1. Home
 2. Werk-privébalans
 3. Stress & werkdruk

Stress & werkdruk

PGGM&CO, PFZW en IZZ staan voor een gezonde zorgsector. Daarom hebben wij de handen ineengeslagen om zorgprofessionals te helpen om juist nu zelf mentaal fit te blijven. En hebben we het Platform Stress de Baas opgericht. Wij werken hiervoor samen met de MGGZ (Militaire Geestelijke Gezondheidszorg), ARQ IVP (expert bij ingrijpende gebeurtenissen), het Steunpunt Coronazorgen, Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) en LOT-C. Alle informatie voor zorgprofessionals vind je hier. Ben je werkgever? Ga dan naar het speciale platform van IZZ.

Masterclass: gezond egoïsme

Webinar
Een drukke baan in zorg en welzijn, je sociale leven en misschien ook wel een gezin. Hoe kom je dan toe aan jezelf? Tijdens de masterclass ‘ Gezond egoïsme’ vertelt spreker en coach Inger Strietman meer over balans vinden en deelt zij tips om meer rust te ervaren. Kortom: gezond egoïsme toepassen in jouw dagelijks leven.
Lees meer

'We dragen het echt samen. Dan wil je er ook voor anderen zijn.'

Een van de grootste uitdagingen als je werkt in zorg en welzijn is een goede werk-privé balans. Je werk achter je laten als je thuiskomt is lang niet altijd even makkelijk. Ook als je thuis bent, gaat je werk soms gewoon door in de appgroep. Hoe ga je hiermee om? Hoe sluit je een werkdag echt even af?
 • 27
 • 8
Lees meer

Maak het niet te persoonlijk

Vanity met bos bloemen
Ik ben Vanity en ik ben 29 jaar. Ik was werkzaam als laboratorium assistente. Maar waar ik werkte was de werkdruk erg hoog. Ik ben daar daarom gestopt. De afgelopen maanden heb ik door verschillende oorzaken met een burn-out thuis gezeten. Gelukkig gaat het nu goed en heb ik een nieuwe baan gevonden. Vanaf volgende week start ik in de jeugdgezondheidszorg als assistent schoolarts. Hier heb ik flexibele werktijden, de mogelijkheid tot thuiswerken en hoef ik niet meer op feestdagen te werken. En dat geeft mij als alleenstaande moeder veel rust.
 • 0
 • 0
Lees meer

Als iets me dwarszit, vertel ik dat direct op werk

Moos in de natuur met haar hond
Ik ben Moos en ben 62 jaar. Ik werk als planningsfunctionaris bij een revalidatiecentrum. Inmiddels al 35 jaar. Wel met een onderbreking. Na een zware burn-out werkte ik 8 jaar in de jeugdhulpverlening. In allerlei ondersteunende rollen. Nu ben ik weer terug bij het revalidatiecentrum. Dat was best spannend na die burn-out. Ik werk bewust niet meer in een leidinggevende rol. Gelukkig gaat het nu heel goed en ik vind mijn werk heel uitdagend en afwisselend. Vanaf mei ga ik ook wat minder uur werken. Dat besluit geeft me rust en ruimte om meer van mijn vrije tijd te genieten.
 • 0
 • 0
Lees meer

Zo bespreekt Folkert stress op de werkvloer

foto van Folkert in de natuur
Maak jij stress bespreekbaar op de werkvloer? Veel professionals houden stressklachten liever voor zichzelf en zetten vanuit hun passie voor hun werk zelfs nog een tandje bij. Zo ook Folkert. Hij is sociaal werker en zet zich onder andere in voor vrijwilligers- en mantelzorgondersteuning en buurtopbouwwerk. In een persoonlijk interview deelt hij hoe hij stress tóch bespreekt met collega’s.
 • 0
 • 0
Lees meer

Poll: hoe helpen jij en je collega's elkaar in lastige tijden?

Veel professionals staan op dit moment onder hoge druk. Juist dan is het extra belangrijk om er als collega’s voor elkaar te zijn. Zij begrijpen als geen ander hoe jij je voelt als het even te veel wordt. Hoe helpen jullie elkaar in moeilijke tijden? Laat het hieronder weten.
 • 4
 • 9
Lees meer

Een hogere werkdruk en meer stress: 7 tips om daarmee om te gaan

Anti-stressbal smiley om met stress en werkdruk om te gaan
Sommige mensen ervaren nu meer stress vanwege een hogere werkdruk dan normaal. Helemaal niet gek, maar het is wel belangrijk om er iets aan te doen. Er zijn vast een hoop zaken waar jij als professional geen invloed op hebt. Maar wat kun je zélf doen? Ontdek in dit artikel een aantal tips over hoe je zo goed mogelijk omgaat met stress.
 • 0
 • 69
Lees meer

Oefeningen om te ontspannen

Thema
Lees meer

Mindfulness oefeningen

Thema
Lees meer

Webinar: Eerste hulp na ingrijpende gebeurtenissen

Webinar
Als medewerker in zorg en welzijn krijg je te maken met ingrijpende gebeurtenissen, zoals een overlijden of agressie en geweld. Maar ook stress en angst rondom corona hebben grote impact. Hoe blijven jij en je collega’s op de been na zo’n overweldigende ervaring?
Lees meer