1. Home
 2. Geldzaken

Geldzaken

Wist je dat 55% van onze leden zich zorgen maakt over geld? En dat 84% zich wel eens zorgen maakt over hun financiële toekomst? Het is belangrijk dat jij je goed voelt over jouw geldzaken. Dat je vertrouwen hebt in nu en in later. Dát geeft rust. Wij helpen je hierbij. Ben je op zoek naar een huurwoning? Wij zetten leuke projecten voor je op een rij. Heeft jouw woning overwaarde? Wil je eerder stoppen met werken of wat vaker iets leuks doen met je kleinkinderen? Wie weet biedt onze verzilverhypotheek dan uitkomst. En misschien is jouw droomhuis wel dichterbij dan je denkt. Want wist je dat PGGM&CO samen met Attens een speciale ledenhypotheek heeft ontwikkeld waarmee we rekening houden met jouw onregelmatige inkomen?

Inzicht in vaste lasten en besparen
Filteren:

‘’Ik krijg nu al stress van de Apk-keuring’’

Wietske over prijsstijgingen
Steeds meer zorgprofessionals maken zich zorgen over hun financiële situatie door de hoge prijsstijgingen. Dat blijkt uit ons laatste onderzoek. Ook Wietske (26), verpleegkundige in de GGZ en ambulanceverpleegkundige op evenementen, voelt de prijsstijgingen in haar portemonnee. Een eigen woning kopen zat er sowieso al niet in, maar haar spaarrekening begint nu ook steeds meer te krimpen. Onverwachtse kosten voor een kapotte telefoon of Apk-keuring geven haar veel stress.
 • 0
 • 2
Lees meer

5 tips: geld besparen met de belastingaangifte 2021

Heb jij je belastingaangifte 2021 nog niet gedaan? Geen zorgen, je hebt nog tot 1 mei de tijd. Ga er rustig voor zitten, maar vergeet niet eerst onderstaande tips te lezen. Mogelijk bespaar je geld door bepaalde aftrekposten slim te gebruiken. En elke euro is er één, toch?
 • 2
 • 29
Lees meer

Ellyn over prijsstijgingen: Ik heb het gevoel dat ik weer terug bij af ben

Ellyn over prijsstijgingen
Steeds meer zorgprofessionals maken zich zorgen over hun financiële situatie door de hoge prijsstijgingen. Dat blijkt uit ons laatste onderzoek. Ook Ellyn, HR-preventiemedewerker en Arbo coördinator bij Integraal Kankercentrum Nederland, voelt de prijsstijgingen in haar portemonnee. Zij weet hoe het is om elk dubbeltje om te moeten draaien. Twee keer eerder heeft ze net boven bijstandsniveau geleefd. Door de laatste financiële ontwikkelingen komen alle onzekere gevoelens van toen weer omhoog. Het voelt alsof ze terug bij af is.
 • 2
 • 8
Lees meer

Vroeger was het vaak moeilijk om rond te komen

Hoe zijn jouw geldzaken geregeld? Wat is je grootste miskoop van het afgelopen jaar en waar spaar je op dit moment voor? We nemen deze keer een kijkje in de portemonnee van Madeleine (68). Zij werkte als fysiotherapeut in een ziekenhuis in de Randstad en is nu 2 jaar met pensioen.
 • 0
 • 0
Lees meer

We geven geld graag uit aan etentjes en aan de kleinkinderen

Geldzaken… hoe regel je het en wat kun je leren van een ander? We kijken dit keer in de portemonnee van Helena (59). Ze is administratief financieel medewerkster bij een zorginstelling. Ze heeft een achtergrond in ambulante begeleiding voor mensen met psychische problemen en verslavingsproblematiek.
 • 0
 • 1
Lees meer

We proberen allebei te sparen voor ons eerste eigen huis samen

Verkeersbord camping
Als je wil sparen, helpt het om een doel voor ogen te hebben. We kijken deze keer in de portemonnee van Thirza (22). Zij heeft twee hele mooie spaardoelen; haar huwelijk én haar eerste eigen huis. Ze is een jaar geleden afgestudeerd aan de opleiding HBO-verpleegkunde en net begonnen op een nieuwe afdeling in het ziekenhuis. In februari start ze met de specialisatie-opleiding voor obstetrieverpleegkundige.
 • 0
 • 0
Lees meer

Aan het eind van mijn studie zal die schuld ongeveer €70.000,­zijn

We nemen een kijkje in de portemonnee van David. Hij is 25, heeft een vriendin en volgt een master Klinische Psychologie. Ook werkt hij deeltijd als pedagogisch medewerker. Vooral slaapdiensten, omdat hij overdag druk is met zijn studie. Klaas belegt en heeft bitcoins. En hij heeft een gezamenlijk spaardoel met een groepje vrienden.
 • 0
 • 0
Lees meer

Wanneer de uitgaven groter zijn dan de inkomsten maken we ons wel eens zorgen

Ze checkt haar online kasboek twee keer per maand op wat er inkomt en uitgaat. We kijken deze keer in de portemonnee van Yvonne (39). Ze is getrouwd en moeder van een dochter en pleegzoon. Met al 18 jaar ervaring werkt zij als trajectbegeleider met lichtverstandelijke beperkten en psychiatrische cliënten. Naast haar werk volgt ze de opleiding Social Work.
 • 0
 • 2
Lees meer

10 vragen die je aan de makelaar stelt bij de bezichtiging van een huis

Je gaat een huis kopen! Er breekt een tijd aan waarin je veel moet uitzoeken. In welke plaats wil je wonen? Wat is je budget? Je gaat op zoek naar een huis en dan… ga je op een dag je eerste huis bekijken. Wat zijn dan dé vragen die je een makelaar moet stellen? Wij zetten de tien belangrijkste vragen voor een bezichtiging voor je op een rij:
 • 0
 • 1
Lees meer

Negenhonderd zorgverleners met corona krijgen eigen risico terug

Zo’n negenhonderd zorgprofessionals krijgen hun maximale eigen risico van 385 euro terug van ledencollectief IZZ. Zij ontvangen deze vergoeding omdat zij tijdens hun werk corona opliepen. En daardoor hun eigen risico moesten gebruiken. Hiermee steunt IZZ haar leden in coronatijd.
 • 0
 • 3
Lees meer