1. Home
 2. Geldzaken
 3. Wonen & geld

Wonen & geld

Huur je een huis of heb je een koophuis? Misschien denk je wel na over de koop van je eerste huis of ben je op zoek naar ideeën over hoe je de overwaarde van je huis kunt gebruiken. Je vindt hier informatie en tips over wonen en geld. En je ontdekt producten speciaal voor leden van PGGM&CO. Bijvoorbeeld de Attens hypotheek of de overwaarde hypotheek.

Je hypotheek oversluiten in coronatijd

Man met rekenmachine
In het tweede kwartaal van 2020 vroegen 145.940 mensen een hypotheek aan. Dat is het hoogste aantal sinds 2008. En 40% meer dan in hetzelfde kwartaal in 2019. Een groot deel van die aanvragen komt van mensen die hun hypotheek willen *oversluiten. Je hypotheek oversluiten kan interessant zijn als je daardoor elke maand wat meer overhoudt in je portemonnee. Maar past oversluiten bij jouw situatie? En is het wel slim om tijdens de coronacrisis je hypotheek over te sluiten?
 • 0
 • 0
Lees meer

5 tips om je maandelijkse woonlasten te verlagen

Huisje en rekenmachine
Heb jij aan het einde van je salaris ook altijd een stukje maand over? Of wil je niet onnodig veel betalen voor dingen die gewoon echt goedkoper kunnen? Gelukkig zijn er verschillende manieren om je maandelijkse woonlasten te verlagen. Lees onze 5 tips en ga er meteen mee aan de slag! Overleg wel altijd je plannen met een financieel- of hypotheekadviseur. Zij weten precies hoe je zo veel mogelijk voordeel uit jouw persoonlijke situatie haalt.
 • 11
 • 0
Lees meer

De koop van je eerste huis: 6 x feiten en fabels

Jong stel zit met kop koffie op de grond tussen verhuisdozen
Ben jij al maanden op Funda aan het kijken naar huizen? En twijfel je of je wel een huis kan kopen? Wij zetten vandaag een aantal feiten en fabels voor je op een rij. En wie weet is dat droomhuis tóch dichterbij dan je denkt.
 • 0
 • 0
Lees meer

Attens Hypotheken voor zorg en welzijn

Jonge vrouw met verfroller in de hand
Ledenvoordeel
Voor zorg- en welzijnsprofessionals is het soms knap lastig om een hypotheek te krijgen. De hypotheken van Attens sluiten aan op jouw situatie. Zo telt bijvoorbeeld onregelmatigheidstoeslag gewoon mee.
Lees meer

Korting Moneywise online hypotheekadvies

Ledenvoordeel
Voor het regelen van je hypotheek hoef je bij Moneywise de deur niet uit. Je regelt je hypotheek online, met ondersteuning van een deskundige hypotheekadviseur.
Lees meer

Een huis kopen in coronatijd - wel of niet doen

Jong stel voor hun nieuwe huis
In het derde kwartaal van 2020 steeg het aantal hypotheekaanvragen opnieuw. Maar de stijging was minder dan het kwartaal daarvoor. Wat betekent dit als je tijdens de coronacrisis – misschien wel voor het eerst – een huis wilt kopen? Moet je dat nou wel of niet doen?
 • 0
 • 19
Lees meer

Overwaarde hypotheek

Ledenvoordeel
Heb je de AOW-leeftijd bereikt en is je woning meer waard dan je hypotheek? Met de Overwaarde Hypotheek zorg je voor meer inkomen en vul je jouw pensioen aan. Zo geniet jij zorgeloos van je oude dag.
Lees meer

De overwaarde van je woning gebruiken

Overwaarde woning
Webinar
Ben jij benieuwd wat je kunt doen met de overwaarde van jouw woning? Bekijk dan ons webinar ‘De overwaarde van uw woning gebruiken’. Een webinar exclusief voor leden van PGGM&CO en in samenwerking met ABN AMRO.
Lees meer

Manieren om het verduurzamen van je huis te betalen

Glazen spaarvarken met huisje van gras
Wil jij je huis comfortabeler maken en tegelijk je energierekening verlagen? Dan moet je eerst flink investeren om later te kunnen besparen. Dit is voor veel mensen een belangrijke reden om het niet te doen. En dat is zonde, want financieel is er meer mogelijk dan je denkt! Wij vertellen je graag over de verschillende manieren om het verduurzamen van je huis te betalen.
 • 0
 • 99
Lees meer

5 dingen die veranderen van huurhuis naar koophuis

Sleuteloverdracht
Van huurhuis naar koophuis. Het is een stap die veel mensen maken, vaak vanwege de financiële voordelen. Als je een huis koopt dan is de woning écht van jou. Maar wat verandert er allemaal nog meer als je van een huurhuis naar een koophuis gaat? We zetten het voor je op een rij.
 • 0
 • 0
Lees meer