Dit idee komt van Arjen van Luijt (Gehandicaptenzorg)

Water/gas besparen

mijn idee is er een van het besparen. het zijn meerdere dingen waar wij op besparen. 1 buiten het geijkte zoals bijvoorbeeld hemelwater opvangen voor de planten. de verwarming paar graden lager. watertemp stuk naar beneden, besparen we water en gas/electra door onze keuken boiler uit te zetten als het buiten kouder word. war afwaswater komt dan uit ketels die altijd op de houtkachel staan. als we tanden poetsen laten we de kraan niet lopen. als we gaan douchen gaan we alle drie achter elkaar, we zetten als we de kraan open doen een emmer water onder de kraan tot het water warm is. met dit water spoelen we de w.c. door. we proberen alle drie binnen 15 minuten gedoucht te hebben. hetzelfde doen we als we in bad gaan. koude water vangen we op 1 van ons gaat met onze zoon in bad en 1 van ons gaat daarna. ipv dat we het bad laten leeglopen laten we het bad vol. zo blijft het heel lang warm op de badkamer, slaat de verwarming niet aan en kunnen we ook nog de volgende ochtend een paar de w.c doorspoelen voordat we het bad schoonmaken.

Stemmen is niet meer mogelijk. bekijk de volledige lijst
#143
Idee van Arjen van Luijt
Scroll verder

De winnaar maakt kans op een teamuitje én een workshop van Annemarie van Gaal!

De Fitte Top 100 is een initiatief van

Onze missie

De toenemende inflatie en stijgende kosten maken het leven steeds duurder. Ook professionals in zorg en welzijn merken dit in hun portemonnee.

Om professionals in zorg en welzijn te helpen, lanceren PFZW en PGGM&CO de Fitte Top 100: 1 website, 100 ideeën om financieel fit te blijven.

Een platform voor én door professionals in zorg en welzijn. Vind en deel inspiratie om financieel fit te blijven. Alleen of samen met je collega's.

PFZW

Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) is hét pensioenfonds van, voor en door de sector zorg en welzijn. Werknemers, werkgevers en sociale partners zorgen bij PFZW samen voor een goed pensioen in een leefbare wereld. Wij vinden dat mensen die altijd zorgen voor anderen, een goede oude dag verdienen. Daarom zorgen wij voor een goed pensioen.

PGGM&CO

PGGM&CO is dé ledenorganisatie voor iedereen die werkt of heeft gewerkt in zorg en welzijn. Wij geloven dat fitte medewerkers de basis zijn van een gezonde sector. Daarom bieden wij diensten en producten om mentaal, fysiek en financieel fit te blijven. Want je kunt een ander pas echt helpen als je goed voor jezelf zorgt.