1. Home
 2. Werk-privébalans
 3. Werkgeluk

Werkgeluk

Je besteedt een groot deel van je leven aan werken. Dan kun je er maar beter plezier in hebben. Op deze pagina vind je daarom de leukste tips en hulpmiddelen om het allerbeste uit je werk te halen. Ontdek bijvoorbeeld hoe jij jouw collega’s (en leidinggevende) scherp houdt. En lees slimme tips van jouw collega’s uit de sector om pauze te nemen. Zelfs op de drukste dagen.

dokter met patiënt aan het lachen

Dag van de zorg: deel jouw trots

Op 12 mei vierden we de internationale dag van de verpleging, ook wel de Dag van de zorg. Op deze dag heeft PGGM&CO zorgmedewerkers extra in het zonnetje gezet met 'Bloemetje voor de zorg'.
 • 0
 • 13
Lees meer

Zeggenschap: het begint met een goed gesprek

Meepraten over wat jij belangrijk vindt. Dat lijkt heel vanzelfsprekend. Maar is het niet. Ook is het niet voor iedereen even makkelijk. Vanaf 1 juli 2023 heb je als zorgprofessional recht op meer inspraak in het beleid en besluiten die je werk aangaan. Dit is het resultaat van Wet Zeggenschap in de zorg. Maar wat betekent zeggenschap? En hoe ga jij ermee om?
 • 0
 • 4
Lees meer

Uitkomst onderzoek: 1 op de 10 zorgmedewerkers op de hoogte van nieuwe Wet Zeggenschap in de zorg

Slechts 11% van de medewerkers in zorg en welzijn is op de hoogte van de nieuwe Wet Zeggenschap in de zorg. Dat blijkt uit onderzoek van PGGM&CO en Stichting IZZ onder 614 medewerkers. Ook merkt driekwart niets van voorbereidingen in de organisatie voor de invoering van deze wet. Terwijl het uitgangspunt van de nieuwe wet nou juist is dat zorgverleners actief worden betrokken bij beslissingen over de vakinhoud en beroepsontwikkeling.
 • 0
 • 7
Lees meer

Ben je verplicht om te werken op feestdagen?

Slingers
Er staan weer een hoop vrije dagen voor de deur. Hartstikke leuk, die lange weekenden. Maar geldt dit ook voor jou als zorgmedewerker? Of ben je verplicht om te werken op feestdagen? Hoe dan ook: je krijgt er aardig wat voor terug als je Hemelvaart mist...
 • 14
 • 108
Lees meer

Webinar De kracht van motivatie

Webinar
Ben jij ook in zorg en welzijn gaan werken vanuit je hart? En wil je die motivatie en voldoening waarmee je ooit begonnen bent weer terugvinden? Volg dan het gratis webinar ‘De kracht van Motivatie’ met accreditatiepunt. Klinisch Psycholoog Simone das Dores vertelt hoe jij jouw eigen motivatie een boost kunt geven én hoe je cliënten en collega’s kunt motiveren.
Lees meer

Werk loslaten tijdens je vakantie: 5 tips van collega's

Geniet je eindelijk van je welverdiende vakantie, ben je nóg met werk bezig. Herkenbaar? Je bent zeker niet de enige. Uit ons laatste onderzoek bleek dat bijna de helft van de zorgmedewerkers tijdens hun vakantie regelmatig aan werk denkt. Gelukkig lieten veel leden ons ook weten wat hen wél helpt om het werk tijdens de vakantie los te laten. We zetten hun slimme tips hieronder voor je op een rij.
 • 7
 • 44
Lees meer

Pauze nemen is beter voor je dan je denkt. En dit is waarom

Ben je altijd maar druk, zonder af en toe op adem te komen? Dan is de kans groot dat je vroeg of laat behoorlijk uitgeput raakt. Pauze nemen doet veel goeds voor je lichaam en geest. Je humeur wordt er beter van én je energie neemt toe. Maar dat is niet alles …
 • 1
 • 9
Lees meer

Doe de test: Van panda tot tijger. Welk pauzedier ben jij?

test-pauzedier-panda
Het leven is al druk genoeg. Daarom is het belangrijk om op tijd je batterijen op te laden. Iedereen doet dat op zijn of haar eigen manier. Waar de één snel een dutje doet, rent de ander het liefst de sportschool in. Ook dieren ontspannen op verschillende manieren. Met welke viervoeter komt jouw pauzegedrag het meest overeen? Test het nu.
 • 23
 • 34
Lees meer

Joy of Missing Out: Waarom het fijn is om niet overal bij te zijn

De verjaardag van je nicht, een gezamenlijke lunch met collega’s of de bowlingavond van je hobbyclub. Overal bij willen zijn, geeft naast een hoop gezelligheid ook krapte in je agenda. Gelukkig is daar JOMO. Dankzij de Joy of Missing Out (JOMO) ontdek je hoe heerlijk het is om af en toe te bedanken voor een uitnodiging.
 • 0
 • 16
Lees meer

Weinig tijd voor pauze? Geef je energie een boost met déze tips

We weten allemaal dat pauzes belangrijk zijn. Ze houden je scherp tijdens je werkdag. Maar soms heb je zo’n dag waarbij je van het een naar het ander vliegt. En hebben jij en je collega’s maar weinig tijd voor pauze. Hoe besteed je die korte breaks dan goed, zodat je erna weer fit aan de slag kan? We zetten verrassende tips op een rij waarmee jij jouw energie in een paar minuten al een boost geeft.
 • 0
 • 7
Lees meer