1. Home
 2. Werk-privébalans

Werk-privébalans

Als professional in zorg en welzijn is het soms best even zoeken naar de juiste balans. Misschien werk je onregelmatig en is de werkdruk hoog. Of zorg je thuis ook voor anderen. Wij helpen je daarom met tips en waardevolle informatie om werk en privé in balans te houden.

Werk en privé in balans
Filteren:

Een handig overzicht met agressietrainingen in heel Nederland

Verpleegkundigen in gesprek
Wat helpt jou om beter met agressie en ongewenst gedrag op de werkvloer om te gaan? In ons onderzoek gaven professionals aan vooral behoefte te hebben aan voorlichtingen en trainingen. Op deze pagina vind je daarom een handig overzicht van agressietrainingen voor zorg en welzijn door het hele land.
 • 0
 • 0
Lees meer

29 juni: webinar Mindful zorgen = beter zorgen

Webinar
Kon jij als kind ook zo van de dag genieten, alsof er geen gisteren of morgen bestond? En zou jij dat gevoel wel weer willen hebben? Mindfulness helpt om meer in het hier en nu te leven. En tijdens het gratis webinar mét accreditatiepunt op dinsdagavond 29 juni leggen psychologen Simone en Lotte uit hoe je dit aanpakt met een baan in zorg en welzijn.
Lees meer

Je collega helpen na een ingrijpende gebeurtenis: 5 do’s en don’ts

Een cliënt die ineens uit z’n slof schiet, een familielid van een patiënt die naar je scheldt of pestgedrag vanuit collega’s. Helaas komt agressief en ongewenst gedrag op de werkvloer nog regelmatig voor. Uit ons onderzoek blijkt dat professionals het liefst door hun eigen collega’s worden opgevangen na zo’n ingrijpende gebeurtenis. Want als collega weet jij als geen ander hoe de ander zich moet voelen. Maar hoe kun je er op zo’n moment het beste voor je collega zijn? We zetten 5 do’s en don’ts voor je op een rij.
 • 0
 • 0
Lees meer

Webinar: Zet de patiënt op 2

Webinar
Werken in zorg en welzijn is de mooiste baan die er is. Maar steeds vaker zien we hoe professionals energie verliezen in hun werk. In zorg en welzijn sta jij altijd klaar voor anderen. Collega’s kunnen op je rekenen en voor de patiënt of cliënt geldt dat al helemaal. Die staat op één. Maar hoe goed zorg jij voor jezelf? In het praktische webinar 'Zet de patiënt op 2' leer jij jezelf vaker op één te zetten. Je gaat aan de slag met waar je nu staat en wat je wil bereiken met je baan in de zorg. We laten ook zien hóe je dit bereikt. Want zorgen voor anderen, begint bij jezelf.
Lees meer

Resultaten onderzoek agressie en ongewenst gedrag op de werkvloer

De meerderheid van de professionals in zorg en welzijn heeft de afgelopen 12 maanden te maken gehad met agressie en ongewenst gedrag. Dit varieerde van verbale of fysieke agressie tot seksuele of andere intimidatie of bedreiging. Deze uitkomsten lees je in het rapport ‘Agressie en ongewenst gedrag op de werkvloer’. Dit onderzoek is in opdracht van en in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gehouden onder werknemers in de sector zorg en welzijn. Ruim 11.000 respondenten, waarvan de meeste lid van PGGM&CO, deelden hun ervaring.
 • 10
 • 34
Lees meer

Ontdek wat meer of minder werken betekent voor je portemonnee met de WerkUrenBerekenaar

Wil jij meer of minder werken maar weet je niet precies wat dit betekent voor je inkomsten? Reken het nu gemakkelijk uit met de WerkUrenBerekenaar, een initiatief van WOMEN Inc, het Nibud en Stichting het Potentieel Pakken. Deze online tool laat zien wat het je onder de streep oplevert als je meer of minder uren gaat werken.
 • 0
 • 2
Lees meer

Alsjeblieft, de infographic 3 extra tips om met ongewenst gedrag in de zorg om te gaan

Twee vingers met getekende gezichten waarvan een verdrietig en een boos
Heb jij weleens te maken met ongewenst gedrag op de werkvloer? En vind je het moeilijk om hiermee om te gaan? In onze gratis infographic geven we je 3 tips om vandaag al mee aan de slag te gaan.
 • 0
 • 0
Lees meer

Ontspanningsoefeningen voor het hele lichaam

Ontspanning is nodig om je lichaam en geest te laten herstellen van inspanning. Met deze oefeningen van beleefpsycholoog Krista Snijders kun je concreet aan de slag. Maak bijvoorbeeld even je schouders los tijdens je lunchpauze. Of pak een balletje en ontspan je voeten na een lange nachtdienst.
 • 2
 • 6
Lees meer

Oefening: ontspannen in slaap vallen

Soms lukt in slaap vallen gewoon niet. Je denkt nog aan het gesprek met die patiënt of aan je boodschappenlijstje voor morgen. Met deze oefening van beleefpsycholoog Krista Snijders geef je bewust aandacht aan je lichaam en val je zo in slaap. Weltrusten!
 • 0
 • 4
Lees meer

Elke dag kreeg ik scheldwoorden naar mijn hoofd als een soort ‘goedemorgen'

Rob Heebink verpleegt ouderen bij zorgorganisatie Markenheem. Hij vertelt hoe zijn collega’s en hij omgaan met agressie en geweld. En wat dit met je doet als zorgmedewerker.
 • 0
 • 0
Lees meer