1. Home
 2. Werk-privébalans
 3. Werkgeluk

Werkgeluk

Je besteedt een groot deel van je leven aan werken. Dan kun je er maar beter plezier in hebben. Op deze pagina vind je daarom de leukste tips en hulpmiddelen om het allerbeste uit je werk te halen. Ontdek bijvoorbeeld hoe jij jouw collega’s (en leidinggevende) scherp houdt. En lees slimme tips van jouw collega’s uit de sector om pauze te nemen. Zelfs op de drukste dagen.

dokter met patiënt aan het lachen

Zeggenschap: het begint met een goed gesprek

Meepraten over wat jij belangrijk vindt. Dat lijkt heel vanzelfsprekend. Maar is het niet. Ook is het niet voor iedereen even makkelijk. Vanaf 1 juli 2023 heb je als zorgprofessional recht op meer inspraak in het beleid en besluiten die je werk aangaan. Dit is het resultaat van Wet Zeggenschap in de zorg. Maar wat betekent zeggenschap? En hoe ga jij ermee om?
 • 0
 • 4
Lees meer

Uitkomst onderzoek: 1 op de 10 zorgmedewerkers op de hoogte van nieuwe Wet Zeggenschap in de zorg

Slechts 11% van de medewerkers in zorg en welzijn is op de hoogte van de nieuwe Wet Zeggenschap in de zorg. Dat blijkt uit onderzoek van PGGM&CO en Stichting IZZ onder 614 medewerkers. Ook merkt driekwart niets van voorbereidingen in de organisatie voor de invoering van deze wet. Terwijl het uitgangspunt van de nieuwe wet nou juist is dat zorgverleners actief worden betrokken bij beslissingen over de vakinhoud en beroepsontwikkeling.
 • 0
 • 7
Lees meer

Winactie: Zonnetje voor de Zorg

Op 12 mei 2023 is de ‘Dag van de Zorg’. Op deze speciale dag zetten we zorg- en welzijnsmedewerkers in het zonnetje voor hun waardevolle werk. Dit doen wij met de verkiezing van het ‘Zonnetje voor de Zorg’.
 • 23
 • 307
Lees meer

Ben je verplicht om te werken op feestdagen?

Slingers
Er staan weer een hoop vrije dagen voor de deur. Hartstikke leuk, die lange weekenden. Maar geldt dit ook voor jou als zorgmedewerker? Of ben je verplicht om te werken op feestdagen? Hoe dan ook: je krijgt er aardig wat voor terug als je Hemelvaart mist...
 • 12
 • 105
Lees meer

Webinar De kracht van motivatie

Webinar
Ben jij ook in zorg en welzijn gaan werken vanuit je hart? En wil je die motivatie en voldoening waarmee je ooit begonnen bent weer terugvinden? Volg dan het gratis webinar ‘De kracht van Motivatie’ met accreditatiepunt. Klinisch Psycholoog Simone das Dores vertelt hoe jij jouw eigen motivatie een boost kunt geven én hoe je cliënten en collega’s kunt motiveren.
Lees meer

5 ‘life hacks’ om werken in zomer relaxt te maken

Ventilator
Hebben je collega's al lekker vakantie terwijl jij keihard aan het bikkelen bent? En duurt het nog even voordat je zelf kan genieten van je welverdiende vakantie? Met een beetje ‘pech’ is het ook nog eens hartstikke lekker weer en staat het zweet je op het voorhoofd. Met deze 5 zomer 'life hacks' maak je het jezelf een stuk makkelijker als je mag werken in de hitte … 
 • 3
 • 56
Lees meer

Werk loslaten tijdens je vakantie: 5 tips van collega's

Geniet je eindelijk van je welverdiende vakantie, ben je nóg met werk bezig. Herkenbaar? Je bent zeker niet de enige. Uit ons laatste onderzoek bleek dat bijna de helft van de zorgmedewerkers tijdens hun vakantie regelmatig aan werk denkt. Gelukkig lieten veel leden ons ook weten wat hen wél helpt om het werk tijdens de vakantie los te laten. We zetten hun slimme tips hieronder voor je op een rij.
 • 7
 • 44
Lees meer

Poll: wat doe jij het liefst tijdens je vakantie?

De zomer is begonnen! Wij zijn benieuwd: wat doe jij het allerliefst tijdens jouw welverdiende vakantie? Misschien plof jij maar al te graag in je luierstoel met een goed boek. Of ga je er juist liever op uit voor een mooie fietstocht of wandeling. Vul hieronder de poll in en bekijk hoe jouw collega's hun vakantie het liefst besteden.
 • 7
 • 50
Lees meer

Winnende idee Fitte Top 100 bekend!

Met 13.749 likes is het fitte idee voor zorg en welzijn ‘onder toezicht van bewoners fit cross’ de absolute winnaar van de Fitte Top 100. Het idee kwam van Saskia, locatiemanager bij woonzorglocatie het Hoevehuis. Afgelopen week bezochten we haar en haar collega’s in Terneuzen om het heugelijke nieuws én hun welverdiende prijs te brengen.
 • 0
 • 2
Lees meer

Fitte Top 100: 1 platform voor de 100 fitste ideeën

Een baan in zorg en welzijn vraagt veel van je: fysiek én mentaal. Hoe blijf jij fit aan het werk? En denk je wel genoeg aan jezelf? Stuur nu jouw beste idee in en maak kans op een fitheidspakket én kickboksles van Remy Bonjasky voor je hele team.
 • 0
 • 3
Lees meer