1. Home
 2. Werk-privébalans

Werk-privébalans

Als professional in zorg en welzijn is het soms best even zoeken naar de juiste balans. Misschien werk je onregelmatig en is de werkdruk hoog. Of zorg je thuis ook voor anderen. Wij helpen je daarom met tips en waardevolle informatie om werk en privé in balans te houden.

collega's zitten aan tafel koffie te drinken
Filteren:

Webinar: 'Hallo zelfvertrouwen

Webinar
In het gratis webinar 'Hallo zelfvertrouwen' (met accreditatiepunt) gaan we in op hoe zelfvertrouwen werkt en waarom het normaal is dat het af en toe wankelt. Wanneer je begrijpt hoe je hier zelf invloed op kan hebben, komt dit je werk ten goede en helpt het je te blijven functioneren in ingewikkelde situaties en onder toenemende druk.
Lees meer

Vroegpensioen vanaf 1 september mogelijk voor de VVT

Werk jij in een verpleeghuis, verzorgingstehuis of in de thuiszorg? Dan is het vanaf 1 september mogelijk om met vroegpensioen te gaan als je voldoet aan de zware-beroepen-regels. Wat dat precies betekent verschilt per sector. De regeling wordt namelijk door vakbonden en werkgevers in een cao afgesproken.
 • 2
 • 12
Lees meer

Poll: hoe kijk jij naar jouw loopbaan?

smileys blij, neutraal en boos
Hoe blij ben jij met je loopbaan in zorg en welzijn? Misschien zit je wel helemaal op je plek. Of krijg je juist totaal geen energie van je werk op dit moment. Vul hieronder onze speciale poll in. En ontdek hoe jouw collega’s naar hun loopbaan kijken.
 • 2
 • 29
Lees meer

Ik kan eindelijk weer écht de tijd nemen om voor anderen te zorgen

Je hebt jarenlang voor mensen gezorgd en dan is het moment ineens daar. Je gaat met pensioen. Hoe geef je invulling aan deze tijd en blijf je doen waar jíj blij van wordt? In een persoonlijk interview vertelt Jannie hoe zij als zeventigjarige nog steeds verbonden is met de bijzondere sector waarin ze haar hele leven heeft gewerkt. En vertelt ze alles over hét grote voordeel van vrijwilligerswerk in de zorg.
 • 5
 • 55
Lees meer

Dé 3 mindfulness oefeningen om in de zorg toe te passen

dokter loopt met patiënt
Werken in de zorg kost soms veel energie. De druk is hoog en het werk kan emotioneel veel van je vragen. Mindfulness helpt je om weer te ontspannen. En aandacht te hebben voor het hier en nu. Ook in je werk als zorgprofessional kan mindfulness een groot verschil maken. Bijvoorbeeld om cliënten of patiënten te kalmeren. Ontdek hieronder 3 mindfulness oefeningen die ideaal zijn om in de zorg toe te passen. Bij jezelf én jouw cliënten of patiënten.
 • 0
 • 4
Lees meer

4x waarom een mindful mindset zo belangrijk is als zorgprofessional

Vrouw met bloemen en gieter
Je bent nog niet klaar met de ene patiënt of je ‘moet’ alweer door naar de volgende. Ook al ben je fysiek aanwezig, je hoofd is er nog helemaal niet bij. Mindfulness kan je hierbij helpen. Het geeft je brein een korte pauze en helpt je om in het nu te zijn. Zo kun je er beter voor je patiënten zijn. En heb je aan het eind van de dag nog genoeg energie. Hieronder vertellen we meer over mindfulness en leggen we uit waarom het juist voor zorgprofessionals zo interessant is.
 • 0
 • 0
Lees meer

Een handig overzicht met agressietrainingen in heel Nederland

Verpleegkundigen in gesprek
Wat helpt jou om beter met agressie en ongewenst gedrag op de werkvloer om te gaan? In ons onderzoek gaven professionals aan vooral behoefte te hebben aan voorlichtingen en trainingen. Op deze pagina vind je daarom een handig overzicht van agressietrainingen voor zorg en welzijn door het hele land.
 • 3
 • 2
Lees meer

Webinar Mindful zorgen = beter zorgen

Webinar
Kon jij als kind ook zo van de dag genieten, alsof er geen gisteren of morgen bestond? En zou jij dat gevoel wel weer willen hebben? Mindfulness helpt om meer in het hier en nu te leven. Tijdens dit webinar leggen psychologen Simone en Lotte uit hoe je dit aanpakt met een baan in zorg en welzijn.
Lees meer

Je collega helpen na een ingrijpende gebeurtenis: 5 do’s en don’ts

collega deelt zijn ervaring na ingrijpende gebeurtenis op werk
Een cliënt die ineens uit z’n slof schiet, een familielid van een patiënt die naar je scheldt of pestgedrag vanuit collega’s. Helaas komt agressief en ongewenst gedrag op de werkvloer nog regelmatig voor. Uit ons onderzoek blijkt dat professionals het liefst door hun eigen collega’s worden opgevangen na zo’n ingrijpende gebeurtenis. Want als collega weet jij als geen ander hoe de ander zich moet voelen. Maar hoe kun je er op zo’n moment het beste voor je collega zijn? We zetten 5 do’s en don’ts voor je op een rij.
 • 3
 • 31
Lees meer

Elke dag kreeg ik scheldwoorden naar mijn hoofd als een soort ‘goedemorgen'

Man met gebalde vuist
Rob Heebink verpleegt ouderen bij zorgorganisatie Markenheem. Hij vertelt hoe zijn collega’s en hij omgaan met agressie en geweld. En wat dit met je doet als zorgmedewerker.
 • 0
 • 6
Lees meer