Dit idee komt van Alida (Overig)

Koop alleen wat je echt nodig hebt

Het lijkt misschien een beetje een dooddoener, maar als je jezelf bij elke aankoop goed de vraag stelt of je het echt nodig hebt, is het antwoord meestal nee. Abonnementen, nieuwe kleding en take-away zijn allemaal misschien makkelijk en/of leuk, maar als je daardoor aan het eind van de maand financieel in de stress zit is het het natuurlijk niet waard. Mocht je iets nou echt nodig hebben kan je jezelf als vervolgvraag stellen wat de goedkoopste manier is om aan die noodzaak te voldoen. Gereedschap kan je bijvoorbeeld vaak lenen/huren, kleding is tweedehands een fractie van de prijs (en vaak nog van een betere kwaliteit ook) en een magnetron maaltijd is vaak net zoveel moeite als afhaal maar toch alweer de helft goedkoper! Op deze manier geef je alleen geld uit aan dingen die je zelf echt belangrijk vindt en sijpelt het niet weg zonder dat je er echt van geniet.

Stemmen is niet meer mogelijk. bekijk de volledige lijst
#20
Idee van Alida
Scroll verder

De winnaar maakt kans op een teamuitje én een workshop van Annemarie van Gaal!

De Fitte Top 100 is een initiatief van

Onze missie

De toenemende inflatie en stijgende kosten maken het leven steeds duurder. Ook professionals in zorg en welzijn merken dit in hun portemonnee.

Om professionals in zorg en welzijn te helpen, lanceren PFZW en PGGM&CO de Fitte Top 100: 1 website, 100 ideeën om financieel fit te blijven.

Een platform voor én door professionals in zorg en welzijn. Vind en deel inspiratie om financieel fit te blijven. Alleen of samen met je collega's.

PFZW

Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) is hét pensioenfonds van, voor en door de sector zorg en welzijn. Werknemers, werkgevers en sociale partners zorgen bij PFZW samen voor een goed pensioen in een leefbare wereld. Wij vinden dat mensen die altijd zorgen voor anderen, een goede oude dag verdienen. Daarom zorgen wij voor een goed pensioen.

PGGM&CO

PGGM&CO is dé ledenorganisatie voor iedereen die werkt of heeft gewerkt in zorg en welzijn. Wij geloven dat fitte medewerkers de basis zijn van een gezonde sector. Daarom bieden wij diensten en producten om mentaal, fysiek en financieel fit te blijven. Want je kunt een ander pas echt helpen als je goed voor jezelf zorgt.