1. Home
 2. Geldzaken

Geldzaken

Wist je dat 55% van onze leden zich zorgen maakt over geld? En dat 84% zich wel eens zorgen maakt over hun financiële toekomst? Het is belangrijk dat jij je goed voelt over jouw geldzaken. Dat je vertrouwen hebt in nu en in later. Dát geeft rust. Wij helpen je hierbij. Ben je op zoek naar een huurwoning? Wij zetten leuke projecten voor je op een rij. Heeft jouw woning overwaarde? Wil je eerder stoppen met werken of wat vaker iets leuks doen met je kleinkinderen? Wie weet biedt onze verzilverhypotheek dan uitkomst. En misschien is jouw droomhuis wel dichterbij dan je denkt. Want wist je dat PGGM&CO samen met Attens een speciale ledenhypotheek heeft ontwikkeld waarmee we rekening houden met jouw onregelmatige inkomen?

Inzicht in vaste lasten en besparen
Filteren:

Vroeger was het vaak moeilijk om rond te komen

Hoe zijn jouw geldzaken geregeld? Wat is je grootste miskoop van het afgelopen jaar en waar spaar je op dit moment voor? We nemen deze keer een kijkje in de portemonnee van Madeleine (68). Zij werkte als fysiotherapeut in een ziekenhuis in de Randstad en is nu 2 jaar met pensioen.
 • 0
 • 0
Lees meer

We geven geld graag uit aan etentjes en aan de kleinkinderen

Geldzaken… hoe regel je het en wat kun je leren van een ander? We kijken dit keer in de portemonnee van Helena (59). Ze is administratief financieel medewerkster bij een zorginstelling. Ze heeft een achtergrond in ambulante begeleiding voor mensen met psychische problemen en verslavingsproblematiek.
 • 0
 • 0
Lees meer

We proberen allebei te sparen voor ons eerste eigen huis samen

Verkeersbord camping
Als je wil sparen, helpt het om een doel voor ogen te hebben. We kijken deze keer in de portemonnee van Thirza (22). Zij heeft twee hele mooie spaardoelen; haar huwelijk én haar eerste eigen huis. Ze is een jaar geleden afgestudeerd aan de opleiding HBO-verpleegkunde en net begonnen op een nieuwe afdeling in het ziekenhuis. In februari start ze met de specialisatie-opleiding voor obstetrieverpleegkundige.
 • 0
 • 0
Lees meer

Aan het eind van mijn studie zal die schuld ongeveer €70.000,­zijn

We nemen een kijkje in de portemonnee van David. Hij is 25, heeft een vriendin en volgt een master Klinische Psychologie. Ook werkt hij deeltijd als pedagogisch medewerker. Vooral slaapdiensten, omdat hij overdag druk is met zijn studie. Klaas belegt en heeft bitcoins. En hij heeft een gezamenlijk spaardoel met een groepje vrienden.
 • 0
 • 0
Lees meer

Wanneer de uitgaven groter zijn dan de inkomsten maken we ons wel eens zorgen

Ze checkt haar online kasboek twee keer per maand op wat er inkomt en uitgaat. We kijken deze keer in de portemonnee van Yvonne (39). Ze is getrouwd en moeder van een dochter en pleegzoon. Met al 18 jaar ervaring werkt zij als trajectbegeleider met lichtverstandelijke beperkten en psychiatrische cliënten. Naast haar werk volgt ze de opleiding Social Work.
 • 0
 • 2
Lees meer

10 vragen die je aan de makelaar stelt bij de bezichtiging van een huis

Je gaat een huis kopen! Er breekt een tijd aan waarin je veel moet uitzoeken. In welke plaats wil je wonen? Wat is je budget? Je gaat op zoek naar een huis en dan… ga je op een dag je eerste huis bekijken. Wat zijn dan dé vragen die je een makelaar moet stellen? Wij zetten de tien belangrijkste vragen voor een bezichtiging voor je op een rij:
 • 0
 • 0
Lees meer

Negenhonderd zorgverleners met corona krijgen eigen risico terug

Zo’n negenhonderd zorgprofessionals krijgen hun maximale eigen risico van 385 euro terug van ledencollectief IZZ. Zij ontvangen deze vergoeding omdat zij tijdens hun werk corona opliepen. En daardoor hun eigen risico moesten gebruiken. Hiermee steunt IZZ haar leden in coronatijd.
 • 0
 • 3
Lees meer

Poll: hoe overleef jij de dure decembermaand?

December staat weer voor de deur. Een hele gezellige, maar vaak ook dure maand met Sinterklaas én Kerst. Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders in december gemiddeld 18% meer geld uitgeven dan in andere maanden. Hoe ga jij hiermee om? Vul de poll in. En ontdek ook de mening van jouw collega's.
 • 0
 • 1
Lees meer

Heb jij inzicht in jouw geldzaken?

Ledenvoordeel
Geld. Het houdt ons allemaal bezig. Soms liggen we er zelfs wakker van. Wij vinden het belangrijk dat jij je goed voelt over jouw geldzaken. Met dit e-book helpen we je daarom om jouw financiën goed op orde te hebben. En er slimmer mee om te gaan. Zo word jij ook een held met geld.
Lees meer

De 10 beste bespaartips van jouw collega's

Geld besparen. Dat willen we allemaal wel, toch? Er zijn veel manieren om slimmer met je geld om te gaan. We vroegen jullie om jullie ultieme bespaartip te delen. Download hieronder de 10 meest genoemde bespaartips. En houd ook meer geld over.
 • 30
 • 70
Lees meer