1. Home
 2. Geldzaken
 3. Wonen & geld

Wonen & geld

Huur je een huis of heb je een koophuis? Misschien denk je wel na over de koop van je eerste huis of ben je op zoek naar ideeën over hoe je de overwaarde van je huis kunt gebruiken. Je vindt hier informatie en tips over wonen en geld. En je ontdekt producten speciaal voor leden van PGGM&CO. Bijvoorbeeld de Attens hypotheek of de overwaarde hypotheek.

Ontdek Attens: dé hypotheek voor zorg en welzijn

Verduurzamen als je huurt of lid bent van een VvE. Zo doe je dat

Huur je een huis of ben je lid van een VvE? Dan kan verduurzamen een stuk lastiger zijn. Als je huurt heb je geen controle over de maatregelen die de verhuurder doet om jouw huis duurzamer te maken. En als je lid bent van een VvE zul je samen met andere leden moeten beslissen wat jullie gaan doen om te verduurzamen. Toch heb je in beide gevallen wel mogelijkheden om te verduurzamen. Daarom zetten we alle tips die we konden vinden voor je op een rijtje.
 • 1
 • 12
Lees meer

Hulp bij het verduurzamen van je huis? Hier kun je terecht!

Je huis verduurzamen is een manier om je energierekening naar beneden te krijgen. Maar hoe begin je met verduurzamen? Waar kun je terecht voor hulp? Wij zochten hier informatie over op. En ontdekten zelfs een paar tips voor als je huurt of lid bent van een VvE.
 • 1
 • 4
Lees meer

Dit verandert er nu in de huizenmarkt voor huurders en woningeigenaren

Wat er gebeurt op de woningmarkt is ongekend. Heb jij de wens om te verhuizen en ben jij benieuwd wat al die veranderingen betekenen voor jou? Wij gingen in gesprek met Hendrik-Jan van Rinkel van Succes Makelaars. Hij is financieel adviseur, NVM-Makelaar én kent de huurmarkt ook nog eens heel goed. Je begrijpt het vast; we vroegen hem de hemd van het lijf.
 • 1
 • 7
Lees meer

Je huis verduurzamen? Zo start jij vandaag nog

Het leven wordt duurder en duurder. De hypotheekrente stijgt, de energiekosten worden hoger, de boodschappen duurder en de tankbeurt bij de benzinepomp is al helemaal een ramp voor je portemonnee. Wil je geld besparen? Verduurzaam je huis! Joost Fokke en Erik Verberg van De Financiële Alliantie (DFA) vertellen je alles wat je moet weten over verduurzamen. En welke stappen jij vandaag al kunt zetten om de maandelijkse kosten voor je woning te verlagen.
 • 10
 • 27
Lees meer

Een huis kopen als startende zzp’er in de zorg: het kan!

Een huis kopen lijkt in deze tijd al onmogelijk. Laat staan als zzp’er in de zorg. Toch is er vaak meer mogelijk dan je denkt. We ontdekten het in een gesprek met adviseurs Edmond Verhelst en Kees van Luijt van ‘Hypotheek voor de Zorg’. Zij kennen onze branche als geen ander. En houden rekening met jóuw (werk)situatie. Zo is dat nieuwe huis misschien toch dichterbij dan je denkt.
 • 0
 • 4
Lees meer

10 vragen die je aan de makelaar stelt bij de bezichtiging van een huis

Je gaat een huis kopen! Er breekt een tijd aan waarin je veel moet uitzoeken. In welke plaats wil je wonen? Wat is je budget? Je gaat op zoek naar een huis en dan… ga je op een dag je eerste huis bekijken. Wat zijn dan dé vragen die je een makelaar moet stellen? Wij zetten de tien belangrijkste vragen voor een bezichtiging voor je op een rij:
 • 0
 • 5
Lees meer

Gratis infographic: 'Koop je een nieuw huis? Let dan extra goed op deze 3 dingen.'

In deze infographic noemen we drie dingen waar je éxtra goed op moet letten bij het kopen van een nieuw huis.
 • 0
 • 1
Lees meer

Huis kopen of wachten? 8 redenen waarom verhuizen in deze tijd een slimme keuze kan zijn

jong stel laat sleutels zien van hun gekochte huis
De woningmarkt verbreekt dit jaar record na record. In januari 2021 waren huizen 9,3% duurder dan een jaar daarvoor. Er is een historisch laag aanbod van woningen en de concurrentie om een eigen huis te kopen is hoog. Je zou dus denken dat je nog beter even kunt wachten met de zoektocht naar een nieuwe woning. Toch kan verhuizen in deze tijd ook juist een slimme keuze zijn. Wij leggen uit waarom.
 • 1
 • 4
Lees meer

Alsjeblieft! De Wegwijzer In 9 stappen naar je nieuwe woning

Misschien zit je voorlopig nog goed in je huidige woning. Of begint het soms toch te kriebelen en denk je erover om te verhuizen? Hoe dan ook; het is handig om te weten wat er allemaal komt kijken bij deze grote stap. Naast dat je op zoek gaat naar een nieuw stulpje, moet je huidige woning namelijk ook verkocht worden. In de ‘Wegwijzer in 9 stappen naar je nieuwe woning’ zetten we voor je op een rij wat er allemaal geregeld moet worden. Zo ben je goed voorbereid!
 • 0
 • 1
Lees meer

Verhuizen binnen Nederland: dít zijn de meest populaire plekken

Groen landschap Nederland
Het zal je vast niet verbazen, maar het is flink druk op de woningmarkt. Van april t/m december 2020 verhuisden 1,15 miljoen mensen. 6% meer dan in diezelfde periode in 2019. Maar waar verhuist iedereen naartoe? Wat zijn op dit moment de meest populaire dorpen en steden? En welke huizen zijn het meest geliefd? We zetten het hieronder voor je op een rij.
 • 0
 • 3
Lees meer