1. Home
 2. Gezond leven

Gezond leven

Je hebt een drukke baan in zorg en welzijn en werkt misschien wel onregelmatig. Hoe zorg je dan als voor een gezonde leefstijl met genoeg slaap, beweging en de juiste voeding? Wij helpen je met tips, hulpmiddelen én handige producten speciaal voor jou. En ben jij op dit moment in de overgang? Ontdek dan op onze speciale pagina hoe je deze periode goed doorkomt. Zodat jij met energie aan het werk blijft.

Jonge vrouw met fiets naar werk
Filteren:

Samen in de zorg, samen slaapgebrek

Gaby en Walter werken allebei in de zorg. Eerder hadden ze verschillende werkschema’s en ieder een ander dag- en nachtritme. Tel daar de komst van hun eerste kindje bij op en er zijn genoeg redenen voor slaapproblemen. In een persoonlijk interview vertellen ze wat hen door deze tijd heen heeft geholpen.
 • 0
 • 0
Lees meer

‘Ik heb weer rust in mijn hoofd’

Monique geniet van haar werk als verzorgende ouderenzorg. Maar werken met ouderen is ook intensief. Soms is het lastig om “rust in je hoofd” te vinden. Nadat de druk bij Monique zo hoog opliep, besloot ze dat het zo niet langer kan. Ze zocht een manier om te ontspannen en meer tijd voor haarzelf te nemen. En die vond ze. Hieronder vertelt ze erover.
 • 0
 • 0
Lees meer

Kende jij deze 7 verrassende effecten van genoeg slaap?

Dat slapen gezond is wist je natuurlijk al. Na een goede nachtrust kom jij fitter én vrolijker de dag door. Ook is je concentratie overdag een stuk beter. Maar wist je dat genoeg slaap nog veel meer effecten heeft? We zetten 7 positieve maar minder bekende effecten voor je op een rij.
 • 0
 • 0
Lees meer

Zo val je sneller in slaap na je nachtdienst

Draai jij ook wel eens nachtdiensten? Dan weet je dat het niet altijd even makkelijk is om daarna lekker te slapen. Want terwijl jij je bed induikt, begint de rest van het land aan een gloednieuwe dag. Toch zijn die uurtjes slaap juist zo belangrijk om je weer fit en energiek te voelen. Ontdek daarom een aantal slimme trucks waarmee je zo in dromenland bent na je nachtdienst.
 • 0
 • 1
Lees meer

Webinar Fit de zomer door terugkijken

Webinar
Wil jij van deze zomer genieten én nog steeds gezond en fit blijven? In deze speciale zomereditie van ‘Eet je fit’ vertelt Elly Kaldenberg hoe dat prima samengaat. Kijk op deze pagina het webinar terug. En open hieronder het boekje met daarin de inhoud van het webinar én heerlijke, zomerse recepten. Let op: om het webinar te kijken moet je ingelogd zijn op onze website. Nog geen online account? Maak deze dan nu gratis aan.
Lees meer

Is jouw slaapkamer goed ingericht voor een goede nachtrust? 7 tips op een rij

Te weinig slapen is slecht voor je. Het is niet goed voor je gezondheid en laten we maar niet beginnen over je humeur… Gelukkig kun je een hoop dingen doen om je slaap te verbeteren! Te beginnen in de slaapkamer. Dé plek waar het allemaal gebeurt. We geven je 7 tips om je slaapkamer in te richten voor een goede nachtrust.
 • 0
 • 0
Lees meer

Oefening: ontspannen in slaap vallen

Krista legt de oefening in slaap komen uit
Soms lukt in slaap vallen gewoon niet. Je denkt nog aan het gesprek met die patiënt of aan je boodschappenlijstje voor morgen. Met deze oefening van beleefpsycholoog Krista Snijders geef je bewust aandacht aan je lichaam en val je zo in slaap. Welterusten!
 • 0
 • 5
Lees meer

Gezonder eten? Volg gratis het online voedingsprogramma met Elly Kaldenberg

Van gezond eten voel je je fitter én krijg je meer energie. Maar waar moet je beginnen met een drukke baan in zorg en welzijn? Met dit programma helpt voedingsdeskundige Elly jou in 4 weken op weg naar een gezond(er) eetpatroon. Ontvang het voedingsprogramma in 4 delen in je mailbox en volg hem wanneer het jóu uitkomt. Al meer dan 1000 zorgcollega’s gingen je voor.
 • 52
 • 166
Lees meer

E-book: deze 3 maaltijden kun je heel makkelijk invriezen

maaltijden invriezen
Van gezond eten voel je je fitter en heb je meer energie. Toch is het soms best een uitdaging om elke dag weer een gezonde maaltijd op tafel te toveren. Zeker met een drukke baan in zorg en welzijn. Download daarom hieronder ons e-book met 3 makkelijke, gezonde én lekkere maaltijden die je ideaal kunt invriezen. Zo plan je vooruit en hoef jij je maaltje na die drukke werkdag alleen nog maar op te warmen.
 • 5
 • 42
Lees meer

Online beweegprogramma GezondOud

Ledenvoordeel
Gezond blijven. Dat willen we allemaal! Met de online trainingen van GezondOud blijf je lekker in beweging. Gewoon vanuit huis. Voor € 15,- per maand krijg je toegang tot een ruim aanbod trainingen.
Lees meer