1. Home
 2. Gezond leven

Gezond leven

Je hebt een drukke baan in zorg en welzijn en werkt misschien wel onregelmatig. Hoe zorg je dan voor een gezonde leefstijl met genoeg slaap, beweging en de juiste voeding? Wij helpen je met tips, hulpmiddelen én handige producten speciaal voor jou. En ben jij op dit moment in de overgang? Ontdek dan op onze speciale pagina hoe je deze periode goed doorkomt. Zodat jij met energie aan het werk blijft.

Jonge vrouw met fiets naar werk
Filteren:

Gratis receptenboekje: 5x gezonde lunch to go

Het is soms zo lekker en makkelijk. Even een lunch meepakken uit de kantine op werk. Toch bespaar je al gauw tientallen euro’s per week als jij zelf je lunch meeneemt. In dit gratis receptenboekje delen we daarom 5 heerlijke én gezonde lunchgerechten die je heel makkelijk meeneemt naar je werk. Probeer ze de komende weken eens uit op je werk. Je maakt je collega’s gegarandeerd jaloers.
 • 0
 • 6
Lees meer

Letten op de kleintjes én gezond eten: 5 tips

In deze dure tijden kan het flink lonen om op je dagelijkse kosten aan eten en drinken te besparen. Helaas gaat dit snel ten koste van gezonde voeding. Want die verse bloemkool of paprika tikken nu behoorlijk aan bij het afrekenen. Toch kun je ook met een kleiner budget nog heel goed gezond eten. En dat gaat verder dan alleen je boodschappen. We zetten 5 slimme tips op een rij.
 • 0
 • 6
Lees meer

7x producten waarvan je niet verwacht dat je ze kunt invriezen

7x producten om in te vriezen
9% van ons eten verdwijnt jaarlijks in de vuilnisbak. Dit is slecht voor het milieu én heel erg zonde van het geld. Gelukkig is daar ‘de vriezer’. Hierin blijft je eten veel langer goed. Van brood en soep wist je vast dat je het in de vriezer kunt bewaren. Maar wist je al dat die bos verse kruiden en overrijpe bananen ook de diepvries in kunnen? We delen 7 producten waarvan je niet verwacht dat je ze gewoon kunt invriezen. Zodat jij vanaf vandaag minder hoeft weg te gooien.
 • 1
 • 7
Lees meer

Gratis webinar: Eten om te slapen

Webinar
Is het nou wel of niet slim om voor het slapen nog iets te eten? En hoe zit het met warme melk met honing voor het slapen gaan? Tijdens het webinar 'Eten om te slapen' vertelt voedingsdeskundige Elly alles over de relatie tussen voeding en slaap. En geeft ze tips hoe je hiermee omgaat met een drukke, onregelmatige baan in zorg en welzijn.
Lees meer

Slaapexpert Irma Leijten: "slaap is de basis voor je energie"

Medewerkers in de zorg en welzijn slapen steeds slechter. Dat is de belangrijkste conclusie uit een onderzoek dat PGGM&CO en IZZ hebben laten uitvoeren onder 1290 zorgmedewerkers. Wat zijn de redenen dat juist medewerkers in deze sector een slechte nachtrust hebben? We vroegen Irma Leijten slaapexpert bij HalloSlaap om de resultaten van ons onderzoek eens goed te bekijken.
 • 4
 • 13
Lees meer

Beter slapen? Kom in beweging!

Een goede nachtrust is belangrijk voor lichaam én geest. Slaap je niet voldoende of goed genoeg? Dan slaat de vermoeidheid al gauw toe. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing om beter te slapen: meer bewegen. Klinkt best logisch, toch? Wij vertellen er meer over.
 • 1
 • 20
Lees meer

Korting op Beweegpakket “Beter slapen door meer bewegen”

Ledenvoordeel
Wil jij makkelijker in slaap vallen? Of beter doorslapen? Start met het beweegpakket “Beter slapen door meer bewegen”. In 4 weken ga je samen met de trainers van GezondOud aan de slag. Je krijgt elke week 3 verschillende trainingen van 30 miniuten.   Als lid van PGGM&CO betaal je voor het beweegpakket nu geen € 9,95 maar eenmalig € 7,95.  
Lees meer

Ademhalingsoefeningen om sneller in slaap te vallen

Lig jij ’s nachts lang te piekeren in bed? En dwalen je gedachten alle kanten op behalve naar dromenland? Er zijn veel manieren om sneller de slaap te vatten. Wij vertellen je er meer over. En leren je hoe je door middel van ademhalingsoefeningen makkelijk en snel in slaap valt.
 • 1
 • 6
Lees meer

Wakker door stress? 7 tips om beter te slapen

Iedereen ligt weleens wakker door stress. Gedoe op het werk, een druk gezinsleven of zorgen om familie zijn veelgenoemde redenen. Het is nog vervelender als het voor een langere periode invloed heeft op je nachtrust. Wij geven je 7 tips om beter te slapen.
 • 4
 • 18
Lees meer

Stoppen met piekeren? Zo simpel kan het zijn

Er zijn mensen die zorgeloos door het leven gaan. Alsof er geen zuchtje wind staat. Behoor jij niet tot deze groep? En stormt het vaak in je hoofd? Gelukkig zijn er manieren om te stoppen met piekeren. Na het lezen van dit artikel weet je hoe je jouw geest van windkracht 10 naar windstil krijgt.
 • 2
 • 26
Lees meer