1. Home
 2. Geldzaken
 3. Wonen & geld
 4. Een huis kopen als startende zzp’er in de zorg: het kan!

Een huis kopen als startende zzp’er in de zorg: het kan!

5 5 minuten lezen
Overzicht
 • 0 reacties
 • 4 vind ik leuks
Geplaatst door Emmelie op 26 mei 2024
Een huis kopen lijkt in deze tijd al onmogelijk. Laat staan als zzp’er in de zorg. Toch is er vaak meer mogelijk dan je denkt. We ontdekten het in een gesprek met adviseurs Edmond Verhelst en Kees van Luijt van ‘Hypotheek voor de Zorg’. Zij kennen onze branche als geen ander. En houden rekening met jóuw (werk)situatie. Zo is dat nieuwe huis misschien toch dichterbij dan je denkt.

Startende zzp’er in de zorg? Ook jij kunt een hypotheek krijgen!

Ja, dat lees je goed, het kan echt! Bij ‘Hypotheek voor de Zorg’ kijken ze naar jouw specifieke situatie en denken ze in mogelijkheden. Ook als je nog maar net gestart bent. Zij gaan nét even verder dan andere partijen. Edmond en Kees hebben namelijk goede afspraken gemaakt met een aantal hypotheekverstrekkers. Speciaal voor onze sector.

Hier kijken ze naar als je, als zzp’er, een hypotheek nodig hebt:

Allereerst wordt er gekeken naar het inkomen wat je nu hebt. Ook kijken de adviseurs of jouw inkomen toekomstbestendig is. Hoe groot is de kans dat jouw inkomen stopt? Een hypotheekverstrekker wil natuurlijk weten of je de hypotheek kunt blijven betalen. Verder kijken ze of je schulden hebt en willen ze graag een uittreksel KVK hebben. De documentenlijst vind je hieronder:

 • Uittreksel KvK
 • Aangifte inkomstenbelasting van het afgelopen jaar
 • Jaarcijfers
 • Prognose aankomend jaar
 • Loonstrook (als je ook in loondienst bent)
 • Uitdraai pensioenoverzicht
 • Opgave DUO-schuld
 • Uittreksel BKR
 • Overeenkomst van opdracht


Natuurlijk kunnen de adviseurs jou het beste helpen als jij zoveel mogelijk, recente, financiële gegevens met ze deelt. Vaak is er dan meer mogelijk dan je denkt.

Ontvang een gratis hypotheek wegwijzer

Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij het afsluiten van een hypotheek? En hoe je dit het beste aanpakt? In deze gratis wegwijzer vertellen we je er alles over. 

Ontvang de gratis wegwijzer

Is jouw inkomen wisselend? Dan heb je vast een goede reden

Had je tijdelijk minder inkomen omdat je een kindje kreeg? Of ben je gevallen met de fiets waardoor je even niet kon werken? Dan betekent dat niet gelijk dat je geen hypotheek kunt krijgen. Vertel jouw verhaal. De adviseurs weten al snel wat jouw mogelijkheden zijn. Natuurlijk zijn er een aantal redenen waarom je géén hypotheek kunt krijgen. Dat komt niet vaak voor, maar als dat wel zo is, ontvang je slimme tips om alsnóg een hypotheek te krijgen.

Ontdek ook jouw mogelijkheden

Benieuwd wat jíj als zzp’er in de zorg kunt lenen? Neem dan contact op met ‘Hypotheek voor de zorg’. Ze gaan graag met je in gesprek, zonder dat je ergens aan vast zit. En wil je weten waar je naast het afsluiten van een hypotheek nog meer aan moet denken bij de koop van een eerste huis? Download dan onze gratis checklist: 'In 4 stappen naar je eerste koophuis'. 

Ontvang de gratis checklist

Collega’s die jou voorgingen:

★★★★★

Dankzij Kees woon ik nu met mijn zoontje in een heerlijk huis met grote tuin! Kees kon een hypotheek voor mij krijgen waar andere adviseurs aangaven minstens nog een jaar te moeten wachten als zelfstandige.

 ★★★★★

Als zzp’er sta je bij de banken per definitie met 0-1 achter, maar dankzij de kennis, ervaring en expertise van Hypotheek voor de Zorg, heeft dit uiteindelijk tot het gewenste resultaat geleid. Absolute aanrader!

Extra handig: Edmond is ook aankoopbegeleider

Als aankoopbegeleider kan Edmond je adviseren over bijvoorbeeld de staat van het huis. Maar hij kan de verkopende makelaar ook een stukje zekerheid geven of jij dat droomhuis wel kunt betalen. Want hij kent jouw financiële situatie. Zo ben je een andere potentiële koper dus al snel een stapje voor.

Kleine disclaimer
Natuurlijk moeten Edmond en Kees een voorbehoud inbakken. Er bestaat altijd de mogelijkheid dat een financiering niet mogelijk is. Gelukkig komen dat soort situaties maar weinig voor. De boodschap blijft dus ook: neem contact op. Zo weet je direct waar je aan toe bent.

Bronnen: Tekst en fotografie: Karin Hexspoor

Edmond Verhelst en Kees van Luijt

Reageren

Reageer hieronder op het artikel. Je ingevulde voornaam is te zien bij je reactie.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.