1. Home
 2. Geldzaken

Geldzaken

Wist je dat 55% van onze leden zich zorgen maakt over geld? En dat 84% zich wel eens zorgen maakt over hun financiële toekomst? Het is belangrijk dat jij je goed voelt over jouw geldzaken. Dat je vertrouwen hebt in nu en in later. Dát geeft rust. Wij helpen je hierbij. En misschien is jouw droomhuis wel dichterbij dan je denkt. Want wist je dat PGGM&CO samen met Attens een speciale ledenhypotheek heeft ontwikkeld waarmee rekening wordt gehouden met jouw onregelmatige inkomen?

Inzicht in vaste lasten en besparen
Filteren:

Webinar: Omgaan met geldstress

Maak je je wel eens zorgen over geld? Dat is heel normaal. Zeker in deze tijd van stijgende kosten. Kun jij daarom wel wat tips en hulp gebruiken? Dan hebben we voor jou de gratis webinar Omgaan met geldstress.
 • 0
 • 5
Lees meer

Ervaringsverhaal Mathilde: “Ik wil financieel zeker zijn, daar mogen we het best over hebben”

“We hadden net wat veranderingen gehad in onze thuissituatie, toen de inflatie begon en de wereld op de kop stond. Dat was een flinke klap voor onze financiële status. Dus heb ik aan de bel getrokken voordat het uit de hand zou lopen. Bij een budgetcoach via het Kenniscentrum Vitaliteit op mijn werk.”
 • 0
 • 1
Lees meer

De regie ligt bij de medewerker, wij bieden een helpende hand

Nicolien Oomen is Vitaliteitsexpert bij Espria, een netwerk van zorgorganisaties. Samen met HR adviseur Saskia Benschop, werkzaam bij Icare (onderdeel van Espria), startte ze in 2021 met het thema financieel fit en introduceerden ze de Financieel Fitweken. Met dit programma bieden zij voor ruim 17.000 collega´s diverse oplossingen voor hulp bij financiële problemen en ondersteuning in deze dure tijden. Nicolien en Saskia vertellen over hun ervaringen met het Financieel Fit programma en waarom het zo belangrijk is om over geldzorgen in gesprek te gaan met je werknemers.
 • 0
 • 7
Lees meer

Geldzorgen? Hier kun je terecht voor hulp

Geld is leuk, zolang je het hebt. Maar door de extreme prijsstijgingen vliegt je salaris of pensioen nóg sneller je portemonnee uit. Dat zorgt ervoor dat steeds meer mensen geldzorgen hebben. Geldt dat ook voor jou? Weet dan dat er organisaties zijn die je kunnen helpen. Wij zetten ze voor je op een rij.
 • 0
 • 0
Lees meer

8 manieren om hulp te vragen bij geldzorgen

Lukt het je niet om je financiële situatie te verbeteren? Blijf er niet alleen mee rondlopen. Geldzorgen kunnen iedereen overkomen. En kleine geldzorgen kunnen snel groter worden. Dus vraag om hulp. Ontdek snel 8 manieren om hulp te vragen. Laat je e-mailadres achter en ontvang de tips direct in je mail.
 • 2
 • 5
Lees meer

Met deze 3 maatregelen bespaar je snel op je energierekening

Hoe je het allersnelst bespaart op je energierekening? Dat kan voor jou anders zijn dan voor je buren. Natuurlijk bespaar je het meest door te gaan voor isolatie van je huis. Door zonnepanelen aan te schaffen en een warmtepomp. Maar niet iedereen kan en wil die investering maken in deze dure tijden, waar het soms al een uitdaging is om überhaupt rond te komen. En al zou dat wel kunnen, soms duurt het best even voordat het allemaal geregeld is. Wat doe je dan als je déze maand nog op je energierekening wil besparen?
 • 43
 • 315
Lees meer

Huis kopen in 2022 of wachten?

Huis kopen in 2022 of wachten?
Een huis kopen of toch nog even wachten in 2022? Ben jij ook zo aan het dubben? Niet gek. Want de woningmarkt verandert razendsnel! Gingen huizen begin dit jaar nog als zoete broodjes over de toonbank, zo staan ze nu ineens langer te koop en zijn de prijzen flink gedaald. Tegelijkertijd stijgt de hypotheekrente, de energieprijzen zijn torenhoog en de economische onzekerheid groeit. Wat moet je dan doen? Nu een huis kopen of wachten? Wij verzamelden 8 redenen waarom een huis kopen in 2022 interessant kan zijn.
 • 1
 • 1
Lees meer

Verduurzamen als je huurt of lid bent van een VvE. Zo doe je dat

Huur je een huis of ben je lid van een VvE? Dan kan verduurzamen een stuk lastiger zijn. Als je huurt heb je geen controle over de maatregelen die de verhuurder doet om jouw huis duurzamer te maken. En als je lid bent van een VvE zul je samen met andere leden moeten beslissen wat jullie gaan doen om te verduurzamen. Toch heb je in beide gevallen wel mogelijkheden om te verduurzamen. Daarom zetten we alle tips die we konden vinden voor je op een rijtje.
 • 1
 • 12
Lees meer

Zicht op financiële fitheid van werknemers voor werkgevers in zorg & welzijn

Wil je als werkgever in zorg & welzijn jouw werknemers met financiële problemen helpen? PGGM&CO staat klaar om jou daarin te ondersteunen met verschillende producten en diensten, zoals coachingstrajecten en workshops, maar ook online tools.
 • 0
 • 5
Lees meer

5 bespaartips: in gesprek met het Nibud

Alles wordt duurder en duurder. Hoe houd je overzicht over je geldzaken met een drukke baan in zorg en welzijn. En waar kun je nu direct op besparen? Ik ben Sarah, contentspecialist bij PGGM&CO. Ik sprak met Gabriëlla Bettonville over hoe je nu de eerste stap zet naar meer overzicht over je geldzaken. Gabriëlla is strategisch adviseur bij het Nibud. Bekijk ook de video op onze Prinsjesdagpagina.
 • 1
 • 24
Lees meer