Dit idee komt van Kees (Overig)

Meten is weten

Ai, eind van de maand en plots nog een afschrijving deel eigen risico zorgverzekering. Gelijk in de min met als gevolg dat de huur niet kan worden afgeschreven. Eerste aanmaning volgt etc. etc. Dit kan je voorkomen door eerst een Excel bestand te maken van alle, echt álle, vaste lasten. Denk aan huur/hypotheek, verzekeringen, sport, abonnementen etc. Loop van het afgelopen jaar je bankrekening na zodat je echt alle vaste lasten inzichtelijk hebt. Denk ook aan de vaste gift aan de kerk, een goed doel of de postcodeloterij. Neem ook een bedrag onvoorzien mee. Deel het totaalbedrag door 12 en stort dit bedrag maandelijks op een aparte bankrekening, zodat je in het vervolg vanaf deze nieuwe bankrekening je vaste lasten kunt laten afschrijven. Het grote voordeel is dat op je bestaande bankrekening geld staat dat je voor dagelijkse dingen kan uitgeven (bijvoorbeeld uit eten en kleding) en dat je goed zicht houdt op het bedrag dat je nog kunt uitgeven. Als er dan nog wat overblijft kun je dit op een spaarrekening storten. Persoonlijk vind ik dit heel overzichtelijk en weet ik op de cent nauwkeurig wat mijn vaste lasten zijn. Je kunt ook overwegen om bepaalde zaken te stoppen, bijvoorbeeld een abonnement van een blad dat nooit uit het plastic komt.

Stemmen is niet meer mogelijk. bekijk de volledige lijst
#143
Idee van Kees
Scroll verder

De winnaar maakt kans op een teamuitje én een workshop van Annemarie van Gaal!

De Fitte Top 100 is een initiatief van

Onze missie

De toenemende inflatie en stijgende kosten maken het leven steeds duurder. Ook professionals in zorg en welzijn merken dit in hun portemonnee.

Om professionals in zorg en welzijn te helpen, lanceren PFZW en PGGM&CO de Fitte Top 100: 1 website, 100 ideeën om financieel fit te blijven.

Een platform voor én door professionals in zorg en welzijn. Vind en deel inspiratie om financieel fit te blijven. Alleen of samen met je collega's.

PFZW

Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) is hét pensioenfonds van, voor en door de sector zorg en welzijn. Werknemers, werkgevers en sociale partners zorgen bij PFZW samen voor een goed pensioen in een leefbare wereld. Wij vinden dat mensen die altijd zorgen voor anderen, een goede oude dag verdienen. Daarom zorgen wij voor een goed pensioen.

PGGM&CO

PGGM&CO is dé ledenorganisatie voor iedereen die werkt of heeft gewerkt in zorg en welzijn. Wij geloven dat fitte medewerkers de basis zijn van een gezonde sector. Daarom bieden wij diensten en producten om mentaal, fysiek en financieel fit te blijven. Want je kunt een ander pas echt helpen als je goed voor jezelf zorgt.