1. Home
 2. Gezond leven
 3. Gezond eten

Gezond eten

We weten allemaal dat we ons fitter voelen als we gezond eten. Maar hoe doe je dat met een drukke baan in zorg en welzijn. Op deze pagina lees je handige informatie en hulpmiddelen om wél voor gezond te gaan. Zodat jij met energie aan het werk blijft!

Jonge vrouw in keuken houdt stukje komkommer voor haar oog

Gratis receptenboekje: 5x gezonde lunch to go

Het is soms zo lekker en makkelijk. Even een lunch meepakken uit de kantine op werk. Toch bespaar je al gauw tientallen euro’s per week als jij zelf je lunch meeneemt. In dit gratis receptenboekje delen we daarom 5 heerlijke én gezonde lunchgerechten die je heel makkelijk meeneemt naar je werk. Probeer ze de komende weken eens uit op je werk. Je maakt je collega’s gegarandeerd jaloers.
 • 0
 • 6
Lees meer

Letten op de kleintjes én gezond eten: 5 tips

In deze dure tijden kan het flink lonen om op je dagelijkse kosten aan eten en drinken te besparen. Helaas gaat dit snel ten koste van gezonde voeding. Want die verse bloemkool of paprika tikken nu behoorlijk aan bij het afrekenen. Toch kun je ook met een kleiner budget nog heel goed gezond eten. En dat gaat verder dan alleen je boodschappen. We zetten 5 slimme tips op een rij.
 • 0
 • 6
Lees meer

7x producten waarvan je niet verwacht dat je ze kunt invriezen

7x producten om in te vriezen
9% van ons eten verdwijnt jaarlijks in de vuilnisbak. Dit is slecht voor het milieu én heel erg zonde van het geld. Gelukkig is daar ‘de vriezer’. Hierin blijft je eten veel langer goed. Van brood en soep wist je vast dat je het in de vriezer kunt bewaren. Maar wist je al dat die bos verse kruiden en overrijpe bananen ook de diepvries in kunnen? We delen 7 producten waarvan je niet verwacht dat je ze gewoon kunt invriezen. Zodat jij vanaf vandaag minder hoeft weg te gooien.
 • 1
 • 7
Lees meer

E-book: deze 3 maaltijden kun je heel makkelijk invriezen

maaltijden invriezen
Van gezond eten voel je je fitter en heb je meer energie. Toch is het soms best een uitdaging om elke dag weer een gezonde maaltijd op tafel te toveren. Zeker met een drukke baan in zorg en welzijn. Download daarom hieronder ons e-book met 3 makkelijke, gezonde én lekkere maaltijden die je ideaal kunt invriezen. Zo plan je vooruit en hoef jij je maaltje na die drukke werkdag alleen nog maar op te warmen.
 • 8
 • 120
Lees meer

Alsjeblieft! De Wegwijzer voeding voor zorgprofessionals

Jonge vrouw in keuken houdt stukje komkommer voor haar oog
Voeding speelt een grote rol in je gezondheid. Wat heb je nodig om met energie je werk te blijven doen? En hoe eet je gezond met onregelmatige diensten? Ontdek het in deze Wegwijzer voeding voor zorgprofessionals. 18 pagina’s vol informatie en tips over voeding. Speciaal voor jou!
 • 9
 • 162
Lees meer

Gratis receptenboekje voor gezonde kookinspiratie

gezonde en makkelijke recepten
Kun jij wel wat inspiratie gebruiken voor gezonde recepten die je snel en makkelijk bereidt? Download dan hieronder gratis ons receptenboekje met 3 gezonde recepten waar jij je vingers bij aflikt!
 • 93
 • 446
Lees meer

Tips om gezond te eten: zo lukt het wel

Tas vol groente en fruit
We weten allemaal dat gezond eten goed voor ons is. Toch is het vaak een grote uitdaging om elke dag voor de gezonde opties te kiezen. Want misschien maak je vaak overuren en heb je echt geen zin en tijd om thuis gezond te koken. Of zit je juist veel thuis en kom je elk uur in de verleiding om in de snoeppot te graaien. We zetten tips op een rij die jou helpen om toch gezond te eten.
 • 8
 • 615
Lees meer