk in eten!

Webinar
Veel groente en fruit, vezels en lekker vers. Dat is voor iedereen gezond. Toch vraagt elke leeftijdsfase net even iets anders van ons voedingspatroon. Misschien vraag jij je ook weleens af “Wat kan ik het beste eten en drinken nu ik wat ouder word"? In het webinar 'Sterk in eten' vertelt Elly Kaldenberg je er alles over. Ook geeft ze je een aantal handige do’s en dont’s om direct mee aan de slag te gaan. Bekijk het webinar hieronder. Let op: om het webinar te kijken moet je ingelogd zijn op onze website. Nog geen online account? Maak deze dan nu gratis aan.  
Lees meer

Voedingsprogramma: Gewoon Gezond

Thema
'Gewoon Gezond'; dat is waar voedingsdeskundige Elly Kaldenberg jou in dit online programma mee helpt. Hoe zet je nu in no time een gezonde maaltijd op tafel? Want met een drukke baan in zorg en welzijn heb je al genoeg aan je hoofd. Met dit programma ontvang je 4 weken lang kookinspiratie en concrete tips voor jouw persoonlijke voedingsplan. Zodat jij weer lekkerder in je vel zit en méér energie hebt.
Lees meer

E-book: deze 3 maaltijden kun je heel makkelijk invriezen

maaltijden invriezen
Van gezond eten voel je je fitter en heb je meer energie. Toch is het soms best een uitdaging om elke dag weer een gezonde maaltijd op tafel te toveren. Zeker met een drukke baan in zorg en welzijn. Download daarom hieronder ons e-book met 3 makkelijke, gezonde én lekkere maaltijden die je ideaal kunt invriezen. Zo plan je vooruit en hoef jij je maaltje na die drukke werkdag alleen nog maar op te warmen.
 • 8
 • 86
Lees meer

Alsjeblieft! Speciaal voor jou de Wegwijzer voeding voor zorgprofessionals

Jonge vrouw in keuken houdt stukje komkommer voor haar oog
Voeding speelt een grote rol in je gezondheid. Wat heb je nodig om met energie je werk te blijven doen? En hoe eet je gezond met onregelmatige diensten? Ontdek het in deze Wegwijzer voeding voor zorgprofessionals. 18 pagina’s vol informatie en tips over voeding. Speciaal voor jou!
 • 9
 • 160
Lees meer

Alsjeblieft, een gratis receptenboekje met 3 gezonde en makkelijke recepten

gezonde en makkelijke recepten
Kun jij wel wat inspiratie gebruiken voor gezonde recepten die je snel en makkelijk bereidt? Download dan hieronder gratis ons receptenboekje met 3 gezonde en makkelijke recepten waar jij je vingers bij aflikt! Ook voor de extra drukke dagen. 
 • 66
 • 401
Lees meer

Tips om gezond te eten: zo lukt het wel

Tas vol groente en fruit
We weten allemaal dat gezond eten goed voor ons is. Toch is het vaak een grote uitdaging om elke dag voor de gezonde opties te kiezen. Want misschien maak je vaak overuren en heb je echt geen zin en tijd om thuis gezond te koken. Of zit je juist veel thuis en kom je elk uur in de verleiding om in de snoeppot te graaien. We zetten tips op een rij die jou helpen om toch gezond te eten.
 • 8
 • 593
Lees meer