1. Home
 2. Werk-privébalans
 3. Stress & werkdruk
 4. Zorg goed voor jezelf

Zorg goed voor jezelf

Je kunt een ander pas echt helpen als je goed voor jezelf zorgt. Bovendien voorkom je stress als je af en toe even op de rem trapt en stilstaat bij hoe het met jóu gaat. Maar hoe doe je dat? Ontdek op deze pagina handige informatie en hulpmiddelen om goed voor jezelf te zorgen. En zo jouw grenzen te bewaken om stress te voorkomen.  

Krista doet de oefening ontspannen nek en schouders

Gratis zelfscreener speciaal voor zorgprofessionals

Met de zelfscreener van ARQ ontdek jij wat jou energie geeft in het werk en wat stress oplevert. En hoe je daarmee omgaat. Vul de vragenlijst in en ontvang jouw persoonlijke uitslag én handige tips. 

 

Doe nu de zelfscreener 

Voor m’n gevoel doe ik alles maar half

“Ik doe voor mijn gevoel alles maar half. Ik krijg mijn werk niet af zoals ik het wil, voel me schuldig naar collega’s en sta thuis eigenlijk continue AAN. Tijd voor mezelf schiet er sowieso bij in. Ik denk vaak: wat doe ik verkeerd en hoe doen anderen dit?”, vertelde Marga gefrustreerd toen ik haar sprak voor een coachtraject. En Marga is niet de enige die dreigt vast te lopen. Waar heeft dit mee te maken? En hoe pak je de regie weer terug? Hieronder vertel ik er meer over.
 • 0
 • 3
Lees meer

De kunst van loslaten: breng jezelf in balans na een drukke werkdag

Hond ontspant met komkommers op ogen
Zorg gaat altijd door. Is het niet fysiek op de werkvloer? Dan is het vaak nog in je hoofd en in je hart. Toch is het belangrijk om na een drukke werkdag je werk los te laten. Zodat je goed oplaadt en weer met frisse energie aan een nieuwe dag begint. Vind je dit lastig? Dan hebben wij én jouw zorgcollega’s vijf handige tips voor jou.
 • 3
 • 417
Lees meer

10 waanzinnige winteruitjes en activiteiten voor de kerstvakantie

Met dit kille winterweer is het verleidelijk om binnen bij de kachel te zitten. En dat is zo nu en dan ook heel erg fijn. Maar wist je dat er ook genoeg leuks te beleven valt in deze periode? We zetten de 10 leukste uitjes voor je op een rij:
 • 13
 • 50
Lees meer

Wat is jouw uitdaging voor een goede werk-privebalans?

De balans bewaren tussen werk en privé. Een uitdaging voor velen voor ons. Wij zijn benieuwd. Wat is voor jou de grootste uitdaging om de balans te bewaren? Laat het hieronder weten en kijk wat de uitdaging van je collega's is.
 • 4
 • 3
Lees meer

Probeer de app en merk de kracht van kleine gewoontes!

Je leefstijl zo gezond mogelijk maken is een hele uitdaging. Heb jij ook vaak goede voornemens waar je je niet aan houdt? Dit komt omdat je voornemen te groot is. Je verliest je motivatie omdat het niet meteen lukt. Met een Tiny begin je juist in heeeeeele kleine stapjes, die je iedere keer viert. Zo groeit je zelfvertrouwen én je motivatie!
 • 1
 • 3
Lees meer

Webinar: 'Hallo zelfvertrouwen

Webinar
In het gratis webinar 'Hallo zelfvertrouwen' (met accreditatiepunt) gaan we in op hoe zelfvertrouwen werkt en waarom het normaal is dat het af en toe wankelt. Wanneer je begrijpt hoe je hier zelf invloed op kan hebben, komt dit je werk ten goede en helpt het je te blijven functioneren in ingewikkelde situaties en onder toenemende druk.
Lees meer

Webinar Mindful zorgen = beter zorgen

Webinar
Kon jij als kind ook zo van de dag genieten, alsof er geen gisteren of morgen bestond? En zou jij dat gevoel wel weer willen hebben? Mindfulness helpt om meer in het hier en nu te leven. Tijdens dit webinar leggen psychologen Simone en Lotte uit hoe je dit aanpakt met een baan in zorg en welzijn.
Lees meer

Gratis e-book: 84 tips voor moeilijke tijden

Ledenvoordeel
Zorg goed voor jezelf. Dat is nu makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker als je werkt in zorg en welzijn. Hoe blijf je fysiek, emotioneel en mentaal opgewassen tegen de uitdagingen die je elke dag te wachten staan? Dit e-book bevat concrete tips en adviezen die jou hierbij helpen.
Lees meer

Drijfveren oefening voor meer energie

Haal jij net zoveel energie uit je werk als de energie die je erin steekt? Een belangrijke vraag want naast de zorg voor patiënten en cliënten, ben jij er ook nog. En alles begint bij jou. Als je meer energie wilt halen uit je werk is het belangrijk dat je weet waar je nu staat. Maar ook waar je naartoe wilt. Met deze praktische oefening uit het boek 'zet de patient op 2' ga je terug naar de tijd dat je begon aan je eerste baan in zorg en welzijn. Waarom wilde je dit werk doen? Wat was je doel? Na deze oefening weet je beter hoe je nu in je werk zit en of dit overeenkomt met je eerdere verwachtingen. Een eerste stap voor meer energie!
 • 3
 • 7
Lees meer

Boek 'Zet de patiënt op 2'

Ledenvoordeel
Zorgen voor anderen. De mooiste baan die er is. Of moeten we zeggen: de mooiste baan die er zou kunnen zijn? Met dit boek helpen schrijvers Niek van den Adel en Arjen Banach je werk weer zo in te richten dat je het als zinvol ervaart en er grip op hebt. Want ondanks dat het soms voelt alsof het werk je door de vingers glipt en je het even niet meer kan overzien, er is altijd een mogelijkheid om weer meer energie te krijgen van je baan.
Lees meer