1. Home
 2. Gezond leven

Gezond leven

Je hebt een drukke baan in zorg en welzijn en werkt misschien wel onregelmatig. Hoe zorg je dan als voor een gezonde leefstijl met genoeg slaap, beweging en de juiste voeding? Wij helpen je met tips, hulpmiddelen én handige producten speciaal voor jou. En ben jij op dit moment in de overgang? Ontdek dan op onze speciale pagina hoe je deze periode goed doorkomt. Zodat jij met energie aan het werk blijft.

Jonge vrouw met fiets naar werk
Filteren:

2 maanden gratis sporten met Fitchannel

Ledenvoordeel
Jezelf fit krijgen en houden. Met wisselende diensten in zorg en welzijn én allerlei verantwoordelijkheden thuis is dat soms een grote uitdaging. Ben jij op zoek naar een manier om thuis te sporten, op jouw eigen niveau én wanneer het jou uitkomt? Probeer dan nu 2 maanden gratis Fitchannel uit: hét online platform voor een gezonde leefstijl.  Met je abonnement heb je 24/7 toegang tot meer dan 1000 programma's die je helpen bij een gezonde leefstijl; van workouts, ontspanning, afvalprogramma’s tot voedingstips. Voor iedereen zit er wat tussen. Als PGGM&CO lid ontvang je automatisch een unieke Fitchannel actiecode per e-mail.Deze code kun je op elk gewenst moment gebruiken om je gratis proefabonnement van 2 maanden te activeren op fitchannel.com/pggmenco.  Nog geen lid bij PGGM&CO? Maak dan hier gratis een account aan en ontvang je Fitchannel coupon code binnen 48 uur de code automatisch in je mailbox.
Lees meer

Meld je aan voor het 7-daags online sportprogramma

Wil jij ook fit de zomer tegemoet? Speciaal voor jou hebben wij samen met GezondOud een 7-daags online sportprogramma samengesteld. Van armen tot benen en van kracht tot cardio: al je spieren komen aan bod. Meld je hieronder aan en ontvang het programma de komende 7 dagen in je mailbox.
 • 1
 • 14
Lees meer

Fiets je fit: De 7 leukste fietsroutes in Nederland

Fietsroutes Nederland
Met 22,8 miljoen telt Nederland meer fietsen dan mensen. Met de mooiste routes door het hele land zijn wij zelfs het beste fietsland ter wereld. Daar mogen we best trots op zijn. Want zeg nou zelf; er gaat toch niks boven een fietstocht door onze bosrijke natuur, Hollandse duinen en boerendorpjes? En het is ook nog eens hartstikke gezond! We zetten de 7 leukste fietsroutes in Nederland voor je op een rij.
 • 3
 • 36
Lees meer

Terugkijken webinar: Beter slapen

Webinar
Lig jij ook regelmatig naar het plafond te staren als je eigenlijk wilt slapen? Je bent zeker niet de enige. Terwijl genoeg slaap juist zo belangrijk is om overdag fit aan het werk te blijven. Volg het webinar ‘Beter slapen’ speciaal voor professionals in zorg en welzijn. Ontdek alles over hoe slaap nou precies werkt. En ontvang concrete tips om jouw slaap direct te verbeteren. Ook bij onregelmatige diensten.
Lees meer

Gewoon Gezond voedingsprogramma

Gezond eten helpt je om lekkerder in je vel te zitten en geeft energie. Maar voor veel mensen kóst het ook tijd en energie. En daar heb je vaak al een tekort aan met een drukke baan in zorg en welzijn. Daarom bieden we jou ´Gewoon Gezond`. Een gratis voedingsprogramma dat je 4 weken ontvangt per mail. Tijdens dit programma ga jij aan de slag met jouw eigen voedingsplan vol gezonde, simpele en vooral snelle recepten. Ontwikkeld door voedingsdeskundige Elly Kaldenberg. Want gezond eten hoeft echt niet ingewikkeld te zijn.
 • 1
 • 3
Lees meer

Webinar: Sterk in eten!

Webinar
Veel groente en fruit, vezels en lekker vers. Dat is voor iedereen gezond. Toch vraagt elke leeftijdsfase net even iets anders van ons voedingspatroon. Misschien vraag jij je ook weleens af “Wat kan ik het beste eten en drinken nu ik wat ouder word"? In het webinar 'Sterk in eten' vertelt Elly Kaldenberg je er alles over. Ook geeft ze je een aantal handige do’s en dont’s om direct mee aan de slag te gaan. Bekijk het webinar hieronder. Let op: om het webinar te kijken moet je ingelogd zijn op onze website. Nog geen online account? Maak deze dan nu gratis aan.  
Lees meer

Zorgprofessionals over de overgang: Praten helpt

Collega's in overleg
Praat jij met collega’s over de overgang? Uit onderzoek van IZZ blijkt dat de meerderheid van de vrouwen het fijn vindt om de overgang bespreekbaar te maken. Maar dit is soms nog best lastig. Zeker op de werkvloer. Medisch secretaresse Antoinette (AW)  en wijkziekenverzorgster Monique (MG) vertellen hun ervaringen met de overgang. En delen hun belangrijkste tips.
 • 0
 • 0
Lees meer

Doe de gratis slaapscan

Ledenvoordeel
1 op de 4 professionals in zorg en welzijn heeft moeite met slapen. Heb jij slaapproblemen om serieus te nemen? Of valt het misschien wel mee? Kom er nu achter met de gratis slaapscan van IZZ en Hallo Slaap. Met deze simpele, wetenschappelijk onderbouwde test ontdek je hoe hoog jij scoort op slaapproblemen. En krijg je tips om dit te verbeteren.
Lees meer

Webinar: Meer slaap, meer energie!

Webinar
Uitgerust wakker worden. Wie droomt daar niet van? Door een goede nachtrust voel je je fit en heb je meer energie. Maar hoe werkt dat precies? In dit webinar legt slaapexpert Irma Leijten van HalloSlaap uit wat de functie van slaap is. En nog belangrijker; wat jíj kunt doen om beter te slapen. Kijk het webinar nu terug. 
Lees meer

Poll: hoe goed slaap jij na je nachtdienst?

Draai jij wel eens nachtdiensten? Dat betekent vaak dat je overdag wat uurtjes slaap pakt. Voor sommige professionals is dit geen probleem. Anderen lukt het maar niet om in slaap te komen als de rest van Nederland juist aan een gloednieuwe dag begint. We zijn benieuwd: hoe goed slaap jij na je nachtdienst? Laat het hieronder weten.
 • 3
 • 5
Lees meer