Dit idee komt van Tatiana (Overig)

Een gezonde portemonnee in 3 maanden

Breng jouw financiële situatie in kaart, door het bijhouden van je inkomsten en uitgaven over een periode van 3 maanden Stap 1: Inkomsten en uitgaven: Maak een lijst van al je inkomsten over de afgelopen 3 maanden. Maak een gedetailleerde lijst van al je uitgaven over dezelfde 3 maanden. Categoriseer je uitgaven in verschillende categorieën, zoals boodschappen, restaurantbezoeken, kleding, huur/hypotheek, energie, enzovoort. Stap 2: Kritische evaluatie van je uitgaven: zoek naar mogelijkheden om te besparen. Zijn er abonnementen die je kunt opzeggen of vervangen door goedkopere alternatieven? Stap 3: Boodschappen: Bereken hoeveel je de afgelopen 3 maanden hebt besteed aan boodschappen. Maak een wekelijkse boodschappenlijst en houd rekening met kortingen en aanbiedingen. Vergelijk prijzen tussen verschillende supermarkten en koop de goedkopere opties. Probeer één keer per week boodschappen te doen om impulsieve aankopen te voorkomen. Maak gebruik van hamsterweken of XXL-weken om je voorraadkast aan te vullen. Stap 4: Gedetailleerd budget: Maak een maandelijks budget op basis van je inkomsten en de herziene uitgaven. Zorg ervoor dat je je aan dit budget houdt en niet meer uitgeeft dan gepland. Stap 5: Spaargeld: Reserveer maandelijks een vast bedrag als spaargeld (zodra je inkomsten ontvangt), zelfs als het maar €10 is.

Stemmen is niet meer mogelijk. bekijk de volledige lijst
#91
Idee van Tatiana
Scroll verder

De winnaar maakt kans op een teamuitje én een workshop van Annemarie van Gaal!

De Fitte Top 100 is een initiatief van

Onze missie

De toenemende inflatie en stijgende kosten maken het leven steeds duurder. Ook professionals in zorg en welzijn merken dit in hun portemonnee.

Om professionals in zorg en welzijn te helpen, lanceren PFZW en PGGM&CO de Fitte Top 100: 1 website, 100 ideeën om financieel fit te blijven.

Een platform voor én door professionals in zorg en welzijn. Vind en deel inspiratie om financieel fit te blijven. Alleen of samen met je collega's.

PFZW

Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) is hét pensioenfonds van, voor en door de sector zorg en welzijn. Werknemers, werkgevers en sociale partners zorgen bij PFZW samen voor een goed pensioen in een leefbare wereld. Wij vinden dat mensen die altijd zorgen voor anderen, een goede oude dag verdienen. Daarom zorgen wij voor een goed pensioen.

PGGM&CO

PGGM&CO is dé ledenorganisatie voor iedereen die werkt of heeft gewerkt in zorg en welzijn. Wij geloven dat fitte medewerkers de basis zijn van een gezonde sector. Daarom bieden wij diensten en producten om mentaal, fysiek en financieel fit te blijven. Want je kunt een ander pas echt helpen als je goed voor jezelf zorgt.