1. Home
  2. Contact
  3. Vraag IZZ zorgverzekering

Ik heb een vraag over de IZZ zorgverzekering

De IZZ Zorgverzekering is er voor alle leden van PGGM&CO. Dat betekent voor iedereen die werkt of heeft gewerkt in zorg en welzijn. Ook als je inmiddels met pensioen bent.

Voor de uitvoering van de zorgverzekering werkt IZZ samen met zorgverzekeraars CZ en VGZ. Voor vragen kun je direct contact opnemen met VGZ of CZ

Hoe maak ik gebruik van de korting bij IZZ?

Per 1 januari 2023 wordt de collectiviteitskorting op basisverzekeringen door de overheid afgeschaft. En krijg je als verzekerde geen collectiviteitskorting meer op je basisverzekering. De korting van 5% die in 2022 nog geldt, gaat naar 0%.

In 2023 profiteer je bij de collectieve IZZ Zorgverzekering wel van ander extra financieel voordeel. Zo geeft IZZ € 39,60 per jaar extra korting op het speciale Zorg voor de Zorg-pakket. En nieuw is Zorg voor de Zorg Budget met o.a. 9 fysiotherapie behandelingen, spoedeisende hulp buitenland voor € 7 per maand (incl.  € 1,25 extra korting van IZZ).

Zo maak je gebruik van de voordelen van de collectieve IZZ Zorgverzekering:

Wat zijn de ruime vergoedingen voor fysiotherapie en psychische hulp?

IZZ gebruikt haar kennis over gezond werken in de zorg voor een passende aanvullende verzekering voor zorgmedewerkers, het Zorg voor de Zorg-pakket met:

  • Ruime vergoeding voor fysiotherapie oplopend van 9 tot 52 behandelingen per jaar;
  • Vergoeding van online psychische hulp (VGZ). Of online deelname aan Stressless (CZ);
  • Vergoeding voor Mindfulness bij burn-out tot maximaal € 350 per jaar.

Kan ik mijn partner en kinderen meeverzekeren?

Als jij recht hebt op deelname aan de collectieve IZZ Zorgverzekering, kun je ook je partner en kinderen meeverzekeren. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd en hebben recht op dezelfde aanvullende verzekering als de hoofdverzekerde op de polis.

Is er afgelopen jaar iets veranderd in jullie situatie? Bekijk dan of er consequenties zijn voor jullie zorgverzekering.

IZZ werkt samen met VGZ en CZ. Wat betekent dat?

Stichting IZZ organiseert de IZZ Zorgverzekering voor een miljoen medewerkers in zorg en welzijn en werkt hierin samen met CZ en VGZ. We maken ons sterk voor een goede zorgverzekering op basis van jullie specifieke behoeften. Door samen te werken met twee zorgverzekeraars krijg je meer keuze, omdat je uit meer basisverzekeringen en aanvullende pakketten kunt kiezen. Zo wordt de IZZ Zorgverzekering voor nog meer medewerkers in zorg en welzijn aantrekkelijk en zetten we ons nóg beter in voor een gezonde sector.

Neem direct contact op met de klantenservice van de IZZ Zorgverzekering voor aanvullende vragen. 

Kan ik op ieder moment overstappen naar de IZZ Zorgverzekering?

Er is jaarlijks één moment waarop je kunt overstappen van de ene zorgverzekering naar de andere zorgverzekering. Voor 31 december moet je je wijziging doorgeven.

Er zijn een aantal uitzonderingen op deze regel:

  • Je verandert gedurende het jaar van werkgever;
  • Je bent 18 jaar geworden en valt niet meer onder de verzekering van je ouders;
  • Je hebt in het buitenland gewoond.

 

Meer informatie lees je op de IZZ Zorgverzekering pagina