1. Home
  2. Geldzaken
  3. Geld besparen
  4. Geld overhouden met Anneke

Geld overhouden met Anneke

5 5 minuten lezen
Overzicht
  • 0 reacties
  • 14 vind ik leuks
Geplaatst door Susannah op 27 september 2023
Tips om geld over te houden. Je kunt ons Nederlanders niet blijer maken. Daarom spraken we een aantal leden over hun uitgaven van de afgelopen tijd. Op welke aankopen besparen zij op dit moment het meest? Waar geven zij juist meer geld aan uit dan nodig zou zijn? En wat is hun ultieme tip voor zorgcollega’s om geld over te houden?

Anneke is net 60 geworden en is al 41 jaar verpleegkundige. Als nachtverpleegkundige gaat ze naar alarmeringen en wordt onder andere door de dokterswacht aangestuurd. Samen met haar man woont ze tussen de meren en het bos in Heerenveen.

Waar geef jij maandelijks het meeste geld aan uit?

Afgelopen tijd was dat aan het verduurzamen van ons huis. Dit hebben we zelf aangepakt. 20 jaar geleden hadden we al zonnepanelen en die waren toe aan vervanging. Mijn man heeft dit zelf gedaan. Ook hebben we een zuinigere koelkast gekocht, een warmtepompdroger, LED verlichting en een warmtepompboiler.

Waar geef jij op dit moment meer geld aan uit dan nodig zou zijn?

Ik kan eigenlijk niets bedenken. Als ik dan toch iets moet noemen dan is het vakantie. Al doen we dat ook wel echt low budget. We vinden het heerlijk om te kamperen. Maar doen dit bewust niet op een vijfsterren camping. Daarbij hebben we onze huidige tent op Marktplaats gekocht. Niet omdat we geen nieuwe kunnen betalen, maar omdat ik het zonde vind om dan een nieuwe te kopen.

Op welke aankopen bespaar jij in deze tijd het meest? En hoe doe je dat?

Kleding. Ik verkoop altijd veel via de Vinted app. Met wat ik daarmee verdien, koop ik weer nieuwe kleding. Ook ben ik niet van de trends en bulkkleding zoals de H&M en C&A, maar koop ik liever iets duurzamer. Daarnaast hebben we zelf een volkstuin. Daar heb ik ook een pluktuin waarin ik vanaf het voorjaar bloemen kan plukken. In deze tuin staat ook groente dus daarmee besparen we ook.

Waar moet je volgens jou sowieso nooit de volle pond betalen?

Mijn man en ik hebben een voorliefde voor design. Denk aan Italiaanse lampen. Als we iets moois zien, kijken we altijd eerst of we dit via Marktplaats kunnen kopen. En dit lukt heel vaak. Dan koop je zo’n lamp voor 150 euro in plaats van 2000 euro. Ik vind het gewoon zonde om hiervoor de volle prijs te betalen.  

Wat is je grootste miskoop van het afgelopen jaar?

Ik kan niet echt iets groots bedenken. Dat zal dan denk ik op Vinted zijn. Soms koop ik daar een kledingstuk dat dan toch tegenvalt. Maar dat gaat dan echt om tientjes.

Heb je op dit moment een spaardoel? Zo ja, wat is dat?

Nee op dit moment niet. We konden en hebben altijd wel gespaard. Ook voor de kinderen. Als ik nu iets duurs of groots wil kopen dan denk ik daar wel heel bewust over na. Ik kijk echt of ik het nodig heb.

Wat is jouw ultieme tip voor oud-zorgcollega’s om geld over te houden? 

Blijf lekker buiten in beweging. Ik sport niet in de sportschool, maar zwem tot en met november buiten. Daarnaast werk ik in de volkstuin en fiets veel. Ook als ik naar mijn moeder ga die 11 kilometer van mij vandaan woont.

Reageren

Reageer hieronder op het artikel. Je ingevulde voornaam is te zien bij je reactie.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.