1. Home
 2. Gezond leven

Gezond leven

Je hebt een drukke baan in zorg en welzijn en werkt misschien wel onregelmatig. Hoe zorg je dan als voor een gezonde leefstijl met genoeg slaap, beweging en de juiste voeding? Wij helpen je met tips, hulpmiddelen én handige producten speciaal voor jou. En ben jij op dit moment in de overgang? Ontdek dan op onze speciale pagina hoe je deze periode goed doorkomt. Zodat jij met energie aan het werk blijft.

Jonge vrouw met fiets naar werk
Filteren:

Poll: Controleer jij regelmatig je borsten?

Elk jaar wordt in Nederland bij ruim 17.000 vrouwen borstkanker (inclusief voorloperstadium) geconstateerd. Hoe eerder borstkanker wordt ontdekt, hoe groter de kans op genezing. Daarom is het belangrijk om je borsten te kennen, weet wat de 12 mogelijke symptomen van borstkanker zijn en bij twijfel of met een klacht naar de huisarts gaat.
 • 1
 • 3
Lees meer

Ik was niet gek. Ik was in de overgang

Danielle Griesheimer raakte op haar 41e in de overgang. Door alles werd het werk als SEH-verpleegkundige haar te veel. Haar man Erwin was een grote steun. Al had ook hij niet door hoe slecht ze zich écht voelde.
 • 2
 • 0
Lees meer

Emoties tijdens de overgang. Hoe doe je dat op werk?

overgang emoties
Barst je soms zomaar in huilen uit? Of kun je opeens veel minder hebben van collega's en patiënten? Tijdens de overgang kunnen je emoties alle kanten opgaan. Troost je met de gedachte dat je niet de enige bent die zich zo voelt. Sterker nog. Gevoelens van depressie en burn-out tijdens de overgang komen heel veel voor. Al die emoties kunnen je nogal in de weg zitten en voor extra stress zorgen. Ook op je werk. Ontdek hieronder een aantal praktische tips om hiermee om te gaan.
 • 0
 • 3
Lees meer

Dit is de beste voeding tijdens de overgang

voeding en overgang
Je krijgt er als vrouw vroeg of laat mee te maken: de overgang. Gelukkig kun je jezelf tijdens de overgang ondersteunen met voeding. In deze fase van je leven is gezond eten nóg belangrijker. Maar, wat is dan gezond? Waar moet je meer van eten? En wat kan je juist beter laten staan? We zetten het voor je op een rijtje.
 • 3
 • 33
Lees meer

De overgang en dagelijks bloedverlies: praktische tips

dagelijks bloedverlies overgang
Veel vrouwen in de overgang hebben last van dagelijks bloedverlies. Of van hevige of onregelmatige menstruaties. Dit is heel normaal. Maar het kan wel erg vervelend zijn! Je kunt je er zelfs onzeker door voelen. Waar komt dagelijks bloedverlies eigenlijk door? En wat kun je doen als je veel last hebt van dagelijks bloedverlies op werk? We verzamelden praktische tips.
 • 1
 • 5
Lees meer

Overgang en jouw leeftijd: is het zover?

overgang leeftijd
Je wilt weten wanneer de overgang bij jou begint. Misschien heb je al wat vage klachten. Of voel je je al een tijdje niet helemaal jezelf en google je je helemaal suf. Want op welke leeftijd begint de overgang dan? Is het echt al zover? Helaas kunnen we je niet vertellen wanneer de overgang precies begint. Want dat is echt voor iedere vrouw anders. Maar als je zo rond de 45 jaar bent, is de kans groot dat bij jou de overgang toch echt is begonnen.
 • 0
 • 10
Lees meer

Korting op het online abonnement van GezondOud

Ledenvoordeel
Kom thuis in beweging met het online abonnement van GezondOud. En krijg toegang tot talloze work-outs voor alle niveaus, gegeven door enthousiaste trainers. Als lid van PGGM&CO betaal je voor een maandabonnement nu geen €15,-, maar €11,95,-. Gelijk fanatiek aan de slag? Profiteer dan van €29,- korting op een jaarabonnement.
Lees meer

2 maanden gratis sporten met Fitchannel

Ledenvoordeel
Jezelf fit krijgen en houden. Met wisselende diensten in zorg en welzijn én allerlei verantwoordelijkheden thuis is dat soms een grote uitdaging. Ben jij op zoek naar een manier om thuis te sporten, op jouw eigen niveau én wanneer het jou uitkomt? Probeer dan nu 2 maanden gratis Fitchannel uit: hét online platform voor een gezonde leefstijl.  Met je abonnement heb je 24/7 toegang tot meer dan 1000 programma's die je helpen bij een gezonde leefstijl; van workouts, ontspanning, afvalprogramma’s tot voedingstips. Voor iedereen zit er wat tussen.
Lees meer

Meld je aan voor het 7-daags online sportprogramma

Wil jij ook fit blijven? Speciaal voor jou hebben wij samen met GezondOud een 7-daags online sportprogramma samengesteld. Van armen tot benen en van kracht tot cardio: al je spieren komen aan bod. Meld je hieronder aan en ontvang het programma de komende 7 dagen in je mailbox.
 • 1
 • 21
Lees meer

Fiets je fit: De 7 leukste fietsroutes in Nederland

Fietsroutes Nederland
Met 22,8 miljoen telt Nederland meer fietsen dan mensen. Met de mooiste routes door het hele land zijn wij zelfs het beste fietsland ter wereld. Daar mogen we best trots op zijn. Want er gaat toch niks boven een fietstocht door onze bosrijke natuur, Hollandse duinen en boerendorpjes? En het is ook nog eens hartstikke gezond! We zetten de 7 leukste fietsroutes in Nederland voor je op een rij. En geven je een paar bonusroutes speciaal voor in de zomer!
 • 8
 • 59
Lees meer