1. Home
 2. Geldzaken
 3. Besparen

Besparen

Van je dagelijkse boodschappen tot de maandelijkse energierekening: alles wordt duurder. Waar kun jij in dit soort dure tijden het beste op besparen? En zijn er misschien toeslagen waar je gebruik van kunt maken om geld over te houden? Wij helpen je met tips, hulpmiddelen én handige producten om inzicht te krijgen in jouw geldzaken. Zo weet je waar jouw geld blijft en of je nog kunt (be)sparen. 

 

 

E-book: geld overhouden? Zo doe jij dat!

Je goed voelen over je geldzaken geeft rust en minder stress. Download het e-book ‘Geld overhouden? Zo doe je dat!’. Vul je naam en e-mailadres in en je ontvangt het e-book per mail.
 • 28
 • 784
Lees meer

Belastingtips voor 2023

Heb jij je belastingaangifte nog niet gedaan? Geen zorgen, je hebt nog even de tijd. Veel mensen hebben er geen zin in of vinden het spannend. Toch kan je er ook wat goeds uit halen. Want als je op de hoogte bent van alle mogelijkheden voor jouw persoonlijke situatie, kan je mogelijk geld besparen door bepaalde aftrekposten slim te gebruiken. Ga er rustig voor zitten, neem je tijd en lees deze handige belastingtips voor 2023.
 • 10
 • 92
Lees meer

Energietoeslag 2023

Steeds meer mensen hebben moeite om hun energierekening te betalen. Daarom heeft de overheid in 2022 een nieuw soort toeslag geïntroduceerd. De energietoeslag. Deze toeslag helpt alleenstaanden of huishoudens met een laag inkomen bij het betalen van de energierekening. Ben je benieuwd of je hiervoor in aanmerking komt? En hoe vraag je het aan? Wij zetten het voor je op een rijtje.
 • 1
 • 17
Lees meer

5 bespaartips van Annemarie van Gaal

Als alleenstaande moeder moest ze vroeger elk dubbeltje omkeren. Inmiddels is ze een succesvolle zakenvrouw. Eerst in Rusland en vervolgens in Amsterdam als investeerder en belegger in vastgoed. Ze werd bekend door haar deelname aan tv-programma's zoals 'Dragons Den' en 'Een dubbeltje op zijn kant'. En ze schreef meerdere financiële zelfhulpboeken waarvan enkele bestsellers werden. In het boek GEVONDEN GELD combineert ze al haar tips en wijsheden.
 • 22
 • 267
Lees meer

Met deze 3 maatregelen bespaar je snel op je energierekening

Hoe je het allersnelst bespaart op je energierekening? Dat kan voor jou anders zijn dan voor je buren. Natuurlijk bespaar je het meest door te gaan voor isolatie van je huis. Door zonnepanelen aan te schaffen en een warmtepomp. Maar niet iedereen kan en wil die investering maken in deze dure tijden, waar het soms al een uitdaging is om überhaupt rond te komen. En al zou dat wel kunnen, soms duurt het best even voordat het allemaal geregeld is. Wat doe je dan als je déze maand nog op je energierekening wil besparen?
 • 38
 • 339
Lees meer

5 bespaartips: in gesprek met het Nibud

Alles wordt duurder en duurder. Hoe houd je overzicht over je geldzaken met een drukke baan in zorg en welzijn. En waar kun je nu direct op besparen? Sarah, contentspecialist bij PGGM&CO, sprak met Gabriëlla Bettonville over hoe je nu de eerste stap zet naar meer overzicht over je geldzaken. Gabriëlla is strategisch adviseur bij het Nibud.
 • 0
 • 35
Lees meer

De portemonnee van David

We nemen een kijkje in de portemonnee van David. Hij is 25, heeft een vriendin en volgt een master Klinische Psychologie. Ook werkt hij deeltijd als pedagogisch medewerker. Vooral slaapdiensten, omdat hij overdag druk is met zijn studie. Klaas belegt en heeft bitcoins. En hij heeft een gezamenlijk spaardoel met een groepje vrienden.
 • 0
 • 0
Lees meer

Hulp bij het betalen van je energierekening: 5 tips

Dat de energieprijzen flink zijn gestegen zal voor niemand een geheim zijn. Grote kans dat ook jij dit al in je portemonnee hebt gevoeld. Vind jij het inmiddels een uitdaging om je energierekening te betalen? We verzamelden een aantal tips die jou misschien kunnen helpen om de rekeningen beter te betalen. En zetten op een rij waar jij terecht kunt voor hulp. Want dit hoef jij niet in je eentje op te lossen.
 • 1
 • 35
Lees meer

Yvonne over geldzorgen: "Ook tijdens mijn werk houden geldzorgen mij bezig."

De prijsstijgingen van onder andere energie, benzine en boodschappen, trekken een flinke wissel op het financiële welzijn van zorg- en welzijnsmedewerkers. Dat blijkt uit ons onderzoek in april onder bijna 1000 zorgprofessionals. Over deze resultaten sprak ik met trajectbegeleider Yvonne. In haar persoonlijke vlogs vertelt ze over het taboe rondom geldzorgen.
 • 11
 • 12
Lees meer

‘’Ik krijg nu al stress van de Apk-keuring’’

Wietske over prijsstijgingen
Steeds meer zorgprofessionals maken zich zorgen over hun financiële situatie door de hoge prijsstijgingen. Dat blijkt uit ons laatste onderzoek. Ook Wietske (26), verpleegkundige in de GGZ en ambulanceverpleegkundige op evenementen, voelt de prijsstijgingen in haar portemonnee. Een eigen woning kopen zat er sowieso al niet in, maar haar spaarrekening begint nu ook steeds meer te krimpen. Onverwachtse kosten voor een kapotte telefoon of Apk-keuring geven haar veel stress.
 • 0
 • 2
Lees meer