1. Home
 2. Geldzaken

Geldzaken

Wist je dat 55% van onze leden zich zorgen maakt over geld? En dat 84% zich wel eens zorgen maakt over hun financiële toekomst? Het is belangrijk dat jij je goed voelt over jouw geldzaken. Dat je vertrouwen hebt in nu en in later. Dát geeft rust. Wij helpen je hierbij. Ben je op zoek naar een huurwoning? Wij zetten leuke projecten voor je op een rij. Heeft jouw woning overwaarde? Wil je eerder stoppen met werken of wat vaker iets leuks doen met je kleinkinderen? Wie weet biedt onze verzilverhypotheek dan uitkomst. En misschien is jouw droomhuis wel dichterbij dan je denkt. Want wist je dat PGGM&CO samen met Attens een speciale ledenhypotheek heeft ontwikkeld waarmee we rekening houden met jouw onregelmatige inkomen?

Inzicht in vaste lasten en besparen
Filteren:

Zicht op financiële fitheid van werknemers voor werkgevers in zorg & welzijn

Wil je als werkgever in zorg & welzijn jouw werknemers met financiële problemen helpen? PGGM&CO staat klaar om jou daarin te ondersteunen met verschillende producten en diensten, zoals coachingstrajecten en workshops, maar ook online tools.
 • 0
 • 4
Lees meer

5 bespaartips: in gesprek met het Nibud

Alles wordt duurder en duurder. Hoe houd je overzicht over je geldzaken met een drukke baan in zorg en welzijn. En waar kun je nu direct op besparen? Ik ben Sarah, contentspecialist bij PGGM&CO. Ik sprak met Gabriëlla Bettonville over hoe je nu de eerste stap zet naar meer overzicht over je geldzaken. Gabriëlla is strategisch adviseur bij het Nibud. Bekijk ook de video op onze Prinsjesdagpagina.
 • 1
 • 24
Lees meer

De portemonnee van David

We nemen een kijkje in de portemonnee van David. Hij is 25, heeft een vriendin en volgt een master Klinische Psychologie. Ook werkt hij deeltijd als pedagogisch medewerker. Vooral slaapdiensten, omdat hij overdag druk is met zijn studie. Klaas belegt en heeft bitcoins. En hij heeft een gezamenlijk spaardoel met een groepje vrienden.
 • 0
 • 0
Lees meer

Hulp bij het verduurzamen van je huis? Hier kun je terecht!

Je huis verduurzamen is een manier om je energierekening naar beneden te krijgen. Maar hoe begin je met verduurzamen? Waar kun je terecht voor hulp? Wij zochten hier informatie over op. En ontdekten zelfs een paar tips voor als je huurt of lid bent van een VvE.
 • 1
 • 2
Lees meer

Hulp bij het betalen van je energierekening: 5 tips

Dat de energieprijzen flink zijn gestegen zal voor niemand een geheim zijn. Grote kans dat ook jij dit al in je portemonnee hebt gevoeld. Vind jij het inmiddels een uitdaging om je energierekening te betalen? We verzamelden een aantal tips die jou misschien kunnen helpen om de rekeningen beter te betalen. En zetten op een rij waar jij terecht kunt voor hulp. Want dit hoef jij niet in je eentje op te lossen.
 • 0
 • 14
Lees meer

Dit verandert er nu in de huizenmarkt voor huurders en woningeigenaren

Wat er gebeurt op de woningmarkt is ongekend. Heb jij de wens om te verhuizen en ben jij benieuwd wat al die veranderingen betekenen voor jou? Wij gingen in gesprek met Hendrik-Jan van Rinkel van Succes Makelaars. Hij is financieel adviseur, NVM-Makelaar én kent de huurmarkt ook nog eens heel goed. Je begrijpt het vast; we vroegen hem de hemd van het lijf.
 • 1
 • 6
Lees meer

Je huis verduurzamen? Zo start jij vandaag nog

Het leven wordt duurder en duurder. De hypotheekrente stijgt, de energiekosten worden hoger, de boodschappen duurder en de tankbeurt bij de benzinepomp is al helemaal een ramp voor je portemonnee. Wil je geld besparen? Verduurzaam je huis! Joost Fokke en Erik Verberg van De Financiële Alliantie (DFA) vertellen je alles wat je moet weten over verduurzamen. En welke stappen jij vandaag al kunt zetten om de maandelijkse kosten voor je woning te verlagen.
 • 10
 • 26
Lees meer

Yvonne over geldzorgen: "Ook tijdens mijn werk houden geldzorgen mij bezig."

De prijsstijgingen van onder andere energie, benzine en boodschappen, trekken een flinke wissel op het financiële welzijn van zorg- en welzijnsmedewerkers. Dat blijkt uit ons onderzoek in april onder bijna 1000 zorgprofessionals. Over deze resultaten sprak ik met trajectbegeleider Yvonne. In haar persoonlijke vlogs vertelt ze over het taboe rondom geldzorgen.
 • 11
 • 9
Lees meer

Een huis kopen als startende zzp’er in de zorg: het kan!

Een huis kopen lijkt in deze tijd al onmogelijk. Laat staan als zzp’er in de zorg. Toch is er vaak meer mogelijk dan je denkt. We ontdekten het in een gesprek met adviseurs Edmond Verhelst en Kees van Luijt van ‘Hypotheek voor de Zorg’. Zij kennen onze branche als geen ander. En houden rekening met jóuw (werk)situatie. Zo is dat nieuwe huis misschien toch dichterbij dan je denkt.
 • 0
 • 4
Lees meer

‘’Ik krijg nu al stress van de Apk-keuring’’

Wietske over prijsstijgingen
Steeds meer zorgprofessionals maken zich zorgen over hun financiële situatie door de hoge prijsstijgingen. Dat blijkt uit ons laatste onderzoek. Ook Wietske (26), verpleegkundige in de GGZ en ambulanceverpleegkundige op evenementen, voelt de prijsstijgingen in haar portemonnee. Een eigen woning kopen zat er sowieso al niet in, maar haar spaarrekening begint nu ook steeds meer te krimpen. Onverwachtse kosten voor een kapotte telefoon of Apk-keuring geven haar veel stress.
 • 0
 • 2
Lees meer