Dit idee komt van Wendy (Welzijn )

Durf jezelf te zijn

Laten we wel zijn, rijk aan geld ben ik niet. Helaas heb ik de loterij nog niet gewonnen. En ik kan aan de inkomsten kant nog veel leren. Aan de uitgaven kant kun je in mijn ogen niet financieel fit zijn als je niet weet waarom je consumeert. De afgelopen jaren ben ik me gaan realiseren dat ik vooral consumeerde om erbij te horen. Om sociaal geaccepteerd te zijn. Er ging echter meer geld uit dan erin kwam. Ik ging mezelf steeds meer vragen stellen. Waarom mag ik niet gewoon grijs zijn en blijf ik elke maand mijn haren verven? Waarom blijf ik ""gezellig"" met andere roken, terwijl ik weet dat het hartstikke ongezond is en daarna mijn kleding en mijn haren stinken en ik alles weer wil wassen? Waarom drink ik elke dag een wijntje, terwijl ik me de volgende dag meer moe voel en nog somberder gedachtes heb, waardoor ik 's avonds toch maar weer een wijntje drink (vicieuze cirkel)? Waarom ga ik op verre vakanties, terwijl ik het liefst dicht bij huis ben en in mijn eigen bed slaap? Waarom koop ik zoveel spullen en kleding, terwijl ik het eigenlijk helemaal niet nodig heb? Waarom ben ik zo vaak in bepaalde winkels (u kent ze vast wel), die mij vooral aansporen tot ""actie"" van het uitgeven van mij geld? Het is vallen en opstaan, wat ik mezelf ook toesta. Ik kom steeds dichterbij mezelf. Ik heb steeds helderder wat ik nou ècht leuk vind om te doen. Dat zijn toch vooral de kleine dingen. En ik houd ook nog eens geld over om hieraan uit te geven. Zoals aan dat lot van de loterij!

Stemmen is niet meer mogelijk. bekijk de volledige lijst
#16
Idee van Wendy
Scroll verder

De winnaar maakt kans op een teamuitje én een workshop van Annemarie van Gaal!

De Fitte Top 100 is een initiatief van

Onze missie

De toenemende inflatie en stijgende kosten maken het leven steeds duurder. Ook professionals in zorg en welzijn merken dit in hun portemonnee.

Om professionals in zorg en welzijn te helpen, lanceren PFZW en PGGM&CO de Fitte Top 100: 1 website, 100 ideeën om financieel fit te blijven.

Een platform voor én door professionals in zorg en welzijn. Vind en deel inspiratie om financieel fit te blijven. Alleen of samen met je collega's.

PFZW

Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) is hét pensioenfonds van, voor en door de sector zorg en welzijn. Werknemers, werkgevers en sociale partners zorgen bij PFZW samen voor een goed pensioen in een leefbare wereld. Wij vinden dat mensen die altijd zorgen voor anderen, een goede oude dag verdienen. Daarom zorgen wij voor een goed pensioen.

PGGM&CO

PGGM&CO is dé ledenorganisatie voor iedereen die werkt of heeft gewerkt in zorg en welzijn. Wij geloven dat fitte medewerkers de basis zijn van een gezonde sector. Daarom bieden wij diensten en producten om mentaal, fysiek en financieel fit te blijven. Want je kunt een ander pas echt helpen als je goed voor jezelf zorgt.