1. Home
 2. Geldzaken
 3. Wonen & geld

Wonen & geld

Huur je een huis of heb je een koophuis? Misschien denk je wel na over de koop van je eerste huis of ben je op zoek naar ideeën over hoe je de overwaarde van je huis kunt gebruiken. Je vindt hier informatie en tips over wonen en geld. En je ontdekt producten speciaal voor leden van PGGM&CO. Bijvoorbeeld de Attens hypotheek of de overwaarde hypotheek.

Ontdek Attens: dé hypotheek voor zorg en welzijn

Verduurzaam je huis met Duurzaam Woongemak

Wil jij jouw huis verduurzamen maar weet je niet waar je moet beginnen? Ontdek met Duurzaam Woongemak welke energiebesparende maatregelen je het beste kunt nemen voor joúw woning. Doe de scan en krijg persoonlijk advies én hulp bij financiering en subsidie.
 • 4
 • 3
Lees meer

Verduurzamen als je huurt of lid bent van een VvE. Zo doe je dat

Huur je een huis of ben je lid van een VvE? Dan kan verduurzamen een stuk lastiger zijn. Als je huurt heb je geen controle over de maatregelen die de verhuurder doet om jouw huis duurzamer te maken. En als je lid bent van een VvE zul je samen met andere leden moeten beslissen wat jullie gaan doen om te verduurzamen. Toch heb je in beide gevallen wel mogelijkheden om te verduurzamen. Daarom zetten we alle tips die we konden vinden voor je op een rijtje.
 • 2
 • 13
Lees meer

Hulp bij het verduurzamen van je huis? Hier kun je terecht!

Je huis verduurzamen is een manier om je energierekening naar beneden te krijgen. Maar hoe begin je met verduurzamen? Waar kun je terecht voor hulp? Wij zochten hier informatie over op. En ontdekten zelfs een paar tips voor als je huurt of lid bent van een VvE.
 • 1
 • 4
Lees meer

Je huis verduurzamen? Zo start jij vandaag nog

Het leven wordt duurder en duurder. De hypotheekrente stijgt, de energiekosten worden hoger, de boodschappen duurder en de tankbeurt bij de benzinepomp is al helemaal een ramp voor je portemonnee. Wil je geld besparen? Verduurzaam je huis! Joost Fokke en Erik Verberg van De Financiële Alliantie (DFA) vertellen je alles wat je moet weten over verduurzamen. En welke stappen jij vandaag al kunt zetten om de maandelijkse kosten voor je woning te verlagen.
 • 10
 • 27
Lees meer

Een huis kopen als startende zzp’er in de zorg: het kan!

Een huis kopen lijkt in deze tijd al onmogelijk. Laat staan als zzp’er in de zorg. Toch is er vaak meer mogelijk dan je denkt. We ontdekten het in een gesprek met adviseurs Edmond Verhelst en Kees van Luijt van ‘Hypotheek voor de Zorg’. Zij kennen onze branche als geen ander. En houden rekening met jóuw (werk)situatie. Zo is dat nieuwe huis misschien toch dichterbij dan je denkt.
 • 0
 • 4
Lees meer

10 vragen die je aan de makelaar stelt bij een huis bezichtigen

Je gaat een huis kopen! Er breekt een tijd aan waarin je veel moet uitzoeken. In welke plaats wil je wonen? Wat is je budget? Je gaat op zoek naar een huis en dan… ga je op een dag je eerste huis bekijken. Wat zijn dan dé vragen die je een makelaar moet stellen? Wij zetten de tien belangrijkste vragen voor een bezichtiging voor je op een rij:
 • 0
 • 6
Lees meer

Verhuizen binnen Nederland: dít zijn de meest populaire plekken

Groen landschap Nederland
Het zal je vast niet verbazen, maar het is flink druk op de woningmarkt. Van april t/m december 2020 verhuisden 1,15 miljoen mensen. 6% meer dan in diezelfde periode in 2019. Maar waar verhuist iedereen naartoe? Wat zijn op dit moment de meest populaire dorpen en steden? En welke huizen zijn het meest geliefd? We zetten het hieronder voor je op een rij.
 • 0
 • 3
Lees meer

Een bestaande woning of een nieuwbouwhuis kopen? 9 verschillen

nieuwbouwhuis met fiets voor de deur
Je hebt besloten om te verhuizen. Spannend! Al gauw komen een hoop belangrijke vragen om de hoek kijken. Zoek je bijvoorbeeld een bestaande, sfeervolle woning waar je komend seizoen al in kan? Of wil je toch liever een duurzaam nieuwbouwhuis kopen? Hier heb je misschien iets meer geduld voor nodig, maar kun je wel helemaal naar jouw eigen smaak maken. Lees hieronder de grootste verschillen tussen bestaande bouw en nieuwbouw.
 • 0
 • 1
Lees meer

5 redenen om een huis te kopen in de lente

man en vrouw staan voor huis wat ze willen kopen in de lente
Ga je je eerste woning kopen? Blijf je huren? Wil je een groter huis of verhuizen naar een andere stad? Hoe je er ook mee bezig bent, elk seizoen heeft voor-en nadelen voor het kopen van een huis. Wat zijn de voordelen van het kopen van een huis in de lente?
 • 1
 • 2
Lees meer

Ken jij deze manieren om het verduurzamen van je huis te betalen?

Glazen spaarvarken met huisje van gras
Wil jij je huis comfortabeler maken en tegelijk je energierekening verlagen? Dan moet je eerst flink investeren om later te kunnen besparen. Dit is voor veel mensen een belangrijke reden om het niet te doen. Want waar haal je dat geld vandaan in deze dure tijden? Toch is er financieel vaak meer mogelijk dan je denkt. Ontdek hieronder verschillende manieren om het verduurzamen van je huis te betalen.
 • 1
 • 109
Lees meer