1. Home
 2. Werk-privébalans
 3. Stress & werkdruk
 4. Zorg goed voor jezelf
 5. Geef je ogen wat rust: de leukste podcasts voor ultieme ontspanning

Geef je ogen wat rust: de leukste podcasts voor ultieme ontspanning

8 8 minuten lezen
Overzicht
Jonge vrouw met koptelefoon
 • 2 reacties
 • 326 vind ik leuks
Geplaatst door Susannah op 29 april 2020
Na een drukke werkdag is ontspanning extra belangrijk. Heb je jouw favoriete serie op Netflix uitgekeken? Hoog tijd om iets nieuws te ontdekken en je ogen óók wat rust te geven. Luister een podcast en trek je even helemaal terug in een andere wereld. Van spanning en sensatie tot inhoudelijk en super spannend: de keuze is reuze. Heerlijk voor thuis op de bank. Of juist tijdens een wandeling door het park of in de auto naar werk. We zetten de leukste podcasts op een rij voor urenlang luisterplezier.

Spannende podcasts 

De Blankenberge Tapes

Lukt het je maar niet om aan dat spannende boek te beginnen. Luister dan eens naar de spannende misdaadserie-podcast De Blankenberge Tapes. Het verhaal gaat over de 27-jarige Hannah Rentmeester die wordt vermoord. Haar vriend is direct hoofdverdachte, maar hij lijkt van de aardbodem te zijn verdwenen.

Klassieke Mysteries

Voorspelde Mozart zijn eigen dood? En werd Beethoven vergiftigd? De podcastserie ‘Klassieke Mysteries’ gaat over het leven en vooral de dood van klassieke componisten. 

Grappige en ontspannende podcasts

Datevermaak

De beste verhalen gaan over de liefde. Lisa, Timo en Lieke nemen je in Datevermaak mee in hun zoektocht naar liefde en hun avontuurlijke dates. Grappig en soms ook ontroerend.    

Echt Gebeurd

Echt Gebeurd is een podcast waarin iemand een verhaal vertelt dat hij echt heeft meegemaakt. Er zijn er al meer dan 200 verhalen. Ieder verhaal duurt maar vijftien minuten. Precies genoeg voor dat rondje met de hond!

Podcasts over je hobby

Smaakmakers

Ben je helemaal fan van koken en sta je graag uren in de keuken? Luister dan naar de podcast van radiomaker Zegert van der Linde. Elke maand praat hij met een smaakmaker over zijn of haar passie voor koken, drinken, eten en alles wat daarbij komt kijken. 

Reisgenoten

Kun je nog wel wat inspiratie opdoen voor je volgende vakantie? Met de reisgenoten podcast hoor je over avontuurlijke reizen, inspirerende bestemmingen en tips.

Podcasts voor kinderen

Kinderpodcasts 

Wat minder schermtijd voor de kinderen is met een podcast zo opgelost. En op deze website vind je een handig overzicht van allerlei soorten podcasts speciaal voor kinderen. Extra handig: je kunt filteren op leeftijd.

Toen was ik 12

Voor de wat oudere kinderen zijn de waargebeurde verhalen van Willem Wever reuze spannend. Soms ben je, zonder dat je het weet, onderdeel van een grote gebeurtenis uit de Nederlandse geschiedenis. 

Reageren

Reageer hieronder op het artikel. Je ingevulde voornaam is te zien bij je reactie.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Reactie

 • nasi blasky
  Hallo, mijn naam is Kallya uit de VS. Ik wil de wereld vertellen over de grote en machtige spreukenmaker genaamd Omoogun. Mijn man bedroog me en was niet langer toegewijd aan mij en onze kinderen. Toen ik hem vroeg wat het probleem was, vertelde hij me dat hij dat heeft gedaan. werd verliefd op mij en wilde scheiden ik was zo diepbedroefd dat ik de hele dag en nacht huilde, maar hij verliet het huis ik was op zoek naar iets online toen ik een artikel zag hoe de grote en machtige omoogun zovelen in soortgelijke situaties heeft geholpen Het mijne e-mailadres stond daar, dus ik stuurde hem een ​​e-mail waarin ik hem vertelde over mijn probleem. Hij vertelde me dat hij binnen 24 uur bij me terug zou komen. Ik deed alles wat hij me vroeg om de nestdag te doen. Tot mijn grootste verrassing kwam mijn man thuis en werd huilend en smekend om vergeving en hem terug te accepteren. Deze liefdesbetoveraar is echt. https://omoogunspellcaster.wixsite.com/website omooguntempleofanswer@gmail.com WhatsApp +2348139012331
 • johanna
  het is heel aardig.maar met mij,zijn mensen,die alleen staan.dan kan je niet leuk een spel doen,computer ga ook vervelen. ik wist niet dat er een leden club bestond. ik ben inmiddeld nu 86 jaar. maar ik ben voor de anderen blij,dat er wat is groetjes ans[johanna]