Dit idee komt van Danielle (Jeugdzorg )

Eigen wasmiddel

Wasmiddelen voor kleding zijn erg prijzig. Dat kan goedkoper en milieuvriendelijker. Dat kan met ZEEP en SODA. Iedereen heeft wel een zeep blok in huis en anders bij vrienden en familie. Zeep 250 gram raspen, 2 eetlepel soda erbij en opgieten met 5 liter heet water. Desgewenst kan men er nog een etherische olie bij doen voor de geur. Goed roeren en laten afkoelen. Daarna weer goed roeren en in een fles of jerrycan gieten. Klaar voor gebruik. Kosten 3 euro voor 5 liter. Als wasverzachter een scheut azijn erbij, ook goed voor de wasmachine en dus langere levensduur. Kosten 98 cent per liter. Met een zeepklopper kan je zeep water maken als vervanging van je allesreiniger.

Stemmen is niet meer mogelijk. bekijk de volledige lijst
#100
Idee van Danielle
Scroll verder

De winnaar maakt kans op een teamuitje én een workshop van Annemarie van Gaal!

De Fitte Top 100 is een initiatief van

Onze missie

De toenemende inflatie en stijgende kosten maken het leven steeds duurder. Ook professionals in zorg en welzijn merken dit in hun portemonnee.

Om professionals in zorg en welzijn te helpen, lanceren PFZW en PGGM&CO de Fitte Top 100: 1 website, 100 ideeën om financieel fit te blijven.

Een platform voor én door professionals in zorg en welzijn. Vind en deel inspiratie om financieel fit te blijven. Alleen of samen met je collega's.

PFZW

Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) is hét pensioenfonds van, voor en door de sector zorg en welzijn. Werknemers, werkgevers en sociale partners zorgen bij PFZW samen voor een goed pensioen in een leefbare wereld. Wij vinden dat mensen die altijd zorgen voor anderen, een goede oude dag verdienen. Daarom zorgen wij voor een goed pensioen.

PGGM&CO

PGGM&CO is dé ledenorganisatie voor iedereen die werkt of heeft gewerkt in zorg en welzijn. Wij geloven dat fitte medewerkers de basis zijn van een gezonde sector. Daarom bieden wij diensten en producten om mentaal, fysiek en financieel fit te blijven. Want je kunt een ander pas echt helpen als je goed voor jezelf zorgt.