Attens: Dé hypotheek voor Zorg en Welzijn
Voor zorg- en welzijnsprofessionals is het soms knap lastig om een hypotheek te krijgen. De hypotheken van Attens sluiten aan op jouw situatie. Zo telt bijvoorbeeld onregelmatigheidstoeslag gewoon mee.
Voor zorg- en welzijnsprofessionals is het soms knap lastig om een hypotheek te krijgen. De hypotheken van Attens sluiten aan op jouw situatie. Zo telt bijvoorbeeld onregelmatigheidstoeslag gewoon mee.
Al meer dan 10.000 collega's in Zorg en Welzijn hebben een hypotheek van Attens. Ook Ramon. Ramon is leerling verpleegkundige en heeft daarom nog geen vast contract. Hij kocht een nieuwbouwhuis met een Attens Hypotheek. Benieuwd geworden naar meer ervaringsverhalen? Neem dan vooral een kijkje op de website van Attens.
Hoeveel je kunt lenen hangt af van je inkomen, uitgaven en eventuele schulden. Banken kijken naar je bruto jaarinkomen en maandelijkse lasten om te bepalen hoeveel je maximaal kunt lenen voor het kopen van een huis. Wil je nu al weten wat je ongeveer kunt lenen? Gebruik dan de handige rekentool van Attens.
Een hypotheekadviseur helpt je om de beste hypotheek te vinden door verschillende aanbieders en voorwaarden te vergelijken. Een hypotheekadviseur begeleid je stap voor stap: van berekening tot afsluiting. Wil je zeker weten dat je de beste keuze maakt bij het kiezen van een hypotheek? Plan dan een gratis gesprek in met een hypotheekadviseur.
Je kunt je hypotheek oversluiten door je huidige hypotheek af te lossen en een nieuwe hypotheek voor je volgende huis af te sluiten. Bij het oversluiten van je hypotheek betaal je meestal een vergoeding voor vervroegd aflossen (boeterente). Een hypotheekadviseur kan berekenen wat de terugverdientijd is als je besluit om over te sluiten. In sommige gevallen kan het overzetten van je hypotheek een flinke besparing in de maandlasten opleveren. Een hypotheekadviseur vertelt je alles wat je moet weten om de juiste keuze te kunnen maken.
Studieschulden tellen mee bij het bepalen van je maximale hypotheek. Ze verlagen je leencapaciteit (het bedrag dat je kunt lenen) omdat de maandelijkse aflossingen als lasten worden meegerekend. Maar wat moet je hiermee doen? Bespreek met een hypotheekadviseur of het beter is om je studieschuld af te lossen of dat je dit geld bijvoorbeeld beter kunt gebruiken als eigen vermogen voor een hoger bod op een huis. Ook hebben we een webinar dat je antwoord geeft op de vragen die je hebt bij het kopen van je eerste huis.
Het kopen van een huis is een grote stap en we begrijpen dat er veel op je afkomt. Vaak worden er nieuwe termen gebruikt waarvan je niet weet wat het betekent en je je afvraagt wat ze betekenen. Wij helpen je graag om dit wat makkelijker te maken.
Hypotheekadviseur:
Een expert die je helpt bij het kiezen van de beste hypotheek door verschillende aanbieders en voorwaarden met elkaar te vergelijken.
Lasten:
De maandelijkse kosten die je moet betalen, zoals aflossingen en rente.
Boeterente:
Een vergoeding die je betaalt als je de hypotheek van jouw woning eerder aflost dan afgesproken.
Leencapaciteit:
Het maximale bedrag dat je kunt lenen op basis van je inkomen en uitgaven.
Eigen vermogen:
Het geld dat je zelf inbrengt bij de aankoop van een huis, naast de hypotheek.
Maandelijkse lasten:
De maandelijkse kosten die je moet betalen, zoals aflossingen, rente, verzekeringen en eventuele servicekosten.
Oversluiten:
Het afsluiten van een nieuwe hypotheek om je oude hypotheek af te betalen, vaak met als doel te profiteren van een lagere rente of betere voorwaarden.