1. Home
  2. Geldzaken
  3. Wonen & geld
  4. Attens: Dé hypotheek voor Zorg en Welzijn

Attens: Dé hypotheek voor Zorg en Welzijn

Voor zorg- en welzijnsprofessionals is het soms knap lastig om een hypotheek te krijgen. De hypotheken van Attens sluiten aan op jouw situatie. Zo telt bijvoorbeeld onregelmatigheidstoeslag gewoon mee.

Log in en bekijk de mogelijkheden

Waarom is Attens interessant voor jou?

  • Onregelmatigheidstoeslag telt volledig mee als inkomen
  • Flexibele arbeidscontracten tellen mee als inkomen
  • Ouders mogen meetekenen voor de lening
  • Duurzaamheidskorting bij energiebesparende maatregelen
  • Automatische rentedaling bij (extra) aflossen hypotheek

Wat vinden collega's van hun Attens Hypotheek?

Al meer dan 10.000 collega's in Zorg en Welzijn hebben een hypotheek van Attens. Ook Ramon. Ramon is leerling verpleegkundige en heeft daarom nog geen vast contract. Hij kocht een nieuwbouwhuis met een Attens Hypotheek.

In 5 stappen naar je hypotheek

Stap 1: Bereken welk bedrag je mag lenen

First things first. Met de rekenhulp van Attens maak je gemakkelijk een schatting van het bedrag dat jij mag lenen. Wil je precies weten wat je mag lenen? Maak dan een afspraak met een hypotheekadviseur.

Stap 2: Zoek een nieuwe woning die bij jou past

Ga zelf op zoek of vraag hulp van een makelaar. Die kan meteen onderhandelen over de prijs als je je droomhuis hebt gevonden. Is iedereen het eens over de aankoop? Dan teken je een voorlopig koopcontract.

Stap 3: Laat je adviseren over een hypotheek

Nu is het moment om je hypotheek te regelen. Je hypotheekadviseur vraagt bij verschillende hypotheekaanbieders de rente op. Met zijn kennis over hypotheken loodst hij je door de keuzes heen. Heb je voor een hypotheek en bijbehorende rente gekozen? Dan onderteken je het renteaanbod van de hypotheekaanbieder.

Stap 4: Teken de hypotheekofferte

De hypotheekaanbieder heeft nog wat gegevens van je nodig om te controleren of je de lening mag krijgen. Als alles is goedgekeurd, dan ontvang je de hypotheekofferte. Deze onderteken je ook.

Stap 5: Ga naar de notaris om de hypotheekakte te tekenen

Je hypotheekadviseur geeft je een seintje als je een afspraak kunt maken met de notaris. Bij hem teken je de hypotheekakte. Dat is een officieel bewijs dat je geld leent van de hypotheekaanbieder.

Als je je hypotheek oversluit, dan is dit voldoende. Koop je een nieuw huis? Dan teken je meteen de leveringsakte bij de notaris. De leveringsakte bewijst dat je de nieuwe eigenaar bent van het huis.