Dit idee komt van Rita (Welzijn )

Arbeidskrapte, pak nu je kans en doe er je voordeel mee!

In deze lastige tijd van prijsstijgingen, is het behalve te kijken waar je je lasten kunt verlichten in je leven een andere insteek om te kijken of je wellicht je inkomen kunt verhogen. Is je werkgever echter niet bereid of in staat om je een hoger salaris te bieden? Onderhandel dan over je secundaire arbeidsvoorwaarden. Hier is vaak meer ruimte voor, omdat het je werkgever minder geld kost. Je kunt bijvoorbeeld vragen of je op kosten van de zaak een opleiding mag volgen. Een andere optie is om te onderhandelen over meer vakantiedagen, hybride werken of een flexibeler rooster. Want de werkgever die geen extraatjes biedt, kan het nu verliezen van concurrerende organisaties. Bedrijven proberen momenteel personeel weg te kapen door net iets meer loon of betere arbeidsvoorwaarden te bieden. Dit is dus het moment om te onderhandelen.’ Je maandsalaris wordt er niet hoger van, maar je maakt wel wat minder uren voor hetzelfde geld. In verhouding stijgt je uurloon dus wel. Bekijk voor je gaat onderhandelen met je werkgever eens vacatures met een vergelijkbare functie. Pik er een paar uit waarin betere arbeidsvoorwaarden worden geboden, dan kun je deze ter vergelijking naast je eigen contract leggen. Als je werkgever uiteindelijk niets voor je kan betekenen, dan is het misschien toch beter om naar een ander bedrijf over te stappen dat zoiets wel kan bieden. Bovendien heb je een grote kans dat je meer kunt verdienen als je van baan verandert. Een nieuwe baan betekent namelijk ook een nieuwe kans om te onderhandelen over je loon. Het zoeken naar nieuw werk vanuit een bestaande baan geeft je bovendien een sterke onderhandelingspositie. Je inkomen blijft een belangrijke rol spelen in hoe gelukkig je bent. Verdien je op dit moment een te laag salaris en weet je zeker dat je elders meer geld kunt verdienen? Dan is het beter om van baan te veranderen.

Stemmen is niet meer mogelijk. bekijk de volledige lijst
#120
Idee van Rita
Scroll verder

De winnaar maakt kans op een teamuitje én een workshop van Annemarie van Gaal!

De Fitte Top 100 is een initiatief van

Onze missie

De toenemende inflatie en stijgende kosten maken het leven steeds duurder. Ook professionals in zorg en welzijn merken dit in hun portemonnee.

Om professionals in zorg en welzijn te helpen, lanceren PFZW en PGGM&CO de Fitte Top 100: 1 website, 100 ideeën om financieel fit te blijven.

Een platform voor én door professionals in zorg en welzijn. Vind en deel inspiratie om financieel fit te blijven. Alleen of samen met je collega's.

PFZW

Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) is hét pensioenfonds van, voor en door de sector zorg en welzijn. Werknemers, werkgevers en sociale partners zorgen bij PFZW samen voor een goed pensioen in een leefbare wereld. Wij vinden dat mensen die altijd zorgen voor anderen, een goede oude dag verdienen. Daarom zorgen wij voor een goed pensioen.

PGGM&CO

PGGM&CO is dé ledenorganisatie voor iedereen die werkt of heeft gewerkt in zorg en welzijn. Wij geloven dat fitte medewerkers de basis zijn van een gezonde sector. Daarom bieden wij diensten en producten om mentaal, fysiek en financieel fit te blijven. Want je kunt een ander pas echt helpen als je goed voor jezelf zorgt.