1. Home
 2. Geldzaken
 3. Wonen & geld

Wonen & geld

Huur je een huis of heb je een koophuis? Misschien denk je wel na over de koop van je eerste huis of ben je op zoek naar ideeën over hoe je de overwaarde van je huis kunt gebruiken. Je vindt hier informatie en tips over wonen en geld. En je ontdekt producten speciaal voor leden van PGGM&CO. Bijvoorbeeld de Attens hypotheek of de overwaarde hypotheek.

Ontdek Attens: dé hypotheek voor zorg en welzijn

10 vragen die je aan de makelaar stelt bij de bezichtiging van een huis

Je gaat een huis kopen! Er breekt een tijd aan waarin je veel moet uitzoeken. In welke plaats wil je wonen? Wat is je budget? Je gaat op zoek naar een huis en dan… ga je op een dag je eerste huis bekijken. Wat zijn dan dé vragen die je een makelaar moet stellen? Wij zetten de tien belangrijkste vragen voor een bezichtiging voor je op een rij:
 • 0
 • 1
Lees meer

Huis kopen of wachten? 8 redenen waarom verhuizen in deze tijd een slimme keuze kan zijn

jong stel laat sleutels zien van hun gekochte huis
De woningmarkt verbreekt dit jaar record na record. In januari 2021 waren huizen 9,3% duurder dan een jaar daarvoor. Er is een historisch laag aanbod van woningen en de concurrentie om een eigen huis te kopen is hoog. Je zou dus denken dat je nog beter even kunt wachten met de zoektocht naar een nieuwe woning. Toch kan verhuizen in deze tijd ook juist een slimme keuze zijn. Wij leggen uit waarom.
 • 0
 • 3
Lees meer

Webinar: kun je nog verhuizen in 2021?

Webinar
Een huis kopen. Is dat wel slim in deze tijd? Waar moet je extra op letten? En wat kun je eigenlijk lenen met jouw baan in zorg en welzijn? In dit webinar geven experts Lex en Paul antwoord op al jouw vragen over het kopen en verkopen van een huis. Én ontdek je alles over dé hypotheek speciaal voor zorg en welzijn. Kijk het webinar nu terug. Let op: om dit webinar terug te kijken vragen we je om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak deze dan gratis aan.
Lees meer

Alsjeblieft! De Wegwijzer In 9 stappen naar je nieuwe woning

Misschien zit je voorlopig nog goed in je huidige woning. Of begint het soms toch te kriebelen en denk je erover om te verhuizen? Hoe dan ook; het is handig om te weten wat er allemaal komt kijken bij deze grote stap. Naast dat je op zoek gaat naar een nieuw stulpje, moet je huidige woning namelijk ook verkocht worden. In de ‘Wegwijzer in 9 stappen naar je nieuwe woning’ zetten we voor je op een rij wat er allemaal geregeld moet worden. Zo ben je goed voorbereid!
 • 0
 • 1
Lees meer

Verhuizen binnen Nederland: dít zijn de meest populaire plekken

Groen landschap Nederland
Het zal je vast niet verbazen, maar het is flink druk op de woningmarkt. Van april t/m december 2020 verhuisden 1,15 miljoen mensen. 6% meer dan in diezelfde periode in 2019. Maar waar verhuist iedereen naartoe? Wat zijn op dit moment de meest populaire dorpen en steden? En welke huizen zijn het meest geliefd? We zetten het hieronder voor je op een rij.
 • 0
 • 2
Lees meer

Een bestaande woning of een nieuwbouwhuis kopen? Dit zijn de 9 grootste verschillen

nieuwbouwhuis met fiets voor de deur
Je hebt besloten om te verhuizen. Spannend! Al gauw komen een hoop belangrijke vragen om de hoek kijken. Zoek je bijvoorbeeld een bestaande, sfeervolle woning waar je komend seizoen al in kan? Of wil je toch liever een duurzaam nieuwbouwhuis kopen? Hier heb je misschien iets meer geduld voor nodig, maar kun je wel helemaal naar jouw eigen smaak maken. Lees hieronder de grootste verschillen tussen bestaande bouw en nieuwbouw.
 • 0
 • 1
Lees meer

5 redenen om een huis te kopen in de lente

man en vrouw staan voor huis wat ze willen kopen in de lente
Ga je je eerste woning kopen? Blijf je huren? Wil je een groter huis of verhuizen naar een andere stad? Hoe je er ook mee bezig bent, elk seizoen heeft voor-en nadelen voor het kopen van een huis. Wat zijn de voordelen van het kopen van een huis in de lente?
 • 0
 • 0
Lees meer

5 tips om je maandelijkse woonlasten te verlagen

rekenmachine op tafel om maandelijkse woonlasten te berekenen
Heb jij aan het einde van je salaris ook altijd een stukje maand over? Of wil je niet onnodig veel betalen voor dingen die gewoon echt goedkoper kunnen? Gelukkig zijn er verschillende manieren om je maandelijkse woonlasten te verlagen. We verzamelden 5 handige tips voor je. Overleg wel altijd je plannen met een financieel- of hypotheekadviseur. Zij weten precies hoe je zo veel mogelijk voordeel uit jouw persoonlijke situatie haalt.
 • 10
 • 236
Lees meer

5 dingen die veranderen van huurhuis naar koophuis

Sleuteloverdracht van een koophuis
Van huurhuis naar koophuis. Het is een stap die veel mensen maken, vaak vanwege de financiële voordelen. Als je een huis koopt dan is de woning écht van jou. Maar wat verandert er allemaal nog meer als je van een huurhuis naar een koophuis gaat? We zetten het voor je op een rij.
 • 0
 • 0
Lees meer

In 3 stappen sparen voor je eerste huis

Jongeman zoekt op de bank financiën uit om te sparen voor eerste huis
Je eerste eigen huis. Het voelt misschien nog heel ver weg, zeker als je nog maar net aan het werk bent. Toch is er vaak meer mogelijk dan je denkt. En kan je nu al beginnen met het sparen voor je eerste woning. Hoe? We zetten 3 stappen voor je op een rij.
 • 0
 • 0
Lees meer