1. Home
 2. Gezond leven
 3. Gezond eten

Gezond eten

We weten allemaal dat we ons fitter voelen als we gezond eten. Maar hoe doe je dat met een drukke baan in zorg en welzijn. Op deze pagina lees je handige informatie en hulpmiddelen om wél voor gezond te gaan. Zodat jij met energie aan het werk blijft!

Jonge vrouw in keuken houdt stukje komkommer voor haar oog

Gewoon Gezond: online voedingsprogramma

Webinar
Gezond eten helpt je om lekkerder in je vel te zitten en geeft energie. Maar voor veel mensen kóst het ook tijd en energie. En daar heb je vaak al een tekort aan met een drukke baan in zorg en welzijn. Daarom organiseren we samen met voedingsdeskundige Elly Kaldenberg het programma ‘Gewoon Gezond’. Tijdens dit gratis voedingsprogramma ga jij in 4 weken aan de slag met jouw eigen voedingsplan vol gezonde, simpele en vooral snelle recepten. Want gezond eten hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Elly vertelt je precies hoe je dat aanpakt.
Lees meer

Webinar Fit de zomer door terugkijken

Webinar
Wil jij van deze zomer genieten én nog steeds gezond en fit blijven? In deze speciale zomereditie van ‘Eet je fit’ vertelt Elly Kaldenberg hoe dat prima samengaat. Kijk op deze pagina het webinar terug. En open hieronder het boekje met daarin de inhoud van het webinar én heerlijke, zomerse recepten. Let op: om het webinar te kijken moet je ingelogd zijn op onze website. Nog geen online account? Maak deze dan nu gratis aan.
Lees meer

E-book: deze 3 maaltijden kun je heel makkelijk invriezen

maaltijden invriezen
Van gezond eten voel je je fitter en heb je meer energie. Toch is het soms best een uitdaging om elke dag weer een gezonde maaltijd op tafel te toveren. Zeker met een drukke baan in zorg en welzijn. Download daarom hieronder ons e-book met 3 makkelijke, gezonde én lekkere maaltijden die je ideaal kunt invriezen. Zo plan je vooruit en hoef jij je maaltje na die drukke werkdag alleen nog maar op te warmen.
 • 6
 • 52
Lees meer

Gezond de klok rond met een drukke baan: zo doe je dat!

Gezond eten en wekker
Webinar
Goed voor jezelf zorgen is belangrijker dan ooit. En als professional in zorg en welzijn weet jij als geen ander dat gezond eten daar een belangrijk onderdeel van is. Aan de andere kant ben je druk en schiet je lunch er weleens bij in. Je hebt niet altijd iets in huis voor een gezonde maaltijd en dan liggen verleidingen op de loer. Bovendien werk je op onregelmatige tijden en ook vaak ’s nachts. 
Lees meer

Eet je fit in 4 weken!

Kleurrijke groente
Thema
Van gezond eten voel je je fitter. Maar waar moet je beginnen met een drukke baan in zorg en welzijn? Met dit programma helpt voedingsdeskundige Elly jou op weg naar een gezond(er) eetpatroon. Ontvang het voedingsprogramma in 4 delen in je mailbox en volg hem wanneer het jóu uitkomt. Al meer dan 1000 zorgcollega’s gingen je voor.
Lees meer

Nachtdiensten? Ontdek 7 tips voor wat je wel en vooral niet moet eten

Eten
Heb jij ook last van dipjes tijdens je nachtdiensten? Dat is niet gek. Je lichaam is namelijk ingesteld om overdag te presteren en ’s nachts te rusten en herstellen. En daarom is het extra belangrijk om goed te eten. Zodat jij genoeg energie hebt om je werk te doen. We zetten op een rij wat je wel en vooral niet moet eten bij onregelmatige diensten.
 • 5
 • 56
Lees meer

Alsjeblieft! Speciaal voor jou de Wegwijzer voeding voor zorgprofessionals

Jonge vrouw in keuken houdt stukje komkommer voor haar oog
Voeding speelt een grote rol in je gezondheid. Wat heb je nodig om met energie je werk te blijven doen? En hoe eet je gezond met onregelmatige diensten? Ontdek het in deze Wegwijzer voeding voor zorgprofessionals. 18 pagina’s vol informatie en tips over voeding. Speciaal voor jou!
 • 2
 • 88
Lees meer

Alsjeblieft, een gratis receptenboekje met 3 gezonde en makkelijke recepten

gezonde en makkelijke recepten
Kun jij wel wat inspiratie gebruiken voor gezonde recepten die je snel en makkelijk bereidt? Download dan hieronder gratis ons receptenboekje met 3 gezonde en makkelijke recepten waar jij je vingers bij aflikt! Ook voor de extra drukke dagen. 
 • 61
 • 254
Lees meer

Tips om gezond te eten: zo lukt het wel

Tas vol groente en fruit
We weten allemaal dat gezond eten goed voor ons is. Toch is het vaak een grote uitdaging om elke dag voor de gezonde opties te kiezen. Want misschien maak je vaak overuren en heb je echt geen zin en tijd om thuis gezond te koken. Of zit je juist veel thuis en kom je elk uur in de verleiding om in de snoeppot te graaien. We zetten tips op een rij die jou helpen om toch gezond te eten.
 • 7
 • 585
Lees meer