1. Home
 2. Gezond leven

Gezond leven

Je hebt een drukke baan in zorg en welzijn en werkt misschien wel onregelmatig. Hoe zorg je dan voor een gezonde leefstijl met genoeg slaap, beweging en de juiste voeding? Wij helpen je met tips, hulpmiddelen én handige producten speciaal voor jou. En ben jij op dit moment in de overgang? Ontdek dan op onze speciale pagina hoe je deze periode goed doorkomt. Zodat jij met energie aan het werk blijft.

Jonge vrouw met fiets naar werk
Filteren:

“Door bewegen weer snel op de been”

“Ik ben Marian, ik ben 68 jaar en woon in Amsterdam. Niet dat ik nou zo sportief ben, maar ik hou wel van bewegen. Ik fiets en wandel veel en ik doe dagelijks de online oefeningen van GezondOud om mijn lichaam in vorm te houden. Ik vind het ook een heel fijne manier om de dag te beginnen”.
 • 1
 • 16
Lees meer

Download de gratis tipgids artrose

In Nederland hebben 1,5 miljoen mensen te maken met artrose. Gelukkig zijn er veel manieren om klachten te verminderen en beter te leven met deze aandoening. Daarom hebben wij in samenwerking met de ANBO de gratis tipgids artrose ontwikkeld. Vol met informatie, tips, oefeningen én hulpmiddelen om beter met artrose om te gaan. Download hem nu gratis.
 • 4
 • 167
Lees meer

Gratis receptenboekje: 5x gezonde lunch to go

Het is soms zo lekker en makkelijk. Even een lunch meepakken uit de kantine op werk. Toch bespaar je al gauw tientallen euro’s per week als jij zelf je lunch meeneemt. In dit gratis receptenboekje delen we daarom 5 heerlijke én gezonde lunchgerechten die je heel makkelijk meeneemt naar je werk. Probeer ze de komende weken eens uit op je werk. Je maakt je collega’s gegarandeerd jaloers.
 • 0
 • 2
Lees meer

Letten op de kleintjes én gezond eten: 5 tips

In deze dure tijden kan het flink lonen om op je dagelijkse kosten aan eten en drinken te besparen. Helaas gaat dit snel ten koste van gezonde voeding. Want die verse bloemkool of paprika tikken nu behoorlijk aan bij het afrekenen. Toch kun je ook met een kleiner budget nog heel goed gezond eten. En dat gaat verder dan alleen je boodschappen. We zetten 5 slimme tips op een rij.
 • 0
 • 6
Lees meer

7x producten waarvan je niet verwacht dat je ze kunt invriezen

7x producten om in te vriezen
9% van ons eten verdwijnt jaarlijks in de vuilnisbak. Dit is slecht voor het milieu én heel erg zonde van het geld. Gelukkig is daar ‘de vriezer’. Hierin blijft je eten veel langer goed. Van brood en soep wist je vast dat je het in de vriezer kunt bewaren. Maar wist je al dat die bos verse kruiden en overrijpe bananen ook de diepvries in kunnen? We delen 7 producten waarvan je niet verwacht dat je ze gewoon kunt invriezen. Zodat jij vanaf vandaag minder hoeft weg te gooien.
 • 0
 • 5
Lees meer

Gratis webinar: Eten om te slapen

Webinar
Is het nou wel of niet slim om voor het slapen nog iets te eten? En hoe zit het met warme melk met honing voor het slapen gaan? Tijdens het webinar 'Eten om te slapen' vertelt voedingsdeskundige Elly alles over de relatie tussen voeding en slaap. En geeft ze tips hoe je hiermee omgaat met een drukke, onregelmatige baan in zorg en welzijn.
Lees meer

Slaapexpert Irma Leijten: "slaap is de basis voor je energie"

Medewerkers in de zorg en welzijn slapen steeds slechter. Dat is de belangrijkste conclusie uit een onderzoek dat PGGM&CO en IZZ hebben laten uitvoeren onder 1290 zorgmedewerkers. Wat zijn de redenen dat juist medewerkers in deze sector een slechte nachtrust hebben? We vroegen Irma Leijten slaapexpert bij HalloSlaap om de resultaten van ons onderzoek eens goed te bekijken.
 • 4
 • 12
Lees meer

Beter slapen? Kom in beweging!

Een goede nachtrust is belangrijk voor lichaam én geest. Slaap je niet voldoende of goed genoeg? Dan slaat de vermoeidheid al gauw toe. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing om beter te slapen: meer bewegen. Klinkt best logisch, toch? Wij vertellen er meer over.
 • 1
 • 19
Lees meer

Korting op Beweegpakket “Beter slapen door meer bewegen”

Ledenvoordeel
Wil jij makkelijker in slaap vallen? Of beter doorslapen? Start met het beweegpakket “Beter slapen door meer bewegen”. In 4 weken ga je samen met de trainers van GezondOud aan de slag. Je krijgt elke week 3 verschillende trainingen van 30 miniuten.   Als lid van PGGM&CO betaal je voor het beweegpakket nu geen € 9,95 maar eenmalig € 7,95.  
Lees meer

2 maanden gratis sporten met Fitchannel

Ledenvoordeel
Jezelf fit krijgen en houden. Met wisselende diensten in zorg en welzijn én allerlei verantwoordelijkheden thuis is dat soms een grote uitdaging. Ben jij op zoek naar een manier om thuis te sporten, op jouw eigen niveau én wanneer het jou uitkomt? Probeer dan nu 2 maanden gratis Fitchannel uit: hét online platform voor een gezonde leefstijl.  Met je abonnement heb je 24/7 toegang tot meer dan 1000 programma's die je helpen bij een gezonde leefstijl; van workouts, ontspanning, afvalprogramma’s tot voedingstips. Voor iedereen zit er wat tussen.
Lees meer