1. Home
 2. Werk-privébalans
 3. Werkgeluk

Werkgeluk

Je besteedt een groot deel van je leven aan werken. Dan kun je er maar beter plezier in hebben. Op deze pagina vind je daarom de leukste tips en hulpmiddelen om het allerbeste uit je werk te halen. Ontdek bijvoorbeeld hoe jij jouw collega’s (en leidinggevende) scherp houdt. En lees slimme tips van jouw collega’s uit de sector om pauze te nemen. Zelfs op de drukste dagen.

dokter met patiënt aan het lachen

Webinar De kracht van motivatie

Webinar
Ben jij ook in zorg en welzijn gaan werken vanuit je hart? En wil je die motivatie en voldoening waarmee je ooit begonnen bent weer terugvinden? Volg dan het gratis webinar ‘De kracht van Motivatie’ met accreditatiepunt. Klinisch Psycholoog Simone das Dores vertelt hoe jij jouw eigen motivatie een boost kunt geven én hoe je cliënten en collega’s kunt motiveren.
Lees meer

In de schijnwerpers: Martine Hermans

Op de Dag van de Zorg werden 12 professionals uitgeroepen tot Zonnetje voor de Zorg. Zij werden enorm gewaardeerd om hun inzet en bijdrage in zorg en welzijn. Daarom delen we de komende tijd de verhalen achter deze zonnetjes. Waarom zijn ze ooit in de sector begonnen? En waar dromen ze nog van voor hun verdere loopbaan? Dit keer spraken we Martine Hermans, Zonnetje van Limburg. Zij werkt als praktijkcoördinator voor recovery en ICU/CCU én als leerlingbegeleider. Ze werd door haar collega Annet genomineerd omdat ze altijd voor iedereen klaar staat.
 • 0
 • 0
Lees meer

Winnaars journal voor quality time met je zelf bekend

Tijd voor jezelf nemen. Dat blijkt voor zorgprofessionals de allergrootste uitdaging tijdens de vakantie. Niet gek ook, als je zo gewend bent om altijd voor anderen te zorgen. Maar wel heel belangrijk. Want door even wat quality time met jezelf te houden, heb jij weer meer energie om er voor anderen te zijn. Daarom geven wij 3 exemplaren van de journal ‘Doe elke dag iets om te ontspannen’ weg. Zodat jij tijdens, maar vooral ook ná je vakantie, een momentje voor jezelf kunt pakken.
 • 0
 • 59
Lees meer

Maak het jezelf makkelijk: 5 ‘life hacks’ om werken in zomer relaxt te maken

Ventilator
Hebben je collega's al lekker vakantie terwijl jij keihard aan het bikkelen bent? En duurt het nog even voordat je zelf kan genieten van je welverdiende vakantie? Met een beetje ‘pech’ is het ook nog eens hartstikke lekker weer en staat het zweet je op het voorhoofd. Met deze 5 zomer 'life hacks' maak je het jezelf een stuk makkelijker als je mag werken in de hitte … 
 • 3
 • 56
Lees meer

Werk loslaten tijdens je vakantie: 5 tips van collega's

Geniet je eindelijk van je welverdiende vakantie, ben je nóg met werk bezig. Herkenbaar? Je bent zeker niet de enige. Uit ons laatste onderzoek bleek dat bijna de helft van de zorgmedewerkers tijdens hun vakantie regelmatig aan werk denkt. Gelukkig lieten veel leden ons ook weten wat hen wél helpt om het werk tijdens de vakantie los te laten. We zetten hun slimme tips hieronder voor je op een rij.
 • 7
 • 38
Lees meer

Poll: wat doe jij het liefst tijdens je vakantie?

De zomer is begonnen! Wij zijn benieuwd: wat doe jij het allerliefst tijdens jouw welverdiende vakantie? Misschien plof jij maar al te graag in je luierstoel met een goed boek. Of ga je er juist liever op uit voor een mooie fietstocht of wandeling. Vul hieronder de poll in en bekijk hoe jouw collega's hun vakantie het liefst besteden.
 • 7
 • 49
Lees meer

In de schijnwerpers: Remco Kingma

Op de Dag van de Zorg werden 12 zorg- en welzijnsprofessionals uitgeroepen tot Zonnetje voor de Zorg. De komende tijd delen we de verhalen achter deze zonnetjes. Waarom zijn ze ooit in de sector begonnen? Waar hebben ze hun eretitel aan verdiend? En waar dromen ze nog van voor hun verdere loopbaan? Dit keer spraken we Remco Kingma (28), Zonnetje van Groningen. Hij is contactverpleegkundige en werd door zijn collega Tineke genomineerd om zijn altijd vrolijke houding.
 • 1
 • 0
Lees meer

Winnende idee Fitte Top 100 bekend!

Met 13.749 likes is het fitte idee voor zorg en welzijn ‘onder toezicht van bewoners fit cross’ de absolute winnaar van de Fitte Top 100. Het idee kwam van Saskia, locatiemanager bij woonzorglocatie het Hoevehuis. Afgelopen week bezochten we haar en haar collega’s in Terneuzen om het heugelijke nieuws én hun welverdiende prijs te brengen.
 • 0
 • 2
Lees meer

Fitte Top 100: 1 platform voor de 100 fitste ideeën

Een baan in zorg en welzijn vraagt veel van je: fysiek én mentaal. Hoe blijf jij fit aan het werk? En denk je wel genoeg aan jezelf? Stuur nu jouw beste idee in en maak kans op een fitheidspakket én kickboksles van Remy Bonjasky voor je hele team.
 • 0
 • 3
Lees meer

Winactie: Zonnetje voor de Zorg

De Zonnetjes voor de Zorg zijn bekend. Uit maar liefst 4264 nominaties zijn 12 winnaars gekozen. En daarmee is elke provincie op de Dag van de Zorg een zonnetje rijker.
 • 62
 • 130
Lees meer