1. Home
 2. Werk-privébalans

Werk-privébalans

Als professional in zorg en welzijn is het soms best even zoeken naar de juiste balans. Misschien werk je onregelmatig en is de werkdruk hoog. Of zorg je thuis ook voor anderen. Wij helpen je daarom met tips en waardevolle informatie om werk en privé in balans te houden.

collega's zitten aan tafel koffie te drinken
Filteren:

Webinar De kracht van motivatie

Webinar
Ben jij ook in zorg en welzijn gaan werken vanuit je hart? En wil je die motivatie en voldoening waarmee je ooit begonnen bent weer terugvinden? Volg dan het gratis webinar ‘De kracht van Motivatie’ met accreditatiepunt. Klinisch Psycholoog Simone das Dores vertelt hoe jij jouw eigen motivatie een boost kunt geven én hoe je cliënten en collega’s kunt motiveren.
Lees meer

21 verrassende vragen voor een goed gesprek: jullie beste tips

vragen voor een goed gesprek
Met onze zomerse winactie vroegen wij leden om hun favoriete vraag voor een goed gesprek met ons te delen. Dit leverde honderden interessante, originele en creatieve vragen op. Onwijs bedankt hiervoor! Wij verzamelden de 21 meest verrassende vragen om elkaar nóg beter te leren kennen. En zetten ze hieronder voor je op een rij. Ideaal voor tijdens de vakantie of een gezellige avond met je partner, familie of vrienden.
 • 4
 • 15
Lees meer

In de schijnwerpers: Martine Hermans

Op de Dag van de Zorg werden 12 professionals uitgeroepen tot Zonnetje voor de Zorg. Zij werden enorm gewaardeerd om hun inzet en bijdrage in zorg en welzijn. Daarom delen we de komende tijd de verhalen achter deze zonnetjes. Waarom zijn ze ooit in de sector begonnen? En waar dromen ze nog van voor hun verdere loopbaan? Dit keer spraken we Martine Hermans, Zonnetje van Limburg. Zij werkt als praktijkcoördinator voor recovery en ICU/CCU én als leerlingbegeleider. Ze werd door haar collega Annet genomineerd omdat ze altijd voor iedereen klaar staat.
 • 0
 • 0
Lees meer

Poll: hoe zag jouw vakantie er als kind uit?

Waar we tegenwoordig de hele wereld over vliegen voor onze vakantie, was dat vroeger wel anders. We zijn benieuwd: hoe zag jouw vakantie er als kind uit? Vroeger ... toen AIRBNB en Google Maps nog niet bestonden. En we elkaar via social media nog niet gek konden maken met jaloersmakende foto's van witte stranden en prachtige natuurlandschappen. Vul hieronder de poll in en deel in de reacties jouw leukste vakantieherinnering als kind.
 • 36
 • 29
Lees meer

Winnaars journal voor quality time met je zelf bekend

Tijd voor jezelf nemen. Dat blijkt voor zorgprofessionals de allergrootste uitdaging tijdens de vakantie. Niet gek ook, als je zo gewend bent om altijd voor anderen te zorgen. Maar wel heel belangrijk. Want door even wat quality time met jezelf te houden, heb jij weer meer energie om er voor anderen te zijn. Daarom geven wij 3 exemplaren van de journal ‘Doe elke dag iets om te ontspannen’ weg. Zodat jij tijdens, maar vooral ook ná je vakantie, een momentje voor jezelf kunt pakken.
 • 0
 • 58
Lees meer

Winnaars kaartspel openhartig bekend!

Tijdens de lange zomeravonden gaat er niets boven een goed gesprek. Maar … daar heb je wel leuke vragen voor nodig. Kun jij nog wel wat inspiratie gebruiken? Goed nieuws! Wij geven 3 Openhartig kaartspellen weg. Dit spel bevat meer dan 100 afwisselende, verrassende en gedurfde vragen om op een leuke manier meer te weten te komen over elkaar. Óók als je de ander al heel lang kent. Ideaal dus om mee te nemen op vakantie. Of om erbij te pakken tijdens die gezellige bbq met vrienden, familie of buren.
 • 0
 • 51
Lees meer

Maak het jezelf makkelijk: 5 ‘life hacks’ om werken in zomer relaxt te maken

Ventilator
Hebben je collega's al lekker vakantie terwijl jij keihard aan het bikkelen bent? En duurt het nog even voordat je zelf kan genieten van je welverdiende vakantie? Met een beetje ‘pech’ is het ook nog eens hartstikke lekker weer en staat het zweet je op het voorhoofd. Met deze 5 zomer 'life hacks' maak je het jezelf een stuk makkelijker als je mag werken in de hitte … 
 • 3
 • 51
Lees meer

Werk loslaten tijdens je vakantie: 5 tips van collega's

Geniet je eindelijk van je welverdiende vakantie, ben je nóg met werk bezig. Herkenbaar? Je bent zeker niet de enige. Uit ons laatste onderzoek bleek dat bijna de helft van de zorgmedewerkers tijdens hun vakantie regelmatig aan werk denkt. Gelukkig lieten veel leden ons ook weten wat hen wél helpt om het werk tijdens de vakantie los te laten. We zetten hun slimme tips hieronder voor je op een rij.
 • 7
 • 34
Lees meer

Poll: wat doe jij het liefst tijdens je vakantie?

De zomer is begonnen! Wij zijn benieuwd: wat doe jij het allerliefst tijdens jouw welverdiende vakantie? Misschien plof jij maar al te graag in je luierstoel met een goed boek. Of ga je er juist liever op uit voor een mooie fietstocht of wandeling. Vul hieronder de poll in en bekijk hoe jouw collega's hun vakantie het liefst besteden.
 • 6
 • 48
Lees meer

In de schijnwerpers: Remco Kingma

Op de Dag van de Zorg werden 12 zorg- en welzijnsprofessionals uitgeroepen tot Zonnetje voor de Zorg. De komende tijd delen we de verhalen achter deze zonnetjes. Waarom zijn ze ooit in de sector begonnen? Waar hebben ze hun eretitel aan verdiend? En waar dromen ze nog van voor hun verdere loopbaan? Dit keer spraken we Remco Kingma (28), Zonnetje van Groningen. Hij is contactverpleegkundige en werd door zijn collega Tineke genomineerd om zijn altijd vrolijke houding.
 • 1
 • 0
Lees meer