1. Home
 2. Geldzaken
 3. Besparen

Besparen

Een appeltje voor de dorst. Een buffer met extra geld voor onverwachte situaties of een spaarpot voor die ene droomreis. Grip op je geldzaken geeft rust. En voorkomt stress. Wij helpen je met tips, hulpmiddelen én handige producten die jou helpen om grip te krijgen op jouw geld.

Vroeger was het vaak moeilijk om rond te komen

Hoe zijn jouw geldzaken geregeld? Wat is je grootste miskoop van het afgelopen jaar en waar spaar je op dit moment voor? We nemen deze keer een kijkje in de portemonnee van Madeleine (68). Zij werkte als fysiotherapeut in een ziekenhuis in de Randstad en is nu 2 jaar met pensioen.
 • 0
 • 0
Lees meer

We geven geld graag uit aan etentjes en aan de kleinkinderen

Geldzaken… hoe regel je het en wat kun je leren van een ander? We kijken dit keer in de portemonnee van Helena (59). Ze is administratief financieel medewerkster bij een zorginstelling. Ze heeft een achtergrond in ambulante begeleiding voor mensen met psychische problemen en verslavingsproblematiek.
 • 0
 • 0
Lees meer

We proberen allebei te sparen voor ons eerste eigen huis samen

Verkeersbord camping
Als je wil sparen, helpt het om een doel voor ogen te hebben. We kijken deze keer in de portemonnee van Thirza (22). Zij heeft twee hele mooie spaardoelen; haar huwelijk én haar eerste eigen huis. Ze is een jaar geleden afgestudeerd aan de opleiding HBO-verpleegkunde en net begonnen op een nieuwe afdeling in het ziekenhuis. In februari start ze met de specialisatie-opleiding voor obstetrieverpleegkundige.
 • 0
 • 0
Lees meer

Aan het eind van mijn studie zal die schuld ongeveer €70.000,­zijn

We nemen een kijkje in de portemonnee van David. Hij is 25, heeft een vriendin en volgt een master Klinische Psychologie. Ook werkt hij deeltijd als pedagogisch medewerker. Vooral slaapdiensten, omdat hij overdag druk is met zijn studie. Klaas belegt en heeft bitcoins. En hij heeft een gezamenlijk spaardoel met een groepje vrienden.
 • 0
 • 0
Lees meer

Wanneer de uitgaven groter zijn dan de inkomsten maken we ons wel eens zorgen

Ze checkt haar online kasboek twee keer per maand op wat er inkomt en uitgaat. We kijken deze keer in de portemonnee van Yvonne (39). Ze is getrouwd en moeder van een dochter en pleegzoon. Met al 18 jaar ervaring werkt zij als trajectbegeleider met lichtverstandelijke beperkten en psychiatrische cliënten. Naast haar werk volgt ze de opleiding Social Work.
 • 0
 • 2
Lees meer

Negenhonderd zorgverleners met corona krijgen eigen risico terug

Zo’n negenhonderd zorgprofessionals krijgen hun maximale eigen risico van 385 euro terug van ledencollectief IZZ. Zij ontvangen deze vergoeding omdat zij tijdens hun werk corona opliepen. En daardoor hun eigen risico moesten gebruiken. Hiermee steunt IZZ haar leden in coronatijd.
 • 0
 • 3
Lees meer

Poll: hoe overleef jij de dure decembermaand?

December staat weer voor de deur. Een hele gezellige, maar vaak ook dure maand met Sinterklaas én Kerst. Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders in december gemiddeld 18% meer geld uitgeven dan in andere maanden. Hoe ga jij hiermee om? Vul de poll in. En ontdek ook de mening van jouw collega's.
 • 0
 • 1
Lees meer

Heb jij inzicht in jouw geldzaken?

Ledenvoordeel
Geld. Het houdt ons allemaal bezig. Soms liggen we er zelfs wakker van. Wij vinden het belangrijk dat jij je goed voelt over jouw geldzaken. Met dit e-book helpen we je daarom om jouw financiën goed op orde te hebben. En er slimmer mee om te gaan. Zo word jij ook een held met geld.
Lees meer

De 10 beste bespaartips van jouw collega's

Geld besparen. Dat willen we allemaal wel, toch? Er zijn veel manieren om slimmer met je geld om te gaan. We vroegen jullie om jullie ultieme bespaartip te delen. Download hieronder de 10 meest genoemde bespaartips. En houd ook meer geld over.
 • 30
 • 70
Lees meer

15% korting op de Nibud Agenda 2022

Ledenvoordeel
De Nibud-agenda inspireert én motiveert je ieder jaar opnieuw om te werken aan gezond financieel gedrag. Naast afspraken, hou je uitgaven bij, maak je begrotingen en leer je slim met je geld omgaan. Elke week krijg je een tip of een weetje. Kortom: met de agenda houd je grip op tijd én geld. Bewust omgaan met geld wordt vanzelfsprekend. En dat geeft rust. Met de kortingscode krijg je als lid van PGGM&CO 15% korting op jouw Nibud-agenda ter waarde van € 9,95.
Lees meer