Dit idee komt van Diana Kort (Welzijn)

slim sparen

Ben jij opzoek naar manieren om jouw financiën te beheren en te laten groeien. Benieuwd naar het geheim voor financieel succes? Dat zijn 'Slimme overboekingen'. Het is handig om gebruik te maken van een bank app om jouw geld effectief te beheren. Met deze handige tools verdeelde je automatisch jouw geld over de rekeningen en spaarpotjes, zonder er veel moeite voor te hoeven doen. Een paar slimme regels: Verdeel je inkomsten direct over je rekeningen en spaarpotjes: Zorg ervoor dat zodra jouw salaris wordt gestort, het automatisch werd verdeeld over de verschillende rekeningen en spaardoelen. Een deel ging naar de spaarrekening voor een welverdiende vakantie, een ander deel naar de beleggingsrekening voor de toekomst, en de rest naar haar betaalrekening om de lopende kosten te dekken. Spaar of beleg iedere maand het bedrag boven een bepaald saldo: Stel voor elk spaardoel een bepaald saldo in. Als een van jouw spaarrekeningen dit saldo overschrijdt, dan wordt het extra geld automatisch belegd. Hierdoor groeien beleggingen gestaag terwijl je genoot van jouw dagelijkse uitgaven. En en klein beetje is ook al mooi meegenomen. Vul je betaalrekening aan als deze onder een bepaald saldo komt: Om onverwachte uitgaven te voorkomen, stel je een minimumsaldo voor in voor de betaalrekening. Als het saldo onder dit bedrag dreigde te komen, wordt er automatisch geld van de spaarrekening naar de betaalrekening overgeboekt. Nooit zorgen over tekorten. Spaar ongemerkt iets extra’s door wisselgeld opzij te zetten: Je kunt op de app een regel instellen om het wisselgeld van jouw dagelijkse uitgaven opzij te zetten. Het lijkt misschien niet veel, maar na verloop van tijd heb je ze zo een aardig bedrag op de spaarrekening verzameld, zonder het zelf te merken. Dit vind ik mijn beste tip. Dankzij deze slimme overboekingen en jouw discipline bij het beheren van de financiën, ben je in staat om spaardoelen te behalen. En dit brengt je dichter naar een financieel zorgeloos leven.

Stemmen is niet meer mogelijk. bekijk de volledige lijst
#143
Idee van Diana Kort
Scroll verder

De winnaar maakt kans op een teamuitje én een workshop van Annemarie van Gaal!

De Fitte Top 100 is een initiatief van

Onze missie

De toenemende inflatie en stijgende kosten maken het leven steeds duurder. Ook professionals in zorg en welzijn merken dit in hun portemonnee.

Om professionals in zorg en welzijn te helpen, lanceren PFZW en PGGM&CO de Fitte Top 100: 1 website, 100 ideeën om financieel fit te blijven.

Een platform voor én door professionals in zorg en welzijn. Vind en deel inspiratie om financieel fit te blijven. Alleen of samen met je collega's.

PFZW

Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) is hét pensioenfonds van, voor en door de sector zorg en welzijn. Werknemers, werkgevers en sociale partners zorgen bij PFZW samen voor een goed pensioen in een leefbare wereld. Wij vinden dat mensen die altijd zorgen voor anderen, een goede oude dag verdienen. Daarom zorgen wij voor een goed pensioen.

PGGM&CO

PGGM&CO is dé ledenorganisatie voor iedereen die werkt of heeft gewerkt in zorg en welzijn. Wij geloven dat fitte medewerkers de basis zijn van een gezonde sector. Daarom bieden wij diensten en producten om mentaal, fysiek en financieel fit te blijven. Want je kunt een ander pas echt helpen als je goed voor jezelf zorgt.