Dit idee komt van Zaar (Jeugdzorg)

Besparen, om te sparen.

Bedenk wat je deze week gaat eten en maak een lijst wat daar voor nodig is. Zet in je agenda je week menu. Maak gebruik van de aanbiedingen in jou winkel en seizoens groenten. Ga deze boodschappen doen met een volle maag. Dat scheelt inpuls aankopen. Doe de boodschappen als het kan alleen. Kleding in een winkel gezien? Bedenk, heb ik het echt nodig en ga ik spijt krijgen als ik het niet koop? Waar ga ik het mee combineren? Bij kleding is goedkoop vaak duurkoop. Niet dat je nu een broek miet kopen van paar honderd euro, maar vaak is de kwaliteit van de duurdere kleding beter en gaat dan dus langer mee. Je hebt een goede basis nodig qua kleur (zwart, blauw, rood, bruin en wit) en dan kun je met sjaals, tops, vest of colbert de mode trends volgen. Kijk ook eens bij outlets of tweedehands kleding winkels. Grote dingen nodig als meubels? Kijk eens op Marktplaats of in een tweedehands winkels. Ik heb mijn bank (Leolux) gekocht in topstaat voor nog geen 100 euro. Nieuw is deze vele duizenden euro's. Mazzeltje, dat weet ik, maar als je zo eens gaat rond kijken in deze tweedehands winkels, kun je echt leuk scoren voor weinig geld. Deze regels pas ik nu alweer een aantal jaar toe en ik bespaar zo best veel en spaar ik voor leuke dingen.

Stemmen is niet meer mogelijk. bekijk de volledige lijst
#99
Idee van Zaar
Scroll verder

De winnaar maakt kans op een teamuitje én een workshop van Annemarie van Gaal!

De Fitte Top 100 is een initiatief van

Onze missie

De toenemende inflatie en stijgende kosten maken het leven steeds duurder. Ook professionals in zorg en welzijn merken dit in hun portemonnee.

Om professionals in zorg en welzijn te helpen, lanceren PFZW en PGGM&CO de Fitte Top 100: 1 website, 100 ideeën om financieel fit te blijven.

Een platform voor én door professionals in zorg en welzijn. Vind en deel inspiratie om financieel fit te blijven. Alleen of samen met je collega's.

PFZW

Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) is hét pensioenfonds van, voor en door de sector zorg en welzijn. Werknemers, werkgevers en sociale partners zorgen bij PFZW samen voor een goed pensioen in een leefbare wereld. Wij vinden dat mensen die altijd zorgen voor anderen, een goede oude dag verdienen. Daarom zorgen wij voor een goed pensioen.

PGGM&CO

PGGM&CO is dé ledenorganisatie voor iedereen die werkt of heeft gewerkt in zorg en welzijn. Wij geloven dat fitte medewerkers de basis zijn van een gezonde sector. Daarom bieden wij diensten en producten om mentaal, fysiek en financieel fit te blijven. Want je kunt een ander pas echt helpen als je goed voor jezelf zorgt.