1. Home
 2. Werk-privébalans
 3. Stress & werkdruk

Stress & werkdruk

PGGM&CO, PFZW en IZZ staan voor een gezonde zorgsector. Daarom hebben wij de handen ineengeslagen om zorgprofessionals te helpen om juist nu zelf mentaal fit te blijven. En hebben we het Platform Stress de Baas opgericht. Wij werken hiervoor samen met de MGGZ (Militaire Geestelijke Gezondheidszorg), ARQ IVP (expert bij ingrijpende gebeurtenissen), het Steunpunt Coronazorgen, Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) en LOT-C. Alle informatie voor zorgprofessionals vind je hier. Ben je werkgever? Ga dan naar het speciale platform van IZZ.

Gratis zelfscreener speciaal voor zorgprofessionals

Met de zelfscreener van ARQ ontdek jij wat jou energie geeft in het werk en wat stress oplevert. En hoe je daarmee omgaat. Vul de vragenlijst in en ontvang jouw persoonlijke uitslag én handige tips. 

 

Doe nu de zelfscreener 

29 juni: webinar Mindful zorgen = beter zorgen

Webinar
Kon jij als kind ook zo van de dag genieten, alsof er geen gisteren of morgen bestond? En zou jij dat gevoel wel weer willen hebben? Mindfulness helpt om meer in het hier en nu te leven. En tijdens het gratis webinar mét accreditatiepunt op dinsdagavond 29 juni leggen psychologen Simone en Lotte uit hoe je dit aanpakt met een baan in zorg en welzijn.
Lees meer

Webinar: Zet de patiënt op 2

Webinar
Werken in zorg en welzijn is de mooiste baan die er is. Maar steeds vaker zien we hoe professionals energie verliezen in hun werk. In zorg en welzijn sta jij altijd klaar voor anderen. Collega’s kunnen op je rekenen en voor de patiënt of cliënt geldt dat al helemaal. Die staat op één. Maar hoe goed zorg jij voor jezelf? In het praktische webinar 'Zet de patiënt op 2' leer jij jezelf vaker op één te zetten. Je gaat aan de slag met waar je nu staat en wat je wil bereiken met je baan in de zorg. We laten ook zien hóe je dit bereikt. Want zorgen voor anderen, begint bij jezelf.
Lees meer

Ontspanningsoefeningen voor het hele lichaam

Ontspanning is nodig om je lichaam en geest te laten herstellen van inspanning. Met deze oefeningen van beleefpsycholoog Krista Snijders kun je concreet aan de slag. Maak bijvoorbeeld even je schouders los tijdens je lunchpauze. Of pak een balletje en ontspan je voeten na een lange nachtdienst.
 • 2
 • 6
Lees meer

Oefening: ontspannen in slaap vallen

Soms lukt in slaap vallen gewoon niet. Je denkt nog aan het gesprek met die patiënt of aan je boodschappenlijstje voor morgen. Met deze oefening van beleefpsycholoog Krista Snijders geef je bewust aandacht aan je lichaam en val je zo in slaap. Weltrusten!
 • 0
 • 4
Lees meer

Energizer: armen zwaaien

Een dipje midden op de dag? Of nog wat extra energie nodig voor dat laatste uurtje? Met deze energizer van beleefpsychoog Krista Snijders kun je er weer even tegenaan. En ziet het er een beetje gek uit? Nodig je collega's vooral uit om mee te doen.
 • 0
 • 2
Lees meer

Ontspanningsoefening: Stop-denk-doe

Je kent het wel. Soms is de middag al voorbij en heb je nog geen pauze genomen. En je hebt al helemaal geen tijd om te bedenken 'hoe gaat het eigenlijk met mij'? Maar wanneer je dit wél doet zorgt dit juist voor meer energie. Met deze oefening van beleefpsycholoog Krista Snijders sta je heel bewust stil bij jezelf. En wat jij nodig hebt. Dus stop. Denk. Doe!
 • 0
 • 0
Lees meer

10 tips om je hoofd leeg te maken

Je hoofd uitzetten. Het klinkt zo makkelijk! Maar soms het lukt gewoon niet. Bijvoorbeeld na een zware werkdag of omdat je gewoon even niet zo lekker in je vel zit. In deze video geeft beleefpsycholoog Krista Snijder je 10 tips om je hoofd leeg te maken.
 • 14
 • 44
Lees meer

Gratis e-book: 84 tips voor moeilijke tijden

Ledenvoordeel
Zorg goed voor jezelf. Dat is nu makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker als je werkt in zorg en welzijn. Hoe blijf je fysiek, emotioneel en mentaal opgewassen tegen de uitdagingen die je elke dag te wachten staan? Dit e-book bevat concrete tips en adviezen die jou hierbij helpen.
Lees meer

E-learning 'stress de baas'

Ledenvoordeel
Zoek je meer balans? Of wil je slimmer met stress omgaan en stressklachten voorkomen? Speciaal voor leden van PGGM&CO en IZZ biedt de Stress de baas academy de e-learning "Stress de baas" aan met 21% korting.
Lees meer

Drijfveren oefening voor meer energie

Haal jij net zoveel energie uit je werk als de energie die je erin steekt? Een belangrijke vraag want naast de zorg voor patiënten en cliënten, ben jij er ook nog. En alles begint bij jou. Als je meer energie wilt halen uit je werk is het belangrijk dat je weet waar je nu staat. Maar ook waar je naartoe wilt. Met deze praktische oefening uit het boek 'zet de patient op 2' ga je terug naar de tijd dat je begon aan je eerste baan in zorg en welzijn. Waarom wilde je dit werk doen? Wat was je doel? Na deze oefening weet je beter hoe je nu in je werk zit en of dit overeenkomt met je eerdere verwachtingen. Een eerste stap voor meer energie!
 • 3
 • 7
Lees meer