1. Home
 2. Geldzaken
 3. Hulp bij geldzorgen
 4. Ervaringsverhaal Mathilde: “Ik wil financieel zeker zijn.”

Ervaringsverhaal Mathilde: “Ik wil financieel zeker zijn.”

4 4 minuten lezen
Overzicht
 • 5 reacties
 • 30 vind ik leuks
“We hadden net wat veranderingen gehad in onze thuissituatie, toen de inflatie begon en de wereld op de kop stond. Dat was een flinke klap voor onze financiële status. Dus heb ik aan de bel getrokken voordat het uit de hand zou lopen. Bij een budgetcoach via het Kenniscentrum Vitaliteit op mijn werk.”

Mathilde werkt bij één van de Espria-organisaties. “Ik had al wel eens eerder gedacht aan een financiële coach, maar dacht dat we het thuis goed in de smiezen hadden. Toen de Financieel Fit-weken bij ons op het werk voorbij kwamen, heb ik me aangemeld, ook omdat het gratis was. Binnen een week hadden we het eerste gesprek. Dankzij de Budgetcoach ontdekten we dat we eigenlijk alleen maar de vaste lasten in zicht hadden en niet onze losse uitgaven. Terwijl we dáár juist op konden besparen.”

Het voornaamste resultaat is dat Mathilde en haar gezin nu extra goed nadenken over wat ze écht nodig hebben. “Als ik nu een leuk jurkje zie voor mijn dochter, laat ik het makkelijker hangen. Dat bewustzijn van je uitgaven maakt het meeste verschil. We hebben echt meer grip op geld!” De Budgetcoach raadt ze dan ook zeker aan. “Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die het financieel niet slecht hebben, maar wel krap zitten om rond te komen. De Budgetcoach is voor iedereen die het gevoel heeft de grip op financiën kwijt te raken en is een mooi opstapje om erger te voorkomen. Ik ben dan ook blij dat mijn werkgever deze oplossing via ons Kenniscentrum aanbiedt. Echt een aanrader voor andere werkgevers in zorg en welzijn om hun medewerkers met geldzorgen snel mee verder te helpen.”

Reageren

Reageer hieronder op het artikel. Je ingevulde voornaam is te zien bij je reactie.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Reactie

 • Frank
  Als je zelf goed nadenkt over de vaste lasten en je uitgaven, moet het lukken , om ook nog wat over te houden.
 • Lidwina
  Weinig zeggend.
 • Karel
  Ik lees weinig echte ervaring. Meer een sprookje over t proces. Een voor de hand liggend voorbeeldje "dan laat maar hangen". Was t maar zo simpel. toen kwam het wondermiddel en ze leefden nog lang en gelukkig.
  • Francien
   Ja precies in een voorbeeld van niks. Wat wel helpt is een goed overzicht maken van inkomsten en uitgaven en uitgaven splitsen naar vast en variabel. Een eetplan maken waarbij je voor meerdere dagen kookt, gebruiken maken van de to good to go app (boxen met brood/boodschappen voor 1/3 vd nieuwwaarde), goed zicht op Toeslagen en subsidies en gebruik maken van sociale netwerken. Wat jij nodig hebt, kan een ander hebben liggen. Zo doe ik het, uiteindelijk is het een kwestie van minder uitgeven en/of meer inkomen verdienen. Andere opties zijn er niet. Via bibliotheek kun je veel info vinden. Misschien dat je daar nog wat inspiratie op kunt doen. Boek hypotheekvrij is een leuk boek met veel praktische tips of verhalen van hoe mensen een grote schuld hebben afgelost. Een ander interessant boek is 'armoede krijg je gratis' van Stella.
 • Amanuel
  Ik wil weten over financiële dingen