1. Home
 2. Gezond leven
 3. Bewegen

Bewegen

Door genoeg te bewegen voel jij je fitter en energieker tijdens je werkdag. Maar wist je ook dat als jij beweegt er een stofje vrijkomt waardoor jij je gelukkiger en blijer voelt? Genoeg reden dus om lekker in de benen te blijven. Op deze pagina vind je handige tips en hulpmiddelen die jou helpen om fit te worden en te blijven.

“Door bewegen weer snel op de been”

“Ik ben Marian, ik ben 68 jaar en woon in Amsterdam. Niet dat ik nou zo sportief ben, maar ik hou wel van bewegen. Ik fiets en wandel veel en ik doe dagelijks de online oefeningen van GezondOud om mijn lichaam in vorm te houden. Ik vind het ook een heel fijne manier om de dag te beginnen”.
 • 1
 • 16
Lees meer

Download de gratis tipgids artrose

In Nederland hebben 1,5 miljoen mensen te maken met artrose. Gelukkig zijn er veel manieren om klachten te verminderen en beter te leven met deze aandoening. Daarom hebben wij in samenwerking met de ANBO de gratis tipgids artrose ontwikkeld. Vol met informatie, tips, oefeningen én hulpmiddelen om beter met artrose om te gaan. Download hem nu gratis.
 • 5
 • 176
Lees meer

2 maanden gratis sporten met Fitchannel

Ledenvoordeel
Jezelf fit krijgen en houden. Met wisselende diensten in zorg en welzijn én allerlei verantwoordelijkheden thuis is dat soms een grote uitdaging. Ben jij op zoek naar een manier om thuis te sporten, op jouw eigen niveau én wanneer het jou uitkomt? Probeer dan nu 2 maanden gratis Fitchannel uit: hét online platform voor een gezonde leefstijl.  Met je abonnement heb je 24/7 toegang tot meer dan 1000 programma's die je helpen bij een gezonde leefstijl; van workouts, ontspanning, afvalprogramma’s tot voedingstips. Voor iedereen zit er wat tussen.
Lees meer

Poll: Controleer jij regelmatig je borsten?

Elk jaar wordt in Nederland bij ruim 17.000 vrouwen borstkanker (inclusief voorloperstadium) geconstateerd. Hoe eerder borstkanker wordt ontdekt, hoe groter de kans op genezing. Daarom is het belangrijk om je borsten te kennen, weet wat de 12 mogelijke symptomen van borstkanker zijn en bij twijfel of met een klacht naar de huisarts gaat.
 • 2
 • 8
Lees meer

Korting op het online abonnement van GezondOud

Ledenvoordeel
Kom thuis in beweging met het online abonnement van GezondOud. En krijg toegang tot talloze work-outs voor alle niveaus, gegeven door enthousiaste trainers. Als lid van PGGM&CO betaal je voor een maandabonnement nu geen €15,-, maar €11,95,-. Gelijk fanatiek aan de slag? Profiteer dan van €29,- korting op een jaarabonnement.
Lees meer

Meld je aan voor het 7-daags online sportprogramma

Wil jij ook fit blijven? Speciaal voor jou hebben wij samen met GezondOud een 7-daags online sportprogramma samengesteld. Van armen tot benen en van kracht tot cardio: al je spieren komen aan bod. Meld je hieronder aan en ontvang het programma de komende 7 dagen in je mailbox.
 • 1
 • 21
Lees meer

Fiets je fit: De 7 leukste fietsroutes in Nederland

Fietsroutes Nederland
Met 22,8 miljoen telt Nederland meer fietsen dan mensen. Met de mooiste routes door het hele land zijn wij zelfs het beste fietsland ter wereld. Daar mogen we best trots op zijn. Want er gaat toch niks boven een fietstocht door onze bosrijke natuur, Hollandse duinen en boerendorpjes? En het is ook nog eens hartstikke gezond! We zetten de 7 leukste fietsroutes in Nederland voor je op een rij. En geven je een paar bonusroutes speciaal voor in de zomer!
 • 8
 • 62
Lees meer

Meer bewegen op het werk: 5 slimme manieren

Vrouw met sporthorloge
Hoeveel beweeg jij op een dag? Misschien loop jij dagelijks al heel wat kilometers op de werkvloer. Of heb je juist een beroep in zorg en welzijn waar je meer stilzit. Hoe dan ook: wat extra bewegen op het werk kan nooit kwaad. Het helpt je om met energie de dag door te komen. Wij geven je 5 slimme manieren om meer te bewegen die jij vandaag al kunt toepassen.
 • 2
 • 48
Lees meer

60+? Ontdek hoeveel bewegen per dag gezond is voor jou

60+ers doen work-out buiten
Genoeg bewegen is makkelijker én leuker dan je denkt. Maar hoeveel moet je als 60+'er het liefst bewegen per dag? Telt de hond uitlaten of een tripje naar de brievenbus ook mee? Of is er meer voor nodig om gezond en fit te blijven?
 • 7
 • 918
Lees meer

Kom in beweging en verhoog je weerstand!

Kom in beweging en verhoog je weerstand
Gezond blijven! Dat willen we allemaal. Veel mensen vragen zich af: Waar moet ik beginnen en hoe doe ik dat dan? Wij willen je daarbij helpen. Probeer daarom eens deze training van GezondOud die je gewoon vanuit huis kunt volgen. Iedereen kan meedoen. Op welk niveau je ook traint. Tijdens de training werk je in 25 minuten aan: balans, coördinatie en conditie! 
 • 1
 • 0
Lees meer