Dit idee komt van Magda (Kraamzorg)

Elke dag douchen is onzin!

In ons vak adviseren we al jaren niet meer om de baby elke dag een bad te geven. Jaren geleden was het DE taak van de kraamverzorgende. Nu is iedereen het er over eens dat het eens in de 3/4 dagen van de baby, beter is voor de huid en voor het milieu. Dus ik heb als advies: als het voor een baby goed is, dan is dat ook op mij van toepassing. Dagelijks poedelen bij de wasbak, en dan eens in de 3/4 dagen douchen. Dan wordt het douchen een feestje in plaats van een gewoonte die zoveel water verspild en ervoor zorgt dat je in de ochtend tijd hebt voor een extra kop koffie en minder stress. Het bevalt mij al jaren prima!

Stemmen is niet meer mogelijk. bekijk de volledige lijst
#17
Idee van Magda
Scroll verder

De winnaar maakt kans op een teamuitje én een workshop van Annemarie van Gaal!

De Fitte Top 100 is een initiatief van

Onze missie

De toenemende inflatie en stijgende kosten maken het leven steeds duurder. Ook professionals in zorg en welzijn merken dit in hun portemonnee.

Om professionals in zorg en welzijn te helpen, lanceren PFZW en PGGM&CO de Fitte Top 100: 1 website, 100 ideeën om financieel fit te blijven.

Een platform voor én door professionals in zorg en welzijn. Vind en deel inspiratie om financieel fit te blijven. Alleen of samen met je collega's.

PFZW

Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) is hét pensioenfonds van, voor en door de sector zorg en welzijn. Werknemers, werkgevers en sociale partners zorgen bij PFZW samen voor een goed pensioen in een leefbare wereld. Wij vinden dat mensen die altijd zorgen voor anderen, een goede oude dag verdienen. Daarom zorgen wij voor een goed pensioen.

PGGM&CO

PGGM&CO is dé ledenorganisatie voor iedereen die werkt of heeft gewerkt in zorg en welzijn. Wij geloven dat fitte medewerkers de basis zijn van een gezonde sector. Daarom bieden wij diensten en producten om mentaal, fysiek en financieel fit te blijven. Want je kunt een ander pas echt helpen als je goed voor jezelf zorgt.