1. Home
  2. Prinsjesdag
  3. Marcel: Hoe houden we dit werk vol ondanks de personeelstekorten?

Marcel: Hoe houden we dit werk vol ondanks de personeelstekorten?

3 3 minuten lezen
Overzicht
  • 0 reacties
  • 2 vind ik leuks
Geplaatst door Sarah op 12 september 2022
Hoe leeft Prinsjesdag dit jaar bij medewerkers in zorg en welzijn? Ik ben Sarah, contentspecialist bij PGGM&CO. Ik sprak Marcel over wat hij dit jaar hoopt te horen in de plannen van het kabinet. Hij werkt als ambulanceverpleegkundige.

Hoe leeft Prinsjesdag dit jaar bij jou?

“Met alles wat er speelt dit jaar ben ik, nog meer dan voorgaande jaren, bezig met Prinsjesdag. Ik hoop dat de overheid nu oplossingen heeft voor de problemen die spelen: inflatie, personeelstekorten en de vergrijzing. Hoe lossen we dit op een goeie manier op als samenleving? Hoe helpen we de mensen die het veel moeilijker hebben? Dat soort vragen spelen nu bij mij."

Wat valt je op aan de Miljoenennota en wat betekent dit voor jou?

"Over het algemeen ben ik redelijk positief over de gepresenteerde Miljoenennota. Het belangrijkste resultaat vind ik de verlaagde energierekening. Het is echt een goede zaak dat er een prijsplafond is afgesproken. De verbruikcijfers zullen een mooi gemiddelde geven waar veel mensen met een modaal inkomen baat bij hebben. Ook vind ik het een goede zaak dat het minimumloon verhoogd wordt met 10%. En dat uitkeringen worden verhoogd zoals -heel belangrijk- de AOW uitkering. Heel goed ook dat de huurtoeslag wordt verhoogd en ook (eenmalig) de zorgtoeslag. Als vader van een dochter ben ik ook blij met een betere tegemoetkoming voor studenten die geen recht hebben gehad op een basisbeurs. De koopkracht gaat er dus op vooruit. Wat mij daarnaast opvalt is dat de overheid voortborduurt op de Covid-vaccinatie. Daar ben ik als verpleegkundige binnen de ambulancezorg in ieder geval blij mee."

Zou je willen dat je werkgever je informeert over de impact van de kabinetsplannen op je werk ?

“Ik haal mijn informatie wel uit kranten en websites. Ik vind het eigenlijk vooral een taak van de overheid. Het is belangrijk dat de overheid zelf in begrijpelijke taal vertelt wat de plannen zijn. Daar begint het toch.”

Lees op onze Prinsjesdagpagina ook hoe Prinsjesdag leeft bij collega's Ria en Linda.

Naar de Prinsjesdagpagina

Reageren

Reageer hieronder op het artikel. Je ingevulde voornaam is te zien bij je reactie.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.