Dit idee komt van Ton (VVT)

Alles tegelijk stuk? Spaar per maand voor onverwachtse kosten

Ken je dat de wet van Murphy? Koelkast stuk, niet lang daarna je wasmachine en even later begeeft ook je tv het. Grote uitgave die vaak ineens komen. Wanneer je de verwachte afschrijving van alle apparaten per maand uitrekent, dat bedrag optelt en kan sparen heb je op een gegeven moment altijd genoeg geld om nieuwe apparatuur te kopen op het moment dat het onverwacht nodig is. Dus als te wasmachine €500,- heeft gekost en 8 jaar mee gaat is dat 500 delen door 8 jaar en dan delen door 12 maanden is €5,21 per maand. Opgeteld wordt dat best een groot bedrag en kan je niet in een keer missen. Begin met een klein bedrag stel €10,- en bouw dat steeds na een half jaar uit. Zo kan je ook wennen aan een keer minder naar de bioscoop of uit eten te gaan. Dat is misschien minder leuk maar wel verstandig, rood staan kost immers ook geld. En de enkele keer dat je dan te weinig dreigt te hebben, vul je je betaalrekening gewoon zelf aan."

Stemmen is niet meer mogelijk. bekijk de volledige lijst
#143
Idee van Ton
Scroll verder

De winnaar maakt kans op een teamuitje én een workshop van Annemarie van Gaal!

De Fitte Top 100 is een initiatief van

Onze missie

De toenemende inflatie en stijgende kosten maken het leven steeds duurder. Ook professionals in zorg en welzijn merken dit in hun portemonnee.

Om professionals in zorg en welzijn te helpen, lanceren PFZW en PGGM&CO de Fitte Top 100: 1 website, 100 ideeën om financieel fit te blijven.

Een platform voor én door professionals in zorg en welzijn. Vind en deel inspiratie om financieel fit te blijven. Alleen of samen met je collega's.

PFZW

Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) is hét pensioenfonds van, voor en door de sector zorg en welzijn. Werknemers, werkgevers en sociale partners zorgen bij PFZW samen voor een goed pensioen in een leefbare wereld. Wij vinden dat mensen die altijd zorgen voor anderen, een goede oude dag verdienen. Daarom zorgen wij voor een goed pensioen.

PGGM&CO

PGGM&CO is dé ledenorganisatie voor iedereen die werkt of heeft gewerkt in zorg en welzijn. Wij geloven dat fitte medewerkers de basis zijn van een gezonde sector. Daarom bieden wij diensten en producten om mentaal, fysiek en financieel fit te blijven. Want je kunt een ander pas echt helpen als je goed voor jezelf zorgt.