1. Home
  2. Geldzaken
  3. Hulp bij geldzorgen

Hulp bij geldzorgen

Uit onderzoek blijkt dat 8 op de 10 medewerkers in zorg en welzijn zich zorgen maken over hun financiële situatie. Juist nu is het belangrijk om in gesprek te gaan over geldzorgen. Maar hoe doe je dat als werkgever én hoe pak je dat aan als werknemer? PGGM&CO helpt met gidsen naar oplossingen die hulp bieden bij het  bespreekbaar maken van geldzorgen voor werkgevers én medewerkers in zorg en welzijn.

Hoe kun je helpen bij geldzorgen?

24% van medewerkers in zorg en welzijn maakt zich vaak tot altijd zorgen om hun financiële situatie. Ruim een derde van de medewerkers zou het fijn vinden als ze bij financiële zorgen voor hulp terecht kunnen bij hun werkgever. Bekijk hoe je als werkgever hulp kunt bieden.

Voor werkgevers 

Hoe vraag je om hulp bij geldzorgen?

Geldzorgen kunnen iedereen overkomen. Wist je dat 85% van de werkgevers graag wil helpen bij geldzorgen? En dat 36% van de werkgevers al medewerkers helpt. Lees onze tips hoe je om hulp kunt vragen en het gesprek aangaat met jouw werkgever. 

Voor medewerkers 

Uitkomst onderzoek: Meerderheid zorg- en welzijnsmedewerkers heeft geldzorgen, minderheid vraagt werkgever hulp

Acht van de tien zorg- en welzijnsmedewerkers maken zich zorgen over hun financiële situatie. De grootste zorg is of het nog wel lukt om rond te komen van het salaris. De impact hiervan is groot: thuis en op het werk. Toch delen medewerkers hun zorgen lang niet altijd met hun werkgever. Dit blijkt uit ons onderzoek dat we samen met Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) deden.

Onderzoek naar impact prijsstijgingen

85% van de werkgevers in zorg en welzijn wil medewerkers helpen om hun financiële positie te verbeteren...

Bekijk resultaten onderzoek