Verse springrolls met kip en mango
Ken je verse springrolls al? Het zijn doorzichtige rijstvellen die je even in warm water weekt om ze vervolgens te vullen met je favoriete ingrediënten. Hierbij delen we een recept voor heerlijke verse springrolls met kip en mango.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 8 rijstvellen
- 250 gram kipfilet in blokjes
- 100 gram geraspte wortel
- Een kwart komkommer
- 1 mango
- 1 avocado
- 1 tl sambal
- 3 eetlepels sojasaus
- Sap van een halve limoen
Zo maak je het:
1. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de kipfilet blokjes in zo’n 10 minuten gaar.
2. Snijd ondertussen de komkommer, mango en avocado in reepjes van zo’n 5 centimeter.
3. Maak het dipsausje door de sambal, sojasaus en het limoensap in een kommetje te mengen.
4. Doe warm water in een kom en leg hier om de beurt de rijstvellen in. Laat een vel voor zo’n 30 seconden weken en haal hem er vervolgens uit.
5. Nu kun je de rijstvellen vullen met de overige ingrediënten. Leg alles in het midden van het vel. Vouw het vel dicht en rol op. Dip je springroll in het sausje en smullen maar!
Tip: je kunt de bak warm water, de rijstvellen en alle overige ingrediënten ook op tafel zetten. Zo kan iedereen zijn eigen rijstvel in het water weken en direct beleggen met wat hij/zij lekker vindt. Scheelt jou weer werk!
Pastasalade met pesto en tomaatjes
Een salade mag natuurlijk niet ontbreken in het rijtje zomerse maaltijden. Deze Italiaanse pastasalade is heerlijk fris, licht en vullend tegelijk.
Ingrediënten voor 2 personen
- 200 gram volkorenpasta
- 250 gram cherrytomaten
- 1 bol mozzarella
- 2 eetlepels pesto
- 100 gram rucola
- 50 gram pistachenoten (of andere noten die je lekker vindt)
- Optioneel: 50 gram prosciutto crudo
Zo maak je het:
1. Kook de pasta gaar volgens de verpakking.
2. Halveer de tomaatjes en snijd de mozzarella in blokjes.
3. Verdeel de rucola over 2 kommen. Voeg vervolgens de tomaten, mozzarella, pistachenoten en prosciutto toe.
4. Meng de pesto door de pasta en voeg toe aan de salade. Roer goed door.
5. Top je pasta af met wat peper en zout en eventueel wat olijfolie of citroensap.
Gepofte zoete aardappel met feta en granaatappel
Fruit toevoegen aan je maaltijd maakt het frisser en nóg meer zomers. Daarnaast is het natuurlijk gezond en ziet je bord er direct heel kleurrijk uit. Bij deze gepofte zoete aardappel met feta en granaatappelpitjes is dat zéker het geval.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 middelgrote zoete aardappelen
- 50 gram feta
- 50 gram granaatappelpitjes
- Een kwart komkommer
- 1 klein blikje bruine linzen
- 50 gram rucola
Zo maak je het:
1. Was de zoete aardappelen goed onder de kraan en dep ze droog. Prik vervolgens met een vork gaatjes in de aardappelen. Bereid ze in de magnetron op 700 watt voor 8-10 minuten en keer halverwege om.
2. Verbrokkel ondertussen de feta, snijd de komkommer in blokjes en spoel de linzen af met een vergiet onder de kraan.
3. Snijd de gepofte zoete aardappels aan de bovenkant open en vul ze met alle overige ingrediënten. Top af met wat peper en zout en eventueel wat olijfolie.
Reageren
Reageer hieronder op het artikel. Je ingevulde voornaam is te zien bij je reactie.
Reactie