1. Home
 2. Werk-privébalans

Werk-privébalans

Als professional in zorg en welzijn is het soms best even zoeken naar de juiste balans. Misschien werk je onregelmatig en is de werkdruk hoog. Of zorg je thuis ook voor anderen. Wij helpen je daarom met tips en waardevolle informatie om werk en privé in balans te houden.

collega's zitten aan tafel koffie te drinken
Filteren:

Maak het jezelf makkelijk: 5 ‘life hacks’ om werken in zomer relaxt te maken

Ventilator
Hebben je collega's al lekker vakantie terwijl jij keihard aan het bikkelen bent? En duurt het nog even voordat je zelf kan genieten van je welverdiende vakantie? Met een beetje ‘pech’ is het ook nog eens hartstikke lekker weer en staat het zweet je op het voorhoofd. Met deze 5 zomer 'life hacks' maak je het jezelf een stuk makkelijker als je mag werken in de hitte … 
 • 3
 • 50
Lees meer

Jacolien bouwde een speciale band op met Sarah

Met sommige patiënten heb je een extra klik. Anders dan anderen, vergeet je ze nooit meer. Soms blijft er zelfs nog jarenlang contact. Jacolien (36 jaar) werkte 9 jaar als wooncoach en daarna als jeugd- en gezinscoach in het wijkteam. Met Sarah bouwde ze een speciale band op.
 • 0
 • 0
Lees meer

Help! Je moet in quarantaine! 25 tips om de tijd door te komen

vrouw is in paniek met handen in het haar
Help! Je bent positief getest op corona! Misschien vermoedde je het al? Of ben je er totaal door verrast? Het kan ook zijn dat je bij iemand in de buurt was die nu positief getest is... Hoe dan ook; je moet in quarantaine. Wat nu?
 • 5
 • 27
Lees meer

De Florence Nightingale Guidelight: hét ideale cadeau voor zorgprofessionals

Het Historisch College FNI heeft samen met Weltevree iets heel speciaals ontwikkeld: een guidelight met daarop een persoonlijke boodschap én handtekening van Florence Nightingale. Ze werd bekend als ‘The lady with the lamp’, omdat ze vaak ’s nachts met een lantaarn de ronde deed langs haar patiënten. Rondom de dag van de verpleging hebben wij 12 van deze bijzondere lampen mogen weggeven aan een aantal hardwerkende verpleegkundigen onder ons.
 • 46
 • 92
Lees meer

Maak je werk bijzonder leuk met deze 3 tips

Vrouw lacht in de zon
Doe dat waar je echt blij van wordt, en je werkt nooit een dag in je leven. Een bekende uitspraak, maar misschien ook wat overdreven. Werk is tenslotte werk en het hoort er nu eenmaal bij. Of toch niet? Werk in de zorg zou wel eens de uitzondering kunnen zijn. De waardering van cliënten, de gedeelde passie met collega’s en het feit dat geen dag hetzelfde is: je werk daagt je uit en geeft voldoening. Door juist energie te stoppen in de dingen waar je energie van krijgt, haal je het maximale uit je werk. Met meer plezier je werk doen, dat zit in jou en in de kleine dingen. Met deze tips maak je jouw werk bijzonder leuk!
 • 2
 • 23
Lees meer

5 tips van zorgcollega’s om echt pauze te nemen

Collega's drinken koffie tijdens pauze in de zorg
Met een drukke baan in de zorg zijn pauzemomenten extra belangrijk. Maar hoe zorg je dat je jouw pauze goed besteedt zodat je weer met energie aan de slag gaat? Ontdek hieronder 5 tips van jouw collega’s uit de zorg om pauze te nemen. En er écht van te genieten.
 • 15
 • 313
Lees meer

3 tips om je collega’s scherp te houden

Tafel vol kopjes koffie
Collega’s ... Het zijn net mensen. En op de werkvloer heb je te maken met veel verschillende persoonlijkheden. De een is niet moe te krijgen, terwijl de ander regelmatig de kantjes ervan af loopt. Met de een vorm je een dreamteam, terwijl de samenwerking met de ander je onnodig veel energie kost. Heb je net iets te vaak te maken met het laatste type? Dan is het belangrijk om hier snel iets aan te doen. We geven je 3 tips om je collega’s (en jezelf) scherp te houden. En zo te zorgen voor een fijne werksfeer.
 • 4
 • 375
Lees meer

5 redenen waarom werken in de zorg zo bijzonder is

werken in de zorg: verpleegster houdt plastic hart vast
Het is weer tijd voor de jaarlijkse Week van Zorg en Welzijn. Veel organisaties openen deze week hun deuren en laten zo zien hoe het is om werkzaam te zijn in zorg en welzijn. Omdat werken in de zorg niet altijd even positief in het nieuws komt, geven wij je vijf redenen waarom het juist wel zo bijzonder is.
 • 2
 • 104
Lees meer

Werkplezier in de zorg: 7x LOL op de werkvloer

dokter met patiënt aan het lachen
Het is soms flink aanpoten in onze sector. Juist daarom is werkplezier in de zorg zo belangrijk. Ben je niet zo’n grapjas? Of ligt je lolbroek in de wasmand? Wij geven je 7 tips voor meer plezier en ontspanning op de werkvloer. Want samen lachen is gezond!
 • 3
 • 30
Lees meer

3 redenen waarom jonge medewerkers vaker een burn-out hebben

Jonge dame kijkt verdrietig door burnout
Ben of ken je iemand tussen de 25 en 35 jaar die thuiszit met een burn-out? Dan ben je niet de enige. In de zorgsector is de kans nog groter om opgebrand te raken. Vorig jaar werd in de zorg de hoogste stijging van jonge medewerkers met een burn-out ooit gemeten. Hoe komt het toch dat juist zoveel jonge mensen een burn-out hebben?
 • 0
 • 0
Lees meer