1. Home
 2. Geldzaken

Geldzaken

Geld. Het houdt ons allemaal in meer of mindere mate bezig. Zeker in een tijd waarin we de prijsstijgingen en inflatie allemaal voelen in onze portemonnee. Heb jij overzicht op jouw geldzaken? Een goede financiële administratie zorgt dat jij je goed voelt over jouw geldzaken. En inzicht waar je eventueel op kan besparen. Dát geeft rust en vertrouwen. Weet je niet waar je moet beginnen? Of heb je geldzorgen? Lees waar je hulp kunt vragen.  

Inzicht in vaste lasten en besparen
Filteren:

Ken jij deze manieren om het verduurzamen van je huis te betalen?

Glazen spaarvarken met huisje van gras
Wil jij je huis comfortabeler maken en tegelijk je energierekening verlagen? Dan moet je eerst flink investeren om later te kunnen besparen. Dit is voor veel mensen een belangrijke reden om het niet te doen. Want waar haal je dat geld vandaan in deze dure tijden? Toch is er financieel vaak meer mogelijk dan je denkt. Ontdek hieronder verschillende manieren om het verduurzamen van je huis te betalen.
 • 0
 • 109
Lees meer

Verduurzamen als je huurt of lid bent van een VvE. Zo doe je dat

Huur je een huis of ben je lid van een VvE? Dan kan verduurzamen een stuk lastiger zijn. Als je huurt heb je geen controle over de maatregelen die de verhuurder doet om jouw huis duurzamer te maken. En als je lid bent van een VvE zul je samen met andere leden moeten beslissen wat jullie gaan doen om te verduurzamen. Toch heb je in beide gevallen wel mogelijkheden om te verduurzamen. Daarom zetten we alle tips die we konden vinden voor je op een rijtje.
 • 2
 • 13
Lees meer

Gratis checklist: in 4 stappen naar je eerste koophuis

Sleuteloverdracht
In deze checklist lees je hoe in 4 stappen jouw eerste droomhuis werkelijkheid wordt. Laat hieronder je gegevens achter om de checklist te ontvangen.
 • 0
 • 29
Lees meer

5 dingen die veranderen van huurhuis naar koophuis

Sleuteloverdracht van een koophuis
Van huurhuis naar koophuis. Het is een stap die veel mensen maken, vaak vanwege de financiële voordelen. Als je een huis koopt dan is de woning écht van jou. Maar wat verandert er allemaal nog meer als je van een huurhuis naar een koophuis gaat? We zetten het voor je op een rij.
 • 0
 • 0
Lees meer

In 3 stappen sparen voor je eerste huis

Jongeman zoekt op de bank financiën uit om te sparen voor eerste huis
Je eerste eigen huis. Het voelt misschien nog heel ver weg, zeker als je nog maar net aan het werk bent. Toch is er vaak meer mogelijk dan je denkt. En kan je nu al beginnen met het sparen voor je eerste woning. Hoe? We zetten 3 stappen voor je op een rij.
 • 0
 • 0
Lees meer

6 x feiten en fabels over de koop van je eerste huis

Jong stel zit tussen verhuisdozen na het kopen van hun eerste huis
Ben jij al maanden op Funda aan het kijken naar huizen? En twijfel je of je wel een huis kan kopen? Wij zetten vandaag een aantal feiten en fabels voor je op een rij. En wie weet is dat droomhuis wel dichterbij dan je denkt.
 • 1
 • 0
Lees meer

Energietoeslag 2024

De afgelopen jaren is er veel veranderd in onze energierekening. In 2022 stegen de kosten enorm, waardoor de overheid een aantal maatregelen nam. Zo kwam er een prijsplafond, een Tijdelijk Noodfonds Energie en werd de energietoeslag geïntroduceerd voor huishoudens met een laag inkomen. Ook in 2023 kon er nog een energietoeslag worden aangevraagd. Maar hoe zit dat in 2024? Wij zetten de veranderingen voor je energierekening in 2024 voor je op een rij.
 • 7
 • 47
Lees meer

10 vragen die je aan de makelaar stelt bij een huis bezichtigen

Je gaat een huis kopen! Er breekt een tijd aan waarin je veel moet uitzoeken. In welke plaats wil je wonen? Wat is je budget? Je gaat op zoek naar een huis en dan… ga je op een dag je eerste huis bekijken. Wat zijn dan dé vragen die je een makelaar moet stellen? Wij zetten de tien belangrijkste vragen voor een bezichtiging voor je op een rij:
 • 0
 • 6
Lees meer

Je huis verduurzamen? Zo start jij vandaag nog

Het leven wordt duurder en duurder. Wil je geld besparen? Verduurzaam je huis! Joost Fokke en Erik Verberg van De Financiële Alliantie (DFA) vertellen je alles wat je moet weten over verduurzamen. En welke stappen jij vandaag al kunt zetten om de maandelijkse kosten voor je woning te verlagen.
 • 3
 • 27
Lees meer

Webinar: Een huis kopen? Er is meer mogelijk dan je denkt!

Webinar
In dit gratis webinar, georganiseerd in samenwerking met Attens Hypotheken en FNV, krijg je een kijkje in de actuele huizenmarkt en inzicht in wat er mogelijk is met een Attens Hypotheek. Is het nog haalbaar om in deze tijd een huis te kopen? En wat zijn de mogelijkheden voor jou als professional in de zorg en welzijn? We kunnen je alvast één ding vertellen: er is meer mogelijk dan je denkt!
Lees meer