Dit idee komt van Hetty (Geestelijke gezondheidszorg)

Koop bewust

Bij het doen van boodschappen besluit ik of ik een bepaalde prijs nog uit wil geven voor een product. Ik beweeg dus niet automatisch mee naar een hogere prijs, ook niet voor zaken die ik heel regelmatig eet. Zo ben ik niet bereid om 3 euro uit te geven voor zo'n 150 gram salade voor op brood. Of 4-5 euro voor een potje pindakaas. In mijn hoofd heb ik de oude prijzen, van voor Corona, en blijf daar aan toetsen. Dit maakt me heel bewust en selectief in mijn keuzes. Maakt dat ik echt wacht op een aanbieding (waarbij ik dan meer inkoop) of dat ik alleen nog eet wat ik betaalbaar acht. Verder is de beste tip die ik kan geven bij het vergelijken van prijzen - kijk naar de kilo- of literprijs - en vergelijk die. De goedkoopste boodschappen, daarvoor moet je door de knieën, die staan onderaan in het rek. Er zijn mooie kortingen als de houdbaarheidsdatum nadert - iets waar ik totaal niet van onder de indruk ben. Die kunnen dus veilig gekocht worden - met ruim de tijd die te gebruiken. Groenten en fruit koop je op de markt - en nog goedkoper tegen sluitingstijd.

Stemmen is niet meer mogelijk. bekijk de volledige lijst
#143
Idee van Hetty
Scroll verder

De winnaar maakt kans op een teamuitje én een workshop van Annemarie van Gaal!

De Fitte Top 100 is een initiatief van

Onze missie

De toenemende inflatie en stijgende kosten maken het leven steeds duurder. Ook professionals in zorg en welzijn merken dit in hun portemonnee.

Om professionals in zorg en welzijn te helpen, lanceren PFZW en PGGM&CO de Fitte Top 100: 1 website, 100 ideeën om financieel fit te blijven.

Een platform voor én door professionals in zorg en welzijn. Vind en deel inspiratie om financieel fit te blijven. Alleen of samen met je collega's.

PFZW

Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) is hét pensioenfonds van, voor en door de sector zorg en welzijn. Werknemers, werkgevers en sociale partners zorgen bij PFZW samen voor een goed pensioen in een leefbare wereld. Wij vinden dat mensen die altijd zorgen voor anderen, een goede oude dag verdienen. Daarom zorgen wij voor een goed pensioen.

PGGM&CO

PGGM&CO is dé ledenorganisatie voor iedereen die werkt of heeft gewerkt in zorg en welzijn. Wij geloven dat fitte medewerkers de basis zijn van een gezonde sector. Daarom bieden wij diensten en producten om mentaal, fysiek en financieel fit te blijven. Want je kunt een ander pas echt helpen als je goed voor jezelf zorgt.